جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > (تصاویر) بهترین خودروهای ۱۰ سیلندر تاریخ

(تصاویر) بهترین خودروهای ۱۰ سیلندر تاریخ

امروزه به دلایل مختلف، دیگر خبری از خودروهای ۱۰ سیلندر در تاریخ صنعت خودروسازی نیست، اما آیا با بهترین نمونه‌های ده سیلندر تاریخ آشنا هستید؟

صنعت خودروسازی جهان تا به امروز شاهد طراحی و تولید خودروهای متنوعی با پیشرانه‌های مختلف بوده و نمی‌توان این حقیقت را انکار کرد که بعضی از این موتورها به قدری قوی و خوش صدا بوده که در تاریخ صنعت خودرو، ماندگار و جاودانه شده‌اند. امروزه برای به حرکت درآوردن یک خودرو از موتورهای مختلفی استفاده می‌شود که نمونه‌های متعدد آن از ۲ سیلندر تا ۱۶ سیلندر وجود دارد.

بهترین خودروهای ۱۰ سیلندر تاریخ را بشناسید

موضوع این مقاله صحبت درباره بهترین خودروهای ۶ سیلندر تاریخ یا حتی بررسی بهترین موتورهای ۸ سیلندر دنیا نیست و می‌خواهیم به بررسی ۱۰ سیلندرها بپردازیم. امروزه خودروسازان از پیشرانه‌های ۱۰ سیلندر استفاده نمی‌کنند و خودروهایی که مجهز به چنین موتورهایی هستند، مربوط به دهه‌های قبلی می‌شوند. صنعت خودرو جهان به قدری پیشرفت کرده که نیرو و توان یک موتور ۱۰ سیلندری، با طراحی یک پیشرانه کوچک‌تر فراهم می‌شود و دیگر نیازی به ده سیلندر برای یک خودرو نیست.

توسعه موتورهای ده سیلندر از اوایل دهه ۹۰ میلادی آغاز شد و تا پایان سال ۲۰۱۰ میلادی همچنان روند تولید ادامه داشت و سپس نمونه‌های ۱۰ سیلندری، جای خود را به پیشرانه‌های بهینه‌تر با قدرت زیاد و کارکرد نرم دادند. با این حال اگر عاشق قدرت و صدای وحشتناک یک موتور ۱۰ سیلندری هستید، قانع کردن شما سخت خواهد بود و به احتمال زیاد پایبند به اصول خود هستید.

آخرین خودرو ۱۰ سیلندر تاریخ

سال‌ها قبل که هنوز به فناوری‌های نوین امروزی دست نیافته بودیم و پیشرانه‌ها با حجم بالا و تعداد سیلندرهای زیاد به بازار می‌آمدند، اگر گذرتان به یک خودرو ده سیلندر می‌خورد، تعجب می‌کردید. در آن زمانی که موتورهای 10 سیلندر عجیب و غریب به نظر می‌رسیدند، خودروسازان از نمونه‌های V8 و V12 بهره می‌بردند، زیرا قدرت بالا و تعادل بی‌نظیری ایجاد می‌کردند.

ده سیلندرها، یک پکیج متشکل از دو موتور ۵ سیلندر هستند که تعادل کمتری در مقایسه با نمونه‌های ۸ یا ۱۲ سیلندر دارند. خودروسازان برای اینکه ۱۰ سیلندر قابل استفاده شود، باید لرزش ناشی از موتور را با تجهیزات خارجی هماهنگ می‌کردند. ساده بخواهیم توضیح دهیم، به کارگیری یک پیشرانه ده سیلندر زیر کاپوت فلان خودرو، دردسرهای زیادی برای صنعت خودروسازی داشت و به همین خاطر مهندسان ترجیح دادند به فکر توسعه مدل‌های بهینه‌تر باشند.

