جستجو
رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > اصلاح قیمت برخی اقلام دارویی با افزایش پوشش‌های بیمه‌ای

اصلاح قیمت برخی اقلام دارویی با افزایش پوشش‌های بیمه‌ای

وزیر بهداشت درباره اصلاح قیمت حدود ۱۰ درصد اقلام دارویی که تولید آنها برای تولیدکننده زیان‌ده بود، توضیح داد و تأکید کرد که این اصلاح قیمت‌ها از طرف دولت و بیمه‌ها تحت پوشش قرار گرفته است. دکتر محمدرضا ظفرقندی در اولین اجلاس حضوری رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی که در وزارت بهداشت برگزار شد، با اشاره به ارز چهارهزارو 200‌تومانی تعیین‌شده برای تجهیزات مصرفی و قطعات یدکی در شش ماه اول امسال گفت: با پیگیری‌ها و مذاکراتی که انجام دادیم، توانستیم ارز چهارهزارو 200تومانی را برای تجهیزات مصرفی و قطعات یدکی در شش‌ماهه دوم سال نیز پیش ببریم.

وزیر بهداشت درباره اصلاح قیمت حدود ۱۰ درصد اقلام دارویی که تولید آنها برای تولیدکننده زیان‌ده بود، توضیح داد و تأکید کرد که این اصلاح قیمت‌ها از طرف دولت و بیمه‌ها تحت پوشش قرار گرفته است. دکتر محمدرضا ظفرقندی در اولین اجلاس حضوری رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی که در وزارت بهداشت برگزار شد، با اشاره به ارز چهارهزارو 200‌تومانی تعیین‌شده برای تجهیزات مصرفی و قطعات یدکی در شش ماه اول امسال گفت: با پیگیری‌ها و مذاکراتی که انجام دادیم، توانستیم ارز چهارهزارو 200تومانی را برای تجهیزات مصرفی و قطعات یدکی در شش‌ماهه دوم سال نیز پیش ببریم.

 

او در واکنش به برخی اظهارات درباره افزایش قیمت داروها گفت: آماری که درباره افزایش قیمت داروها ارائه می‌دهند، به‌هیچ‌وجه درست نیست. حدود ۱۰ درصد از اقلام دارویی باید اصلاح قیمت می‌شدند و تولید آنها برای تولیدکننده زیان‌ده بود. بر‌اساس‌این اقدامات لازم برای اصلاح قیمت این داروها انجام شد تا تولید‌کننده بتواند تولید داشته باشد.

 

وزیر بهداشت گفت: داروهایی که اصلاح قیمت شده‌اند، اغلب تزریقی و پمادهای استریل هستند که جنبه مصرف دائمی و عمومی ندارند. همچنین ۸۰ درصد داروهای تزریقی، بیمارستانی هستند و به محض تجویز و مصرف در صورت‌حساب بیمارستان از طرف بیمه پرداخت می‌شوند. مکاتبات لازم با بیمه‌ها انجام شده است که این ما‌به‌التفاوت قیمت از طرف بیمه‌ها پرداخت شود. او توضیح داد: به‌عنوان مثال آمپول دگزا حدود چهارهزارو 500 تومان قیمت داشت. این در حالی است که این رقم، قیمت پوکه و بسته‌بندی آن هم نمی‌شود. این‌چنین قیمت‌گذاری دستوری برای تولید‌کننده قابل دوام نیست.

 

کارخانه خوابیده است و با این قیمت نمی‌تواند تولید داشته باشد. ادامه این روند منجر به کمبودهای دارویی می‌شد. نهایتا هم باید همین آمپول را با قیمت ۱۵۰ هزار تومان و بالاتر از هند وارد می‌کردیم. در مجموع در اصلاح قیمت‌های انجام‌شده شاید بتوان گفت که یک قلم داروی پنج هزار تومانی به حدود ۱۵ هزار تومان رسیده باشد که این ما‌به‌التفاوت قیمت نیز با کمک دولت و بیمه‌ها پوشش داده می‌شود تا پرداختی از جیب مردم افزایش نیابد. در اصلاح قیمت داروها تأکید بر افزایش پوشش بیمه‌ها و عدم پرداختی از جیب مردم است. 27 هزار نیروی درمانی به کادر سلامت کشور اضافه می‌شوند که حدود ۱۲ هزار نفر از آنها کادر پرستاری هستند و به‌این‌ترتیب اضافه‌کارهای اجباری کم می‌شود و فضای تنفسی را برای تیم سلامت ایجاد خواهد کرد.

