(تصاویر) نگاهی به اولین تجربه کمدی ستارههای زن سینمای ایران
معمولا تغییر ژانر و حضور در آثاری که با دنیای بازیگری یک بازیگر متفاوت است ریسک بالایی را طلب میکند. بازیگران زن معمولا سختتر از مردها تغییر ژانر میدهند و اصولا در سینمای ایران بازی کمدی برای زن دشوارتر است. به همین دلیل تغییر ژانر برای بازیگران زن اهمیت ویژهای دارد و معمولا اتفاقات مهمی در کارنامه کاری آنها محسوب میشود. به بهانه حضور پرینازایزدیار در فیلم «صددام» سراغ 10 بازیگر زن مهم سینمای ایران و اولین تجربه آنها در بازی یک اثر کمدی رفتیم. اسامی بازیگران به ترتیب حروف افبا آمده است.
هدیده تهرانی در فیلم کمدی «دنیا» موفق ظاهر شد.
هدیه تهرانی | دنیا | 1380
مسیر بازیگر تا پیش از فیلم : هدیه تهرانی زمانی به گوره فیلم «دنیا» پیوست که 5 سال از ورودش به سینما میگذشت. او در این مدت کوتاه توانسته بود در فیلمهای مهمی مثل «قرمز»، «سلطان»، «کاغذ بیخط» و…. بازی کند. تهرانی تا آن زمان یک سیمرغ و چندین جایزه بازیگری مهم دیگر در کارنامهاش داشت.
کارگردان : منوچهر مصیری، یکی از دستیار کارگردانهای مشهور سینما، چندباری هم به عنوان کارگردان پشت دوربین قرار گرفته بود. یکی از مهمترین آثار او فیلم «تشکیلات» بود که در سال 1365 ساخته شده بود. «دنیا» اولین تجربه ساخت فیلم کمدی برای مصیری هم بود. این فیلم را او براساس فیلمنامهای از فرهاد توحیدی ساخت.
داستان و نقش بازیگر : فیلم درباره یک دختر تازه از فرنگ برگشته بود که برای احقاق حقوق مادرش وارد معامله با یک پیرمرد بنگاهی ظاهرصلاح میشود. هدیه تهرانی در این فیلم نقش خود شخصیت دنیا را برعهده داشت. تقابل دنیا با تفکر غربی با مردی سنتی و سختگیر، کمدی فیلم را به وجود میآورد. در طول داستان حاجآقای داستان عاشق دنیا میشود و این زندگی خانوادگی این مرد را هم تحتالشعاع قرار میدهد. تهرانی از سینمای درام و جدی آمده بود، اما با پذیرفتن بازی در این نقش نشان داد توانایی حضور در نقشهای متفاوت را دارد. او پس از این فیلم تنها یکبار دیگر و در فیلم «دختر ایرونی» بازی در نقش کمدی را پذیرفت.
موفقیتهای فیلم : فیلم دنیا در نوروز سال 1382 اکران شد و توانست بالغ بر 300 میلیون تومان فروش داشته باشد. اما فیلم به دلیل فضای تازه و کمدی جذابش، در جشنهای سینمایی هم مورد توجه قرار گرفت. فرهاد توحیدی و گوهر خیراندیش برای بازی در این فیلم تندیس خانه سینما گرفتند. اما محبوبیت فیلم در میان مخاطب عام تا جایی بود که تا مدتها بیشتر دیالوگهای هدیه تهرانی در این فیلم به میان حرفهای روزمره مردم آمده بود.
سحر دولتشاهی در فیلم «بارکد» باز موفقی ارائه میدهد.
سحر دولتشاهی | بارکد | 1394
مسیر بازیگر تا پیش از فیلم : سحر دولتشاهی یک دهه پس از ورودش به سینما در «بارکد» تجربه بازی در نقش کمدی را داشت. تا پیش از این فیلم او چند نامزدی و یک سمیرغ بلورین برای فیلم «عصر یخبندان» را در کارنامهاش داشت. البته او پیش از این فیلم در تلویزیون با سریالهای «مسافران» و «نابرده رنج» به ژانر کمدی ورود کرده بود.
