توصیه به کودکان و دانشآموزان در مدارس
وزارت بهداشت: سرپرست دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اشاره به خواص فلوراید برای سلامت دهان و دندان، گفت: مقدار اندک فلوراید موجود در خمیردندان و وارنیش برای بدن کافی و مصرف افراطی آن مانند دیگر عناصر و مواد غذایی میتواند آسیبزننده باشد.
دکتر زهرا قربانی با بیان اینکه فلوراید بهعنوان ماده پیشگیریکننده در مقابل پوسیدگی دندان در دنیا توصیه میشود، اظهار کرد: سازمان جهانی بهداشت استفاده از فلوراید را به صورت سیستمیک یعنی قورتدادن و به صورت موضعی یعنی وارنیش فلوراید توصیه میکند.
او به سابقه بیش از ۵۰ساله اضافهشدن فلوراید به آب آشامیدنی در بسیاری از کشورهای جهان اشاره و خاطرنشان کرد: فلوراید از طریق آب مصرفی در بدن جذب میشود و هیچ مشکلی برای سلامت افراد ایجاد نمیکند.
سرپرست دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت استفاده از خمیردندان حاوی فلوراید را موجب کاهش پوسیدگی دندان دانست و گفت: برنامه ملی وارنیش فلوراید در مدارس از سال ۹۲ در کشورمان آغاز شده که مورد تأیید سازمان جهانی بهداشت و تمام انجمنهای علمی است. وارنیش فلوراید به صورت لاک بر روی دندانها زده میشود و میتواند از سطح دندانها در مقابل حمله اسیدی ناشی از میکروبها محافظت کند. وارنیش فلوراید به صورت لایه نازکی روی دندان خشکشده، زده میشود و در مجاورت با بزاق، این ماده سفت میشود و تا یک یا دو روز به دندان میچسبد.
او عملکرد فلوراید را ایجاد لایهای محافظ بر روی دندانها در مقابل حملههای اسیدی میکروبها به دندانها عنوان و تأکید کرد: وارنیش فلوراید در مطالعات مختلفی که انجام شده، توانسته بین ۲۰ تا ۶۰ درصد پوسیدگی دندانها را کاهش دهد. وارنیش فلوراید بسیار امن است و بههیچعنوان خطری برای سلامتی ندارد، چون مقدار فلوراید موجود، بسیار کم است. تا سن سهسالگی، تاج دندانهای دائمی در فک و استخوانهای فک بالا و پایین تشکیل میشود و اگر فلوراید به مقدار بیشتری روی دندان باشد، هیچ تأثیر منفی و مخربی بر دندانها ندارد. استفاده از فلوراید در وارنیش و خمیردندان هیچ آسیبی به دندانها وارد نمیکند.
منبع: sharghdaily-956264