فاصله 21 دقیقه ای آمارهای سرانه مطالعه در ایران
ابراهیم حیدری در بازدید از یک مرکز فرهنگی در شیراز با بیان اینکه، تاکید دولت چهاردهم بر تمرکززدایی از رویدادهای فرهنگی و هنری است؛ دوام، استمرار و پویایی برنامههایی که با مشارکت مردم باشد را بیشتر دانست و افزود: با این نگاه است که دولت در حوزه فرهنگی و هنری گام بر میدارد.
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران چند عامل را در نوسان شمارگان کتاب مهم ارزیابی کرد و گفت: اقتصاد بر حوزه فرهنگ تاثیر بسیاری داشته است.
حیدری با بیان اینکه رویکرد دولت بر فضای باز سیاسی فرهنگی است، گفت: ایجاد این موقعیت و فضا به معنی ولنگاری و رها کردن حوزه فرهنگی و هنری نیست زیرا حوزه فرهنگ، نشر و کتاب نیازمند فضای باز در چهارچوب قانون است.
وی با بیان اینکه قانون، وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را مشخص کرده است، افزود: در چهارچوب آنچه قانون مشخص کرده، هنرمندان و فرهنگوران باید بتوانند نفس بکشند و کار کنند.
حیدری، تشویق مردم به کتابخوانی را از اهداف دولت اعلام کرد و گفت: کتاب هنوز علاقهمندان خودش را دارد البته همپای سایر حوزهها این بخش هم با کاهشهایی روبهرو شده است.
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران با اشاره به سرانه مطالعه در کشور اعلام کرد: از سوی مراجع مختلف آمارهای متفاوتی ارائه میشود؛ بنابر پژوهشهایی که در سال 1399 در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شده، سرانه مطالعه ۱۲ دقیقه است در حالیکه مرکز آمار این سرانه را 9 دقیقه اعلام کرده و از سوی دیگر این رقم توسط مراکز دیگر ۳۰ دقیقه عنوان میشود.
وی با اشاره به اینکه کتاب یک کالای فرهنگی است که در کنار دیگر محصولات مورد ارزیابی قرار میگیرد، تصریح کرد: سرانه مطالعه فقط محدود به کتاب نیست و در کنار دیگر حوزهها مورد بررسی قرار میگیرد. شاخصها متفاوت است.
حیدری با توجه به شمارگان کتاب اعلام کرد: بر اساس شمارگان کتاب، در حال حاضر با کاهش روبهرو هستیم که دلایل مختلفی دارد که از جمله آنها، شرایط اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، شکلگیری فناوریهای نوین و … است.
انتهای پیام