جستجو
رویداد ایران > رویداد > اقتصادی > واکنش بازنشستگان کشوری به فیش حقوقی آذرماه

واکنش بازنشستگان کشوری به فیش حقوقی آذرماه

انتقادات گسترده بازنشستگان کشوری به خصوص حداقل‌بگیران نسبت به متناسب‌سازی همچنان ادامه دارد و در این باره یک فعال کارگری دست به افشاگری در این باره زد و گفت: رئیس سازمان تأمین اجتماعی باید با صدای بلند بگوید دولت پول تامین اجتماعی را نمی‌دهد و اموال ما به خاطر تنگ‌نظری سازمان برنامه و بودجه در دست دولت گروگان مانده است!

به گزارش شرق ؛ بر اساس اعلام تصمیم‌سازان مرتبط با متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری، متناسب سازی سال آینده این بازنشستگان ۱۰۴ همت اعتبار دارد و قرار است در سال ۱۴۰۴ با اجرای ۳۰ درصد دیگر از اجرای متناسب‌سازی و افزایش ۲۰ درصد حقوق بازنشستگان به دلیل افزایش سنواتی، ۵۰ درصد به حقوق بازنشستگان اضافه شود.

پیش از این، رضا فیضی نژاد معاون فنی و امور بیمه‌ای صندوق بازنشستگی کشوری در مصاحبه ای با ایسنا ضمن تشریح نحوه اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴، میزان افزایش حقوق بازنشستگان این صندوق را اعلام کرده و گفته بود: برای تامین احکام متناسب‌سازی بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ به ۹۲ همت بودجه نیاز است و حتما با تامین اعتبار از ابتدای سال ۱۴۰۴ احکام جدید بازنشستگان صادر و این موضوع نیز اجرا خواهد شد.

وی همچنین با اشاره به ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم توسعه که براساس آن دولت مکلف شده تا افزایش حقوق بازنشستگان کشوری را به میزان ۹۰ درصد حقوق و مزایای مشمول برداشت کسور شاغلان مشابه و همتراز در سال ۱۴۰۳ اجرایی کند، گفت: از آنجایی که قانون از سال ۱۴۰۳ اجرایی شده و در سال دوم دولت مکلف است تا ۳۰ درصد از قانون را اجرا و در مجموع به میزان ۷۰ درصد از حقوق و مزایای مشمول برداشت کسور شاغلان مشابه و همتراز را در سال ۱۴۰۴ اجرایی کند.

رقم متناسب سازی بازنشستگان در بودجه 1404

به گزارش اکوایران، 17 آذرماه امسال حمیدرضا حاجی‌بابایی در جلسه علنی مجلس و در جریان رسیدگی به بخش هزینه‌ای لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور درباره موضوع متناسب سازی حقوق بازنشستگان اعلام کرده بود که «طبق برنامه هفتم توسعه، مجلس یک درصد به مالیات بر ارزش افزوده برای اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان اضافه کرد منتها موضوع کمبود بودجه نیز است، به‌طوری‌که در سال گذشته و سال ۱۴۰۰ نیز با این مشکل مواجه بودیم. سال ۱۴۰۳ به دولت گفته بودیم منابع حاصل از افزایش یک درصد مالیات بر ارزش افزوده برای اجرای قانون متناسب سازی ۷۵ همت می شود اما آنها نپذیرفتند و تاکید داشتند که ۵۰ همت می‌شود.»

به گفته نایب رییس مجلس، امسال دولت در بودجه منابع حاصل از افزایش یک درصد مالیات بر ارزش افزوده برای اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان را ۱۰۴ همت پیش بینی کرده لذا متناسب سازی ۱۰۴ همت اعتبار دارد.

گله بازنشستگان همچنان پابرجاست

به گزارش اکوایران، با اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، بسیاری از کارگران و بازنشستگان کشور همچنان نسبت به نحوه اجرای آن و اعتباری که برای آن منظور شده، انتقاد دارند. بر اساس مطلبی که ایلنا نوشته است، از حجم واریزی‌ها تا منابعی که دولت به این سازمان برای واریز مبالغ افزایش ناشی از متناسب‌سازی معرفی کرده، همه و همه مورد بحث و تردید فعالان کارگری و حقوق بازنشستگی کشور است و جا دارد به نکات مطرح شده در این رابطه توجه بیشتری شود. 

با واریز و درج احکام و فیش‌های حقوقی بازنشستگان برای ماه آذر، این انتقادات البته از برخی جنبه‌ها شدت بیشتری نیز یافته است که در این میان، حداقل‌بگیران در میان اصلی‌ترین منتقدان این جنبه‌های متناسب‌سازی هستند. 

یک فعال کارگری در این باره به ایلنا گفت: در ابتدای موضوع متناسب‌سازی اما مسائلی مطرح شد که آن دلگرمی‌ها را تا حدی به دل‌سردی تبدیل کرد. پرسش اول این بود که چرا باید متناسب‌سازی که مبلغی بسیار اندک در مجموع است، طی سه سال به‌صورت (۴۰٪ سال اول، ۳۰٪ سال دوم و ۳۰٪ سال سوم) اجرا شود؟ نمایندگان مجلس البته با عجله قانون تصویب کردند زیرا ندیدند که همان ۹۰ درصد زمان برقراری خود رقم قابل توجهی نیست. 

یدالله فرجی در ادامه با مقایسه همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری و متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی گفت: اگر تنها یک مقایسه ساده میان همسان‌سازی کشوری‌ها و متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان خودمان بکنیم، متوجه می‌شویم که یک فاجعه در عرصه اجرا رقم خورده است. همین فاصله باعث شد بازنشستگان ما گاه و بی‌گاه به اعتراض عمومی و آشکار روی بیاورند و نتوانند به سکوت خود ادامه دهند.

شستای ما واگذار شد

به گفته این فعال کارگری، ما منابع بسیاری داریم که متعلق به سازمان تامین اجتماعی است. بانک رفاه متعلق به ماست اما ما به دلیل بدهکاری به خودمان پالایشگاه لاوان و چندین شرکت پرسود مشابه شستا را به این بانک واگذار کردیم! ما تقریبا بازنشستگان خود را در شرایطی که خط فقر بالای ۳۰ میلیون تومان است با مستمری ۱۰ میلیونی به زیر خط فقر مطلق بردیم.

وی خطاب به پزشکیان گفت: در این زمینه شخص آقای پزشکیان که وعده‌هایی دادند، نباید سکوت کرده و پاسخ بدهند. ایشان باید بگویند فاصله وضعیت بازنشستگان کشور ایران با سایر بازنشستگان دیگر کشورهای همسایه چقدر تفاوت دارد! آقای سالاری نیز باید با صدای بلند بگوید که دولت پول تامین اجتماعی را نمی‌دهد و اموال ما به خاطر تنگ‌نظری سازمان برنامه و بودجه در دست دولت گروگان مانده است!

منبع: sharghdaily-956633

برچسب ها
نسخه اصل مطلب