جستجو
رویداد ایران > رویداد > اقتصادی > ‌پایان فرایند بررسی انتخابات نظام مهندسی

‌پایان فرایند بررسی انتخابات نظام مهندسی

‌رئیس دستگاه نظارت بر دهمین دوره انتخابات کشور و مدیرکل دفتر توسعه مهندسی ساختمان از تأیید این دوره از انتخابات در سراسر کشور خبر داد. لهون اسدی، مدیرکل دفتر توسعه مهندسی ساختمان در نشست خبری از پایان فرایند بررسی انتخابات دهمین دوره سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان در سراسر کشور خبر داد.

‌رئیس دستگاه نظارت بر دهمین دوره انتخابات کشور و مدیرکل دفتر توسعه مهندسی ساختمان از تأیید این دوره از انتخابات در سراسر کشور خبر داد. لهون اسدی، مدیرکل دفتر توسعه مهندسی ساختمان در نشست خبری از پایان فرایند بررسی انتخابات دهمین دوره سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان در سراسر کشور خبر داد.

مدیرکل دفتر توسعه مهندسی ساختمان با اشاره به اینکه در این دوره از انتخابات بیش از ۲۴۲ هزار نفر از ۵۷۷ هزار نفر عضو جامعه مهندسی شرکت کردند، از مشارکت بیش از هزار و ۸۰۰ نفر نامزد تأییدشده خبر داد. مدیرکل دفتر توسعه مهندسی ساختمان گفت: در ۱۵ استان شکایتی ثبت نشد و در استان‌هایی که برخی از شکایت‌ها ثبت شد، موضوع تمامی شکایت‌ها توسط هیئت اجرائی و استانی بررسی و تأیید و نتیجه ارائه شد.

رئیس دستگاه نظارت بر انتخابات دهمین دوره سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان، سازمان‌های نظام مهندسی را بزرگ‌ترین تشکل غیردولتی کشور خواند و از مشارکت ۵۸ درصد از رأی‌دهندگان دارای پروانه اشتغال در این دوره خبر داد. به گفته او در دوره قبل رأی‌دهندگان دارای پروانه اشتغال ۵۲ درصد بودند.

اسدی با یادآوری برگزاری این دوره از انتخابات به صورت تمام‌الکترونیکی درخصوص نرخ مشارکت مخاطبان توضیح داد: نرخ مشارکت رأی‌دهندگان در دوره‌های قبل و در سال ۱۳۹۷ در کل کشور معادل ۲۲ درصد و در تهران هشت درصد بود که این رقم برای دهمین دوره ۴۹ درصد ثبت شد. بیشترین مشارکت در استان ایلام با ۷۲ درصد و کمترین در سیستان و بلوچستان با ۲۱ درصد به ثبت رسید. به گفته او، در تهران ۳۶ هزار رأی ثبت شد که نسبت به دوره پیشین انتخابات در سال ۱۴۰۰ که ۳۲ هزار رأی ثبت شد، به میزان چهار هزار نفر افزایش مشارکت‌کنندگان به ثبت رسید. این رقم مشارکت رأی‌دهندگان، یک رکورد و یک امیدواری بزرگ بود، چراکه وقتی مشارکت افزایش می‌یابد اعضای هیئت مدیره با سرمایه اجتماعی قوی‌تری حضور می‌یابند و تصمیماتشان در هیئت مدیره از مقبولیت بالاتری برخوردار می‌شود.

اسدی گفت: در کل کشور هر کس که عضو نظام مهندسی ساختمان بود، امکان اخذ رأی را داشت. این مقام مسئول برگزاری این دوره از انتخابات را که به صورت تمام‌الکترونیکی در کشور برگزار شد، فرصتی برای مشارکت نمایندگان تمامی شهرستان‌ها در اعضای هیئت مدیره هر استان دانست و گفت: برگزاری انتخابات به صورت الکترونیک کمک کرده تا توزیع مناسبی از نظر حضور شهرستانی‌ها در هیئت مدیره استان‌ها داشته باشیم.

