جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > (تصاویر) پورشه سمپر ویووس؛ اولین خودروی هیبریدی دنیا در 100 سال قبل

(تصاویر) پورشه سمپر ویووس؛ اولین خودروی هیبریدی دنیا در 100 سال قبل

شرکت پورشه آلمان بیش از یک‌صد سال پیش اولین خودروی هیبریدی دنیا با نام سمپر ویووس Semper Vivus را ساخته بوده است.

بسیاری از مردم فکر می‌کنند تکنولوژی هیبریدی خودروها نسبتاً جدید است و شاید در دو دهه اخیر به مقیاس صنعتی رسیده اما ریشه قوای محرکه هیبریدی بسیار قدیمی‌تر از آن چیزی است که تصورش را می‌کنید. در واقع اولین خودروی هیبریدی دنیا با فاصله‌ای اندک از اختراع اولین خودروی جهان تولید شده است. مردی که مسئول تولید اولین خودروی هیبریدی دنیا بوده برای همه شما آشنا: فردیناند پورشه! او بعدها برندی را تأسیس کرد که خودروهای بسیار مشهوری همچون ۹۱۱ را تولید نموده است. در این مقاله می‌خواهیم شما را با اولین خودروی هیبریدی دنیا یعنی پورشه سمپر ویووس آشنا کنیم.

پورشه سمپر ویووس دارای ۲ پیشرانه درون‌سوز تک سیلندر و موتورهای برقی بوده و قدرت هر پیشرانه درون‌سوز ۲.۵ اسب بخار و قدرت موتور برقی نصب شده در هر چرخ نیز ۲.۷ اسب بخار بوده است. حداکثر سرعت این خودرو به ۳۵ کیلومتر در ساعت می‌رسیده و توان پیمایش آن نیز ۲۰۰ کیلومتر گزارش شده است. پیشرانه‌های درون‌سوز این خودرو به عنوان ژنراتور نیز عمل می‌کرده‌اند به این معنی که هم وظیفه شارژ باتری‌ها را بر عهده داشته و هم خودرو را به پیش می‌بردند. الکتریسیته نیز مستقیماً به موتورهای نصب شده در چرخ‌ها می‌رسید و طرحی را شکل می‌داد که امروزه به عنوان قوای محرکه هیبریدی شناخته می‌شود.

پورشه سمپر ویووس در ابتدا پروتوتایپی تک ساخت بود اما تکنولوژی آن نهایتاً به نسخه تولیدی با نام لونر پورشه میکست راه یافت. ریشه این نام از عبارت فرانسوی voitures mixtes به معنی خودروهای ترکیبی گرفته شد و وجود پیشرانه‌های درون‌سوز و برقی را نشان داد. پیش از ورود میکست به بازار، برخی مشکلات فنی وجود داشت که باید رفع می‌شد.

دو پیشرانه کوچکی که نیروبخش سمپر ویووس بودند جای خود را به پیشرانه ۴ سیلندر ۵.۵ لیتری بزرگ‌تر با ۲۵ اسب بخار قدرت دادند. این پیشرانه از طریق یک شفت به ژنراتور موجود در زیر صندلی متصل می‌شد. طراحی خودرو نیز تغییراتی داشت و ابعاد باتری کاهش یافت تا وزن خودرو کمتر شود. پورشه لونر میکست در سال ۱۹۰۱ عرضه شد و تا سال ۱۹۱۵ در نسخه‌های گوناگون به دست مشتریان رسید هرچند در آن دوران شرکت آسترو دایملر مسئول تولیدش بود.

 

منبع: خبرآنلاین

منبع: faradeed-224015

برچسب ها
نسخه اصل مطلب