جستجو
رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > تاکنون سال آبی بسیار بدی داشته‌ایم

تاکنون سال آبی بسیار بدی داشته‌ایم

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور گفت: چشم‌انداز خوبی از بارش‌های فصل زمستان پیش‌روی‌مان نیست. احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور، در توضیح دلیل وضع نارنجی هوا از نظر آلودگی پس از بارندگی گفت: هر زمان که باران می‌بارد و بعد بلافاصله باد شروع به وزیدن می‌کند، هوا نیز پاکیزه می‌شود اما منابع آلاینده ما زیاد هستند و با آرام‌شدن هوا، بلافاصله جایگزین می‌شوند.

ایلنا: رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور گفت: چشم‌انداز خوبی از بارش‌های فصل زمستان پیش‌روی‌مان نیست. احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور، در توضیح دلیل وضع نارنجی هوا از نظر آلودگی پس از بارندگی گفت: هر زمان که باران می‌بارد و بعد بلافاصله باد شروع به وزیدن می‌کند، هوا نیز پاکیزه می‌شود اما منابع آلاینده ما زیاد هستند و با آرام‌شدن هوا، بلافاصله جایگزین می‌شوند.

 

او ادامه داد: باید هم به مساحت شهر و جمعیت توجه داشت و هم اتومبیل‌ها، موتورسیکلت‌ها، کارخانجات و صنایع را در نظر گرفت که در حجمی بالا سوخت فسیلی می‌سوزانند. بلافاصله بعد از گذر موج‌های فعال هواشناسی، سرعت باد کاهش می‌یابد. با حجم تولیدی که منابع دارند، مجددا به‌سرعت آلودگی، هوای شهر را فرا‌می‌گیرد. وظیفه تصریح کرد: آلودگی‌ها در مقایسه با گذشته افزایش پیدا کرده‌اند.

 

اگر جمعیت تهران برای مثال در ۲۰ سال پیش، حدود شش تا هفت میلیون نفر بوده، اکنون به ۱۰ تا ۱۲ میلیون نفر رسیده است. تعداد اتومبیل‌ها افزایش یافته، خانه‌های بیشتری از وسایل گرمایشی استفاده می‌کنند و تعداد کارخانه‌ها بیشتر شده است. به‌نوعی منابع آلاینده افزایش پیدا کرده‌اند. در نتیجه شهر سریع‌تر از گذشته دچار آلودگی می‌شود، اما هر بار، بارش برف و باران این آلودگی را پاک می‌کند.

 

او در مقایسه کیفیت هوا در امسال با سال گذشته اظهار کرد: در طول یک سال کیفیت هوا چندان تغییری نمی‌کند و تغییرات سالانه آن‌قدر که فکر می‌کنیم، زیاد نیست، اما نوسان سالانه زیاد است.

 

اگر روند تغییر را در نظر بگیریم، این روند تغییر در یک سال خیلی معنادار نیست؛ زیرا ممکن است تعداد روزهای بارانی در یک سال زیاد و در سالی دیگر کم باشد و در نتیجه آلودگی در این دو سال با هم متفاوت شود. مثلا ممکن است پاییز سال بعد، پاییز خوبی باشد و آلودگی‌ها فرصت اشغال هوا را پیدا نکنند. در نتیجه این تغییرات سال گذشته با امسال، خیلی ملاک و معیار نیست. به‌ طور کلی بستگی به شرایط جوی دارد.

 

تعداد روزهای آلوده روند افزایشی داشته است

 

او توضیح داد: اما اگر روند را در مقایسه با چند دهه گذشته بررسی کنیم، می‌بینیم که با افزایش جمعیت و توسعه مناطق مسکونی منابع آلاینده افزایش پیدا کرده و تعداد روزهای آلوده روند افزایشی داشته است. وظیفه با اعلام اینکه امسال بارندگی ۴۳ درصد از سطح نرمال پایین‌تر بوده و تاکنون سال آبی بسیار بدی داشته‌ایم، ابراز امیدواری کرد: هنوز نمی‌توان درباره وضع منابع آبی اظهار نظر کرد زیرا بیش از نیمی از سال آبی باقی‌ مانده و باید امیدوار باشیم که شرایط بهتر شود.

 

او در پاسخ به احتمال بروز مشکل کم‌آبی گفت: اگر وضع به همین شیوه پیش برود و زمستان و بهار نیز به همین شیوه‌ای که پاییز طی شد، بگذرد، به احتمال زیاد به همین وضعیت دچار خواهیم شد و شرایط خیلی ناخوشایندی را تجربه خواهیم کرد. او با تأیید احتمال بروز ناترازی شدید آب در صورت تداوم روند بارش پاییز در ادامه سال آبی، گفت: در شهرهایی مثل تهران و خراسان رضوی که منابع آب در آنها خیلی محدود است و کفاف جمعیت و مصرف و تقاضای آب را نمی‌دهد، اگر این کمبودها هم وجود داشته باشد، در ادامه سال امکان تنش آبی وجود دارد. در دو هفته آینده هم وضعیت چندان جالب نخواهد بود؛ یعنی همچنان در مقایسه با حد نرمال، بارندگی کمتری را تجربه خواهیم کرد. بعد از آن را هم باید دید چه پیش می‌آید.

 

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی تأکید کرد: به‌ طور کلی اگر بخواهیم به‌ صورت فصلی بررسی کنیم، چشم‌انداز خوبی از بارش‌های فصل زمستان پیش‌روی‌مان نیست؛ یعنی انتظار نداریم سال پربارشی داشته باشیم. درصورتی‌که شرایط مهیا باشد، می‌توانیم به بارش نرمال زمستان امیدوار باشیم که دراین‌صورت هم باز احتمال کم‌بارشی هست. او افزود: در پیش‌بینی‌های فصلی، ما با احتمالات سر‌و‌کار داریم و نمی‌توان چیزی را با یقین اعلام کرد؛ یعنی از نظر علمی این امکان وجود ندارد که با قطعیت سالی را کم‌بارش یا پربارش بنامیم. با این وصف، خروجی مدل‌های پیش‌بینی فصلی نشان می‌دهد که این زمستان گرایش به بارش نرمال تا کم‌بارشی دارد.

 

منبع: sharghdaily-956957

برچسب ها
نسخه اصل مطلب