 

وزیر بهداشت در بخش دیگری از صحبت‌هایش با بیان اینکه دولت چهاردهم، موضوع «وفاق» را در کانون توجه قرار داده است، گفت: با توجه به این دیدگاه باید راهبردهایی را که سبب تحقق وفاق می‌شوند، بررسی کنیم تا محورهای هم‌افزایی را در دانشگاه‌های علوم‌ پزشکی اجرا کنیم. او با بیان اینکه اولین اجلاس حضوری رؤسای دانشگاه‌های علوم‌ پزشکی در دولت چهاردهم در حال برگزاری است، گفت: نکته مهم و اساسی این است که برگزاری این جلسات باید ادامه داشته باشد تا بتوانیم از تجربیات یکدیگر بهره‌ بگیریم و تجربیات خود را به اشتراک بگذاریم.

 

وزیر بهداشت با اشاره به تجربیات دانشگاه‌های علوم‌ پزشکی در حوزه‌های مختلف تصریح کرد: بررسی‌ها بیانگر این است که دانشگاه‌های علوم‌ پزشکی در زمینه‌های مختلف به دستاوردهایی نائل آمده‌اند؛ به طور مثال برخی دانشگاه‌ها در حوزه «مولدسازی» و برخی در زمینه مدیریت هزینه‌ها موفق بوده‌اند.

 

ظفرقندی با بیان اینکه میزان بدهکاری دانشگاه‌های علوم‌ پزشکی حدود ۹۷ هزار میلیارد تومان است، گفت: دانشگاه‌های علوم‌ پزشکی باید سه اولویت را به منظور پرداخت بدهی‌های خود در دستور کار قرار دهند که این اولویت‌ها به ترتیب «نیروی انسانی»، «دارویی» و «بستانکاری پیمانکاران» است. پرداخت بدهی‌ها براساس این سه اولویت باید در کانون توجه قرار گیرد، چراکه برخی دانشگاه‌های علوم‌ پزشکی بدهی‌های خود را بر مبنای این اولویت پرداخت نمی‌کنند و جابه‌جایی‌هایی انجام می‌شود.

 

وزیر بهداشت افزود: همچنین مسائل مربوط به پرداختی پرسنل، نوسانات نرخ ارز و تأثیر آن بر قیمت دارو، مسائل فرهنگی و دانشجویی، مسائل توسعه‌ای و انضباط مالی باید جزء اولویت‌های دانشگاه‌های علوم‌ پزشکی باشد. باید محیط پیرامونی خود را به دقت رصد کنیم و با توجه به اولویت‌های سه‌گانه‌ای که برای پرداخت بدهی‌های دانشگاه‌های علوم‌ پزشکی در نظر گرفته شده، عمل کنیم. بر‌اساس این شرایط، نکته مهم و اساسی این است که از طرح‌های بلندپروازانه خودداری کنیم و از انجام طرح‌هایی که بودجه ندارند، خودداری کنیم. او با اشاره به اجازه برداشت یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی با موافقت رهبر معظم انقلاب، گفت: از این مبلغ ۷۰۰ میلیون دلار برای عمل به برنامه هفتم توسعه مبنی بر دپوی شش‌ماهه دارو و تجهیزات و ۳۰۰ میلیون دلار هم برای پرداخت بدهی‌ها استفاده می‌شود.

