جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > ( تصاویر) مقایسه قابلیت‌ها و نقاط قوت جنگنده‌های Eurofighter Typhoon و F-35 Lightning II

( تصاویر) مقایسه قابلیت‌ها و نقاط قوت جنگنده‌های Eurofighter Typhoon و F-35 Lightning II

تایفون به عنوان یک جت جنگنده با نقش نوسانی، غیر پنهانکار اما با قابلیت مشاهده کم که قادر به انجام ماموریت های برتری هوایی و تهاجمی است، شناخته می شود. اف-۳۵ لایتنینگ به طراحی پنهانکار، طراحی به شدت ماژولار و فناوری جنگنده نسل پنجمی خود در تلاش برای جایگزینی تایفون در خطوط پروازی نیروهای هوایی ناتو می بالد.

در سراسر حوزه نبرد هوایی، مسابقه ای برای ساخت جنگنده آینده در حال شکل گیری است. در یک گوشه رینگ، به عنوان مدافع عنوان قهرمانی، Eurofighter Typhoon قرار دارد و در گوشه دیگر، به عنوان مدعی جدید، F-35 Joint Strike Fighter (JSF) را داریم.

تایفون به عنوان یک جت جنگنده با نقش نوسانی، غیر پنهانکار اما با قابلیت مشاهده کم که قادر به انجام ماموریت های برتری هوایی و تهاجمی است، شناخته می شود. اف-۳۵ لایتنینگ به طراحی پنهانکار، طراحی به شدت ماژولار و فناوری جنگنده نسل پنجمی خود در تلاش برای جایگزینی تایفون در خطوط پروازی نیروهای هوایی ناتو می بالد.

قابلیت پنهانکاری واقعی همراه با مجموعه حسگرهای یکپارچه آن، و توانایی بسیار بالاتر برای به اشتراک گذاری داده های میدان جنگ در زمان واقعی، F-35 را از فناوری جنگنده نسل چهارمی تایفون متمایز می کند.

خلبان آلمانی ستوان یکم الکساندر گرانت و خلبان آمریکایی سروان پاتریک پیرس در مورد نبردی ساختگی که در طول یک رویارویی تن به تن هوایی در پایگاه هوایی رامشتاین، آلمان داشتند صحبت کرده اند. پیرس گفته که در طول این داگ فایت، جنگنده چابک نسل چهارمی یوروفایتر تایفون با قرار گرفتن در پشت F-35 و هدف قرار دادن این جت با توپ خود، برنده شد. با این حال، این دو جنگنده در واقع مسلح نبودند.

F-35 ساخت لاکهید مارتین به اندازه تایفون یک جنگنده متخصص در داگ فایت نیست، زیرا سرعت و چابکی اش با تایفون قابل مقایسه به نظر نمی رسد. با این حال، توانایی آن در اجتناب از شناسایی و هدف قرار گرفتن به آن اجازه می‌دهد تا سلاح‌هایی را در برابر تهدیداتی به کار گیرد که حتی از حضور آن اطلاع ندارند.

اف-۳۵ هنوز هم می تواند بچرخد و بسیاری از دشمنان هوابرد خود را بسوزاند، اما نه در همان سطح یوروفایتر. مشابه مقایسه با F-22 و جنگنده های نسل چهارم ایالات متحده، تمرینات آموزشی با حضور Typhoon و F-35 نشان داده که این دو جنگنده قابلیت هایی دارند که مکمل یکدیگر هستند.

مدل تولید چندملیتی F-35 مشابه تایفون است، اما مواد و سیستم های پیشرفته این جنگنده به این معنی است که هزینه های خرید بیشتر از تایفون است. اف-۳۵ از جدیدترین فناوری در طراحی ماژولار خود بهره می برد و اشتراک قطعات را با پلتفرم های مشابه در ناتو بهینه می کند تا هزینه های بلندمدت را کاهش دهد، اگرچه قیمت اولیه آن بالاتر است.

یک تیم چند ملیتی اروپایی متشکل از ایرباس، BAE Systems و لئوناردو، یوروفایتر را تولید می‌کنند. این هواپیما در حال حاضر در نیروی هوایی ۹ کشور از جمله آلمان، بریتانیا، ایتالیا، اسپانیا، اتریش، عمان، عربستان سعودی، کویت و قطر عملیاتی شده است. قیمت بالای F-35 در شرایطی که کشورها به دنبال جنگنده چند منظوره بعدی خود هستند، باعث افزایش جذابیت تایفون شده است.

مقایسه هزینه یک مسئله پیچیده بین این دو جت است. این هزینه اساساً به نیازها و شرایط خاص اپراتورها خلاصه می شود. به عنوان مثال، یک ارزیابی توسط شرکتی سوییسی مدعی شده که F-35A بهترین نتیجه را از نظر هزینه – هم هزینه خرید و هم هزینه های طول عمر – به دست آورده است. در این گزارش آمده است:

«در زمان ارائه پیشنهادها در فوریه ۲۰۲۱، هزینه های خرید به بیش از ۵.۰۶۸ میلیارد فرانک سوییس می رسید- بسیار کمتر از سقف ۶ میلیاردی که توسط رای دهندگان تعیین شده بود. حتی زمانی که هزینه های تورم تا زمان پرداخت در نظر گرفته شد، هزینه های خرید همچنان پایین تر از محدوده بودجه ای باقی ماند».

منبع: روزیاتو

منبع: faradeed-222133

برچسب ها
نسخه اصل مطلب