کارگردان : مصطفی کیایی از اواخر دهه 80 با ساخت آثار کمدی که تلاش میکرد نقد اجتماعی و اقتصادی هم در خود داشته باشد، پا به سینما گذاشت. «بارکد» پنجمین فیلم این کارگردان بود که روایتی از فساد اقتصادی را در قالب طنز روایت میکرد.
داستان و نقش بازیگر : پسری که به دلیل مشکلات اقتصادی پدر با مارجراهای زیادی روبهرو شده حالا در تلاش برای انتقام است. او یک عشق قدیمی به نام نازی و یک دوست صمیمی به نام میلاد دارد که به او در این راه کمک میکنند. نازی دختری از قشر متوسط است که در جریان یک عشق نافرجام قرارگرفته و حالا میخواهد زندگی جدیدی برای خود بسازد. «بارکد» دومین تجربه همکاری با کیایی برای دولتشاهی پس از فیلم موفق «عصر یخبندان» بود. سحر دولتشاهی با بازی رئالش به خوبی از پس ایفای نقش نازی در «بارکد» برآمد.
موفقیتهای فیلم : «بارکد» در سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر حضور داشت و نامرد دریافت جایزه بهرتین فیلم از نگاه تماشاگران شد. این فیلم در تابستان سال 1395 اکران شد و به فروشی 11 میلیاردی رسید.
فیلم کمدی «کلاغ پر» سومین حضور سینمایی بهنوش طباطبایی است.
بهنوش طباطبایی | کلاغ پر | 1386
مسیر بازیگر تا پیش از فیلم : «کلاغ پر» سومین تجربه سینمایی بهنوش طباطبایی بود. این بازیگر پیش از این فیلم بیشتر در تلویزیون و با سریال «مسافری از هند» و بازی متفاوتش دیده شده بود. فیلم «پوست موز» و سریال «چاردیواری» تجربههای حضور طباطبایی در آثار کمدی بعد از «کلاغ پر» بود.
کارگردان : شهرام شاهحسینی از اواسط دهه 70 و با دستیاری کارگردانهای مهمی مثل بهرام بیضایی، رسول ملاقلیپور و سیامک شایقی، فعالیت در سینما را شروع کرد. «کلاغ پر» اولین تجربه فیلمسازی بلند شاهحسینی بود.
داستان و نقش بازیگر : داستان فیلم درباره یک دختر و پسر است که هردو عشقشان را از دست دادهاند و حالا به واسطه همین فقدان سر راه هم قرار گرفتهاند. هردوی آنها در تلاش هستند تا از عشق قدیمی خود انتقام بگیرند. رویا دختری است که با پشتپا زدن به عشق قدیمیاش تصمیم گرفته با یک مرد پولدار ازدواج کند. شخصیت رویا از آن دست دختران وابسته به خانواده و تازه به دوران رسیده است که عشق برایش در ماشین و پول خلاصه میشود. بهنوش طباطبایی به خوبی توانسته بود آن وجه لوس بودن و بیاراده بودن یک دختر از طبقه مرفه را به تصویر بکشد.
موفقیتهای فیلم : «کلاغ پر» به دلیل حضور دو سوپراستار دهه 80 یعنی مهناز افشار و محمدرضا گلزار و همچنین داستان کمدی اتفاقات فانتزی که داشت، به گیشه خوبی رسید. این فیلم بعد از اکران هم در شبکه نمایشخانگی بسیار مورد استقبال قرار گرفت.
مهتاب کرامتی در فیلم «مومیایی 3» بازی موفقی دارد.