۱۰. لامبورگینی هوراکان استراتو

    مدل خودرو:  ۲۰۱۰
  • پیشرانه:  ۴.۸ لیتری
  • قدرت و گشتاور:  ۵۵۲ اسب بخار و ۴۸۰ نیوتن متر
  • شتاب ۰-۱۰۰:  ۳.۷ ثانیه
  • نهایت سرعت:  ۳۲۵ کیلومتر در ساعت

لکسوس که برند لوکس تویوتا به حساب می‌آید، سال‌ها پیش اقدام به طراحی و تولید یک سوپرکار دو نفره با موتور ده سیلندر کرد که همچنان در یاد و خاطره‌ها باقی مانده است. قطعا هیچکس از لکسوس انتظار نداشت که یک ماشین با موتور 4.8 لیتری 10 سیلندر تولید کند، اما خواه ناخواه این اتفاق رخ داد. گرچه بیش از یک و نیم دهه است که از تولید LFA می‌گذرد، اما هنوز هم محبوب دل‌هاست.

گفتیم که یکی از معایب پیشرانه‌های V10، عدم تعادل و لرزش ساختمان خودروست که مهندسان و طراحان لکسوس برای حل این مشکل در LFA به سیستم روغن کاری خشک و زاویه 72 درجه‌ای بانک روی آوردند تا مرکز ثقل کاهش یابد. نهایت سرعت این سوپرکار، 325 کیلومتر در ساعت است و اگر با همین سرعت هم رانده شود، صدای مطلوب و گوش نوازی از آن شنیده می‌شود.

این خودرو خوش صدا با قیمت پایه 528 هزار دلاری به فروش می‌رسد، اما اگر عاشق سروصدای زیبا و دلچسب موتور هستید و قصد دارید سوار یک خودرو بی‌همتا شوید، لکسوس LFA بهترین گزینه است.

8. آئودی R8

    مدل خودرو:  ۲۰۰۶
  • پیشرانه:  ۵.۲ لیتری
  • قدرت و گشتاور:  ۴۵۰ اسب بخار و ۵۴۰ نیوتن متر
  • شتاب ۰-۱۰۰:  ۴.۹ ثانیه
  • نهایت سرعت:  ۲۵۰ کیلومتر در ساعت

می‌توان گفت که اولین خودرو آئودی که مجهز به پیشرانه 10 سیلندر شد، آئودی S8 بود. این سدان خوش ترکیب که بهترین تیپ موجود به شمار می‌رفت، به خودی خود یک گزینه عالی و ارزشمند برای خرید محسوب می‌شد، اما تصمیم گرفتند که زیر کاپوت آن تغییر و تحولاتی اعمال کنند.

آئودی S8 یک سدان کاربردی و نرم بود که به لطف سیستم چهار چرخ محرک اختصاصی آئودی، در بدترین شرایط هم آه و ناله نمی‌کرد و به همین خاطر در مناطقی که شرایط اقلیمی نامساعدی داشتند، محبوب دل‌ها شد. 18 سال از طراحی اس 8 می‌گذرد و هنوز هم زیبا و دلرباست. آئودی S8 در قرن بیست و یکم، یادآور دوران اوج صنعت خودرو است.

قیمت این خودرو در سال ۲۰۰۶ میلادی، ۹۲ هزار و ۵۰۰ دلار بود که معادل ۱۴۳ هزار دلار امروز است. شاید امروز بتوانید در بازارهای دست دوم فروشی، یک مدل قدیمی پیدا کنید، اما به خاطر داشته باشید که هیچ چیزی به نام یک خودرو ارزان قیمت آلمانی وجود ندارد.

6. بی ام و M5

    مدل خودرو:  ۲۰۰۴
  • پیشرانه:  ۵.۷ لیتری
  • قدرت و گشتاور:  ۶۱۲ اسب بخار و ۵۹۰ نیوتن متر
  • شتاب ۰-۱۰۰:  ۳.۲ ثانیه
  • نهایت سرعت:  ۳۳۰ کیلومتر در ساعت

پورشه را باید با کررا جی تی شناخت و قطع به یقین هیچ خودرو دیگری از این برند، به اندازه کررا معروف و شناخته شده نیست. در سال ۲۰۰۴ میلادی، زمانی که پورشه تصمیم به ساخت یک خودرو خیابانی با چنین قدرتی گرفت، هیچ محصول دیگری به گرد پایش نمی‌رسید و هر چه از مدت زمان تولید آن گذشت، تقاضا برای خرید افزایش یافت.

