(تصاویر) کلبۀ «ششمتری» برای کسانی که میخواهند هر جا دلشان خواست زندگی کنند
فرادید| مروان عطیه، طراح صنعتی و معمار اهل تونس برای ساخت این کلبه که نامش Cocoon Freelancer (کوکون فریلنسر) است از نوعی چوب به نام چوب ماه استفاده کرده است؛ نوعی چوب خاص که طبق یک فرآیند خاص در طول فازهای خاص ماه برداشت میشود.
به گزارش فرادید، چوب ماه که عاری از چسب، پلاستیک و درمانهای شیمیایی است، مزایای زیادی نسبت به چوب معمولی دارد: دوام بیشتری دارد، در برابر آفات مقاومتر است و احتمال تاب برداشتنش کمتر است.
ابعاد داخلی کلبه ۱۸۵ در ۳۲۰ سانتیمتر و ارتفاع آن ۲۰۰ سانتیمتر است. این کلبه طوری طراحی شده که میتواند به عنوان یک خانه متحرک روی کامیون استفاده شود یا روی زمین گذاشته شود.
این کلبه با یک بخاری جمعوجور چوبسوز گرم میشود. از عایقکاری اضافه پرهیز شده، زیرا شیشههای وکیوم پیشرفته و دیوارهای چوبی محکم به ضخامت تقریبی ۸ سانتیمتر دارد. بنابراین اتاقها از نظر ساختاری تثبیتشده و برای تنفس یا گردش هوا بهینه هستند. در ساخت کلبه از مواد عایق سنتی استفاده نشده چون ممکن است رطوبت را حبس کنند و خطر کپک را افزایش دهند و بر دوام و کیفیت هوا اثر بگذارند، بدون اینکه عملکرد عایق را زیاد بهبود دهند.
این کلبه سقفی از پنلهای خورشیدی دارد که توانایی تولید بیش از ۹۰۰ وات، ۳۷.۵ ولت و ۲۴ آمپر را دارد. داخل کلبه، یک فضای داخلی جمعوجور با ویژگیهای صرفهجویی در فضا ساخته شده که شامل یک میز میشود که میتوان آن را پایین آورد و به بخشی از تخت تبدیل کرد. فضای داخلی این کلبه یک طراحی کاملاً خودساخته بر اساس نیازهای کاربردی دارد.
داخل کلبه با مُهرههایی محکم شده که به صورت دستی سفت شدند تا بدون نیاز به ابزار به راحتی قابلجداسازی باشند و طوری طراحی شده که یک نفر بتواند آن را از خودرو بارگیری کند.
برای تکمیل این کلبه ۱۸ ماه زمان صرف طراحی شده تا حداکثر راحتی، کارایی فضا و ترکیب آسانی، سبکی و هماهنگی تضمین شود.
مترجم: زهرا ذوالقدر
منبع: faradeed-224874