مهتاب کرامتی | مومیایی 3 | 1378
مسیر بازیگر تا پیش از فیلم : «مومیایی 3» دومین تجربه بازیگری مهتاب کرامتی در سینما بود. او از اوایل دهه 70 با بابزی در تئاتر و تلویزیون پابه این عرصه گذاشته بود. اولین فیلم سینمایی او «مردی از جنس بلور» فیلمی تراژیک بود و سال بعد کرامتی در قالبی متفاوت در «مومیایی 3» حضور پیدا کرد.
کارگردان : محمدرضا هنرمند از کارگردانهای متفاوت سینمای ایران است. او کارنامهای کوتاه اما پر از آثار قابل توجه دارد. «مومیایی 3» فیلم کمدی فانتزی بود که علاوه بر روایت یک داستان خیالی، به نقد سیاسی و اجتماعی هم میپرداخت و این کاری بود که تنها از هنرمند برمیآمد.
داستان و نقش بازیگر : داستان درباره یک مومیایی تقلبی است که افرادی می×واهند از آن سواستفادههای مالی کنند. اما در این میان یک سروان آگاهی و یک جوان دزد، با همدستی یک زن اصیل فرنگنشین این باند را نابود میکنند. کبری زنی پولدار و با اصالت است که از لندن برای پیدا کردن جد بزرگش آمده و جد بزرگ او همان مومیایی است. مهتاب کرامتی با بازی تکنیکی در نقش کبری یکی از نقشآفرینیهای متفاوت کارنامهاش را در این اثر به جا گذاشت.
موفقیتهای فیلم : این فیلم در جشنواره فیلم فجر، جشن خانه سینما و جشن حافظ بسیار مورد توجه قرار گرف و در رشتههای مختلف نامزد شد. همچنین با فروش 220 میلیون تومانی یکی از فیلمهای بسیار پرفروش دهه 70 ایران بود.
فاطمه معتمد آریا در همان شروع مسیرش در فیلم کمدی «تحفهها» بازی کرد.
فاطمه معتمدآریا | تحفهها | 1366
مسیر بازیگر تا پیش از فیلم : فاطمه معتمدآریا از اواخر دهه 50 و با بازی در تئاترهای کانون پروش فکری پا به عرصه بازیگری گذاشته بود. در دهه 60 بیشتر در آثار عروسکی حضور داشت، تا انیکه سال 1364 با فیلم «جدال» وارد سینما شد. «تحفهها» دومین فیلم کارنامه هنری او است.
کارگردان : ابراهیم وحیدزاده که تحصیلکرده رشته سینما بود، سال 1366 اولین فیلم بلند سینمایی خود را به نام «تحفهها» براساس فیلمنامهای از خودش ساخت. این فیلم در میانه دهه 60 و وقتی بیشتر آثار حول محور جنگ روایت میشد، قصهای را از دوران جنگ جهانی اول در شیراز روایت میکرد.
داستان و نقش بازیگر : داستان درباره یک حمال است که با اختکار قند در زمانه جنگ و فروش به روس و انگلیس، پولی کلان به دست آورده و حالا میخواهد مانند پولدارها زندگی کند اما بلد نیست. شخصیت مفاخر دو دختر دارد که فاطمه معتمدآریا بازی در نقش یکی از آنها را برعهده داشت. فیلم «تحفهها» آنقدر پربازیگر بود و با ریتم تند یک داستان تاریخی را روایت میکرد که بازیگران مکمل هرکدام فرصت کمی برای ارائه بازی داشتند. اما این فیلم باعث دیده شدن معتمدآریا در سینما شد.
موفقیتهای فیلم : «تحفهها» یکی از آثار کمدی تاریخی قابل ارجاع و مهم در دهه 60 بود. این فیلم در ششمین جشنواره فیلم فجر هم مورد توجه قرارگرفت و جایزه بهترین بازیگر مکمل مرد به سعیدپورصمیمی برای این فیلم رسید.
منبع: فیلم نیوز
منبع: faradeed-224589