جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > «حمّام» باشکوهی که بعد از 2 هزار سال از زیر خاکستر آتشفشان بیرون آمد

«حمّام» باشکوهی که بعد از 2 هزار سال از زیر خاکستر آتشفشان بیرون آمد

باستان‌شناسان باور دارند این کشف نمونه‌ای از خانه‌های خصوصی در شهر باستانی پمپئی است که مهم‌ترین هدف ساختشان «فخرفروشی» و جلب توجه دیگران بوده است.

فرادید| باستان‌شناسان یک حمام بزرگ و شگفت‌انگیز را که در وضعیت عالی حفظ شده در پمپئی کشف کرده‌اند. این کشف نمایانگر تفاوت‌های شدید زندگی ثروتمندان و بردگان در دوران روم باستان است. 

به گزارش فرادید، باستان‌شناسان با کشف یک مجموعه شبیه «اسپا» که کشفی خاص و بی‌نظیر توصیف شده، اطلاعات جدیدی از زندگی در پمپئی بدست آورده‌اند. 

آنچه که تصور می‌شود یکی از بزرگ‌ترین حمام‌های خصوصی این شهر است، پس از قرن‌ها مدفون شدن زیر چندین متر سنگ آتشفشانی، کشف شده است. این مجموعه که یک استخر عمیق بزرگ، اتاق‌های گرم و سرد و عوض کردن لباس دارد، می‌توانسته تا ۳۰ نفر را در خود جای دهد و در قلب یک اقامتگاه باشکوه قرار داشته است.

یک استخر بزرگ در اتاق سرد که گمان می‌رود قطعه اصلی مجموعه بوده است 

«حمام‌ها نمونه‌ای از نحوه عملکرد خانه‌های رومی به‌عنوان صحنه‌ای برای نمایش هنر و فرهنگ هستند که صاحب‌خانه به‌منظور جلب توجه یا بهره‌مندی از لطف مهمانان ترتیب می‌داد.» 

این حمام آخرین کشف در این خانه خاص در پمپئی است. سال گذشته، تالار ضیافت بزرگی با دیوارهای سیاه و صحنه‌های هنر کلاسیک کشف شد. مالک این خانه به‌احتمال زیاد از طبقه ثروتمند و سرآمد شهر بوده که قصد داشته فضایی را در خانه خود برای پذیرایی از تعداد زیادی مهمان در ضیافت‌های مجلل ایجاد کند و سپس فرصت استراحت در حمام‌های حرارتی را به آن‌ها پیشنهاد دهد. 

دیوارها به شکل فریبنده‌ای با نقاشی‌هایی از جنگ تروآ تزئین شده‌اند. 

3

ظروف بزرگ سفالی کشف‌شده که برای حمل شراب یا روغن زیتون کاربرد داشتند

دکتر زوختریگل افزود: «همه چیز را طوری طراحی می‌کردند که فضاها حس یونانی بودن را القاء کند، یعنی فرهنگ، دانش و همچنین تنبلی. فضای باز با استخر بزرگ در مرکز و مجموعه حرارتی مجاور آن، محیط یک ورزشگاه یونانی بوده و صحنه‌های ورزشی بعدتر به آن اضافه شدند. بنابراین تماشاگران قدردان با تحسین صادقانه از نمایشی که میزبان ترتیب داده بود، آنجا را ترک می‌کردند و پس از یک شب عالی در خانۀ میزبان، مدت‌ها درباره آن صحبت می‌کردند.»

این باور وجود دارد که کسانی که از این مجموعه استفاده می‌کردند، ابتدا در اتاق رختکن با دیوارهای قرمز و کف‌پوش موزاییکی لباس‌های خود را درمی‌آوردند و سپس وارد اتاق گرمی می‌شدند که آنجا پوستشان روغن‌مالی میشد و آنگاه وارد اتاق سرد و باشکوهی می‌شدند تا خنک شوند. این کشف توسط باستان‌شناسان خاص و بی‌نظیر توصیف شده است، کشفی که نمایانگر تفاوت‌های برجسته میان بردگان و ثروتمندان این شهر است. 

مدیر حفاری، آنا اونستی گفته: «حفاری اتاق‌های برشمرده، به‌ویژه فضای باز، به لطف روش نوآورانه‌ای انجام شد که این کار را میسر کرد.»

مترجم: زهرا ذوالقدر

منبع: faradeed-224272

برچسب ها
نسخه اصل مطلب