مدیرکل دفتر توسعه مهندسی ساختمان از حضور دو وزیر، یک معاون رئیس‌جمهور و یک شهردار سابق در این دوره از انتخابات اعضای هیئت مدیره سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان خبر داد و افزود: در تهران در دور دوم ثبت‌نام‌ها ۱۲۲ نفر از طیف‌های مختلف حضور یافتند که شاهد حضور دو نفر از وزرای ادوار، یک نفر شهردار، یک نفر معاون رئیس‌جمهور، همچنین تعدادی مدیر کل و شهردار مناطق بودیم. این افراد در کنار سایر نامزدها در انتخابات شرکت کردند.

رئیس دستگاه نظارت بر دهمین دوره انتخابات نظام مهندسی ساختمان همچنین میزان بالاترین رأی را مربوط به سه زن در استان خراسان رضوی عنوان کرد و گفت: در خراسان رضوی بالاترین درصد اخذ رأی با ۵۲ درصد شرکت‌کنندگان به ثبت رسید که متعلق به یک خانم بود، ضمن اینکه بالای ۱۰ هزار نفر به سه نفر خانم در این استان رأی دادند.

وی ادامه‌ داد: هیئت اجرائی بعد از انتخابات فرصت پنج‌روزه برای اخذ شکایات داشت و همچنین هیئت‌های نظارت استانی فرصتی هفت‌روزه داشتند. در این مدت شکایت‌ها دسته‌بندی و به بخشی از آنها رسیدگی شد و مابقی نیز به‌تدریج در حال رسیدگی است. مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی هم در این نشست با بیان اینکه امروز ساختمان در کشور نیازمند توجه ویژه فناورانه است، گفت: در این صورت ضمن کمک به منافع ملی، انتظارات به‌حق مردم نیز برآورده شده و همچنین به ایجاد مشاغل و بازارهای جدید برای مهندسان کمک می‌شود و این ضرورتی است که باید اتفاق بیفتد.

حامد مانی‌فر، مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی هم در نشست خبری با اشاره به بروز ناترازی انرژی در کشور و اینکه در حوزه ساختمان نیازمند پوست‌اندازی هستیم، افزود: ساختمان به معنای عام آن به عنوان بزرگ‌ترین مصرف‌کننده انرژی در کشور مطرح است و میزان مصرف انرژی در ساعات پیک تا ۶۰ درصد عنوان می‌شود.

این مقام مسئول ادامه داد: همچنین صدور خدمات فنی و مهندسی بدون نگاه فناورانه ممکن نیست و برای حضور در بازار جهانی جز با توسعه و ترویج این نگاه موفق نخواهیم شد.

او در همین پیوند به اجرائی‌شدن الکترونیکی دهمین دوره انتخابات هیئت مدیره سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان در کشور اشاره کرد و بیان‌ داشت: مهندسی و به ویژه مهندسی ساختمان، موضوعی است که همه اقشار با آن درگیرند و انتظار دارند جامعه‌ای فناور با چشم‌اندازی رو به جلو در آن فعالیت داشته باشد.

مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه عمده سرمایه‌های افراد در جامعه صرف خرید یا اجاره مسکن می‌شود، ادامه‌ داد: این مهم نیز توسط مهندسان برنامه‌ریزی و اجرا می‌شود و بر این اساس سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان باید حداکثر تلاش خود را انجام دهند تا فعالیت‌های خود را بهتر و منظم‌تر مبتنی بر رویکردهای نوآورانه و فناورانه به انجام برسانند.

او گفت: بر این اساس تصمیم بر این شد که این رویکرد را از انتخابات نظام مهندسی ساختمان آغاز کنیم؛ انتخاباتی که در نهایت کاملا شفاف، پاسخ‌گو و مبتنی بر اصول فناورانه برگزار شد.

مانی‌فر توضیح داد: در این دوره از انتخابات به همه شائبه‌های موجود و اعتراضات رسیدگی و پاسخ داده شد و معترضان با رضایت خاطر جلسات را ترک می‌کردند و این یکی از بزرگ‌ترین سرمایه‌های اجتماعی است که در این حوزه ایجاد شده است.

 

منبع: sharghdaily-962065

برچسب ها
نسخه اصل مطلب