 

ظفرقندی با بیان اینکه «نیروی انسانی» سرمایه نظام درمانی محسوب می‌شوند، تصریح کرد: فاصله‌ای که میان مسئولان، اعضای هیئت علمی و دانشجویان ایجاد شده، باید از میان برداشته شود. اگر فاصله‌ای که میان مسئولان با دانشجویان و پرسنل ایجاد شده، از میان برداشته نشود، هیچ‌گاه موفق نمی‌شویم. گفت‌وگو می‌تواند به کاهش فاصله ایجاد‌شده میان مسئولان و نیروی انسانی و پرستاران کمک کند. او درباره ضرورت وفاق نسلی توضیح داد: صحبت از وفاق به میان می‌آید اما منظور فقط وفاق سیاسی نیست، بلکه وفاق نسلی نیز هست.

 

وفاق بین‌نسلی با نسل جوان باید ایجاد شود. بسیاری از مسائل دانشگاه‌ها می‌تواند براساس شفافیت، صداقت و شایسته‌سالاری به دانشجویان و اعضای هیئت‌ علمی سپرده شود. وزیر بهداشت درباره فضای حاکم بر دانشگاه‌ها توضیح داد: محدودیت‌های گذشته حاکم در دانشگاه‌ها باید در دوره جدید از میان برداشته شود و فضای امنیتی کنار گذاشته شود و فضای گفت‌وگوی آزاد در دانشگاه‌ها را فراهم کنیم.‌ ظفرقندی با بیان اینکه افزایش ظرفیت رشته پزشکی و دندان‌پزشکی از مشکلات حوزه آموزش دانشگاه‌های علوم‌ پزشکی به حساب می‌آید، افزود: بنا به هر دلیلی با موضوع افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی و دندان‌پزشکی مواجه شدیم.

 

این مشکل باید در کانون توجه قرار گیرد و برای حل این مشکل باید اقداماتی انجام دهیم. تعداد دانشجویانی که در سه سال گذشته جذب شده‌اند، از ظرفیت در نظر گرفته‌شده بیشتر است. موضوع توقف افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی و دندان‌پزشکی در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد و تمام اعضای شورا برای توقف این موضوع رأی مثبت دادند. وزیر بهداشت با بیان اینکه ظرفیت برخی رشته‌های تخصصی خالی می‌ماند، توضیح داد: ظرفیت برخی رشته‌های تخصصی مانند بیهوشی، کودکان و طب اورژانس خالی می‌ماند که با برخی راهکارها مانند اصلاح تعرفه‌ها و بورس تحصیلی می‌توان دانشجویان را برای تحصیل در این رشته‌ها اقناع کرد. او با بیان اینکه برخی اقدامات کوچک هستند اما تأثیر فراوان دارند، گفت: دستیاران پزشکی با محدودیت‌های بسیاری در ۲۵ سال گذشته مواجه بوده‌اند.

 

موضوع بیمه و اطمینان شغلی دستیاران پزشکی را در کانون توجه قرار داده‌ایم. موضوع بهبود حقوق دستیاران در قانون بودجه را مطرح کردیم. باید کمیسیون تلفیق را اقناع کنیم، شورای نگهبان نیز با موضوع موافقت کرده است. ظفرقندی درباره مشکلات پزشکان طرحی خاطرنشان کرد: پزشکان طرحی با مشکلات فراوانی مواجه هستند و میزان دریافتی آنها حدود ۱۷ میلیون تومان بود. کارانه پزشکان طرحی با متوسط تأخیر هفت‌ماهه پرداخت می‌شود.

 

در زمینه اصلاح این موضوع نیز ۵۰۰ هزار میلیارد تومان برای کارانه پرشکان طرحی در نظر گرفته‌ایم که در شروع به کار اکثر وجه کارانه پرداخت شود. وزیر بهداشت با بیان اینکه موضوع عدالت در آموزش باید در کانون توجه قرار گیرد، گفت: فقط ۲۳ درصد ظرفیت رشته‌های تخصصی و فوق‌تخصصی برای ظرفیت آزاد است که به معنای سرمایه‌سوزی است. با توجه به ظرفیت آزاد رشته‌های تخصصی و فوق‌تخصصی، برخی داوطلبان با رتبه صد در دانشگاهی که ۳۰۰ نفر ظرفیت دارد، پذیرفته نمی‌شوند.

 

منبع: sharghdaily-959187

برچسب ها
نسخه اصل مطلب