کررا GT یک اعجوبه به یادماندنی است که توی کابین برای راننده، جعبه دستکش و سیستم صوتی بوز تعبیه کرده، اما به دنبال یک خودرو مسابقه‌ای برای جاده رفته است. این خودرو دنده دستی است و دو نقطه ضعف بزرگ دارد: اول اینکه گران قیمت است و دوم اینکه اغلب مردم با فرض خرید آن، نمی‌توانند در اطراف محل سکونتشان کررا جی تی را برانند.

در سال ۲۰۰۴، قیمت هر دستگاه کررا جی تی، از ۴۴۰ هزار دلار (معادل ۷۴۰ هزار دلار امروزی) آغاز می‌شد و برای اینکه قدر این افسانه تکرار نشدنی را بدانید، باید به سوپرکارهای امروزی با موتورهای بهینه‌تر نگاه کنید که ۱ میلیون دلار به بالا قیمت گذاری می‌شوند.

۴. لامبورگینی گالاردو

    مدل خودرو:  ۲۰۰۴
  • پیشرانه:  ۸.۳ لیتری
  • قدرت و گشتاور:  ۵۰۰ اسب بخار و ۷۱۲ نیوتن متر
  • شتاب ۰-۱۰۰:  ۵.۲ ثانیه
  • نهایت سرعت:  ۲۴۰ کیلومتر در ساعت

پیکاپ تنومند و غول پیکر دوج رم SRT-10 که یکی از سریع‌ترین پیکاپ‌های آمریکایی است، یک محصول ده سیلندر با پیشرانه 8.3 لیتری است که می‌تواند در شرایط ایده آل، 500 اسب بخار قدرت و 712 نیوتن متر گشتاور تولید کند. دوج رم اس آر تی 10 یک خودرو غیرمنتظره بوده که مجهز به پیشرانه‌ای غیرمنتظره هم شده است. رقیب اصلی این پیکاپ، فورد لایتنینگ است که پیش از این با موتورهای V10 به بازار معرفی می‌شدند و تنها هدف سازنده آن‌ها از چنین خودروهایی، خودنمایی با قدرت بالا بود.

هدف از ساخت دوج رم SRT-10 فراتر از فوردهای ده سیلندری بود و ضمن اینکه می‌توانست تا شش سرنشین بزرگسال را حمل کند، امکان یدک کشی بار تا سقف 3400 کیلوگرم و جابه‌جایی بارهای دیگر را هم داشت. قیمت این پیکاپ در سال 2004 از 45 هزار دلار آغاز شد و اگر امروز عرضه می‌شد، حداقل 77 هزار دلار قیمت داشت. (با این بودجه می‌توانید امروزه یک فورد رپتور بخرید)

2. فولکس واگن توآرگ TDI

    مدل خودرو:  ۱۹۹۱
  • پیشرانه:  ۸.۰ لیتری
  • قدرت و گشتاور:  ۴۰۰ اسب بخار و ۶۱۰ نیوتن متر
  • شتاب ۰-۱۰۰:  ۴.۵ ثانیه
  • نهایت سرعت:  ۲۶۵ کیلومتر در ساعت

اولین خودرو مجهز به موتور ۱۰ سیلندر، دوج وایپر است که در سال ۱۹۹۱ میلادی متولد شد. بعضی به اشتباه می‌گویند که موتور این خودرو از پیکاپ‌های دوج رم ۱۹۹۴ سود می‌برد، در حالی که زیر کاپوت آن شاهد حضور یک پیشرانه آلومینیومی ساخت لامبورگینی هستیم. نیروی محرکه این موتور از طریق یک گیربکس ۶ سرعته دستی به چرخ‌ها منتقل می‌شد.

تولید دوج وایپر در سال ۲۰۱۷ میلادی متوقف شد و از همان زمان به بعد، هیچ جایگزینی برای این خودرو معرفی نشده است. فکرش را بکنید که قیمت وایپر در سال ۱۹۹۱ میلادی ۵۲ هزار دلار بود که ۱۲۲ هزار دلار امروزی می‌شود. اولین نسل‌های این خودرو در یک حراجی با قیمت ۴۰ هزار دلار به فروش رسیدند.

منبع: خبرآنلاین

منبع: faradeed-224637

برچسب ها
نسخه اصل مطلب