جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > کوچکترین گربه جهان که ۳۰۰ هزار سال قبل در کنار انسان‌های ماقبل تاریخ زندگی می‌کرد

کوچکترین گربه جهان که ۳۰۰ هزار سال قبل در کنار انسان‌های ماقبل تاریخ زندگی می‌کرد

فسیل گونه‌ی کوچکی از گربه‌سانان، کوچکتر از گربه خانگی، در یک غار باستانی در شرق چین یافت شد.

فرادید| دانشمندان بقایای فسیلی گونه‌ای کوچک از گربه‌سانان را که از یک گربه‌ی خانگی هم کوچکتر است، در غاری باستانی در شرق چین کشف کردند؛ غاری که قبلا شواهدی از حضور انسان‌های باستانی نیز در آن یافت شده بود.

به گزارش فرادید، محققان آکادمی علوم چین می‌گویند این گربه به نام Prionailurus kurteni یک گونه‌ی منقرض‌شده از گربه پلنگی است و اندازه‌ی آن به قدری کوچک است که کف دست جای می‌گیرد. 

این گونه از روی یک قطعه فک پایین شناسایی شده که در غار هوآلانگدانگ در استان آنهویی در شرق چین کشف شده است. 

اندازه این گربه با کوچک‌ترین گربه‌های مدرن مانند P rubiginosus خال‌دار به رنگ قهوه‌ای مایل به زرد در جنوب آسیا و سیاه‌پای Felis nigripes آفریقا قابل‌مقایسه است. تخمین زده شده که حداکثر طول سر و بدن P rubiginosus و Felis nigripes به ترتیب ۴۸ و ۵۲ سانتی‌متر است. 

1

قطعه فک Prionailurus kurteni 

این گونه کوچکترین عضو فسیلی شناخته‌شده از خانواده Felidae تا به امروز است. این کشف به تنوع گسترده‌ی گربه‌سانان در اواخر پلیستوسن میانه اشاره می‌کند که از ۳۰۰۰۰۰ سال پیش آغاز شده است. 

فسیل‌های P kurteni به ندرت یافت شده‌اند، زیرا بدن‌های کوچک آن‌ها به سرعت در زیستگاه جنگلی مورد علاقه‌ی آن‌ها، پوسیده شده است. دانشمندان می‌گویند، با این حال، فسیل تازه کشف‌شده در محیط غار بهتر حفظ شده است. 

حفاری‌های قبلی در همان محل غار، منجر به کشف ده‌ها فسیل انسان شد که مربوط به ۳۰۰۰۰۰ سال پیش بودند و برخی از قدیمی‌ترین بقایای هوموساپین‌ها (انسان‌های خردمند) در شرق آسیا در نظر گرفته شدند. به نظر می‌رسد ساکنان غار ویژگی‌های انسان‌های بدوی و مدرن را داشته‌اند، یعنی آن‌ها انسان‌های باستانی در روند تکامل به سمت انسان خردمند بودند. 

جیانگزوئو چیگائو، از نویسندگان این مطالعه گفته: «معلوم نیست آیا این گربه‌ها بخشی از رژیم غذایی غارنشینان هوآلونگدونگ بودند یا خیر، زیرا آثار قصابی کردن روی استخوان فسیل‌ها وجود ندارد.» 

در آخرین حفاری در محل غار، فسیل‌هایی از حدود ۲۰ انسان باستانی و بقایای بیش از ۸۰ گونه مهره‌دار، از جمله انواع منقرض‌شده‌ی پاندا، کشف شد. محققان می‌گویند این فسیل‌ها می‌توانند به روشن کردن بیشتر رژیم غذایی این انسان‌های باستانی و همچنین تهدیدات بالقوه‌ای که با آن‌ها روبرو بودند، کمک کنند. در مجموع، این یافته‌ها برای بازسازی تکامل انسان‌ها برای ما مهم هستند.»

مترجم: زهرا ذوالقدر

منبع: faradeed-223199

برچسب ها
نسخه اصل مطلب