جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > (عکس) کشف فسیل های ۳۷۷ میلیون ساله درختان باستانی

(عکس) کشف فسیل های ۳۷۷ میلیون ساله درختان باستانی

دانشمندان موفق به کشف فسیل های ۳۷۷ میلیون ساله درختان باستانی شدند. این کشف اطلاعات ارزشمندی درباره گونه‌های درختی در چند صد میلیون سال گذشته در اختیار ما قرار می‌دهد.

ژئوپارک جهانی یونسکو ریویرا در انگلستان، با کشف فسیل‌های درختان باستانی که اجداد نخل‌ها هستند، فصل جدیدی را در تاریخچه زمین‌شناسی غنی این منطقه گشوده است. این کشف، درک ما از گذشته این منطقه را عمیق‌تر کرده و به بازنویسی روایت زمین‌شناسی آن کمک شایانی می‌کند.

ژئوپارک توربی، واقع در جنوب دِوون، از پیش به عنوان یکی از زیباترین و شگفت‌انگیزترین ژئوپارک‌های جهان شناخته می‌شد. اما این کشف جدید، بر اهمیت جهانی این منطقه افزوده است.

کارشناسان توربی اعلام کردند که فسیل‌هایی از ریشه و پوست درختانی متعلق به گونه‌ای از گیاهان باستانی به نام لایکوپسید را در این ژئوپارک کشف کرده‌اند. این درختان که حدود ۳۷۷ میلیون سال پیش در این منطقه می‌روییدند، با ارتفاع تقریبی ۱۳ فوت (حدود ۴ متر)، شباهت زیادی به نخل‌های امروزی داشتند، با این تفاوت که قد کوتاه‌تری داشتند. جالب توجه است که این درختان باستانی نقش مهمی در تشکیل زغال‌سنگ نیز داشته‌اند.

فسیل های درختان باستانی در ژئوپارک جهانی یونسکو، به عنوان گنجینه‌ای از اطلاعات درباره تنوع چشم‌انداز این منطقه در گذشته‌های دور به شمار می‌روند. این فسیل‌ها، پنجره‌ای رو به گذشته‌ای حدود ۳۷۷ میلیون سال پیش می‌گشایند و تصویری واضح از شکل و شمایل آن دوران را به تصویر می‌کشند.

دکتر کوین پیج در بیانیه مطبوعاتی گفت:

اهمیت این فسیل‌ها در آن است که بینش‌های ارزشمندی را در مورد محیط باستانی منطقه توربی در اختیار ما قرار می‌دهند. به عنوان مثال، وجود جزایر آتشفشانی پوشیده از درختان در آن زمان، یکی از مهمترین یافته‌های این تحقیق است. این احتمالاً اولین مدرک دال بر وجود یک جزیره متروکه از دوران Devonian با پوشش گیاهی است و کشفی بسیار قابل توجه محسوب می‌شود.

فسیل های درختان باستانی در موزه تورکی نگهداری خواهند شد تا مطالعات گسترده و عمیق‌تری روی فرآیندهای زمین‌شناسی که ژئوپارک جهانی یونسکو ریویرا انگلیس را شکل داده‌اند انجام شود. این تحقیقات، نگاهی دقیق‌تر به تحولات زمین‌شناسی این منطقه خواهد داشت.

منبع: خبرآنلاین

منبع: faradeed-221850

برچسب ها
نسخه اصل مطلب