(تصاویر) سفر به ایران قدیم؛ اکران قیصر جنجالی شد؛ عکسهای دیده نشده از اکران پرحاشیه در سال ۱۳۴۸
۱۰ دی ۱۳۴۸ فیلمی روی پرده سینماها رفت که هم تأثیر شگرفی بر سینمای ایران داشت و هم یکی از پویاترین و بهیادماندنیترین جدلهای انتقادی تاریخ سینمای ایران را رقم زد: «قیصر»، دومین فیلم مسعود کیمیایی. بعد از «قیصر» چرخه فیلمهای کلاهمخملی در سینما رونق گرفت و تا مدتها فیلمهایی ساخته میشد با مردانی که کتشلوار مشکی و پیراهن سفید میپوشیدند و کلاهمخملی بر سر میگذاشتند و رگ گردنشان به سرعت آماس میکرد و برای تکهپاره کردن حریفشان لحظهای تردید به دل راه نمیدادند.
برنامه سینماهای تهران همزمان با اکران فیلم قیصر به روایت روزنامه اطلاعات ۱۰ دی ۱۳۴۸
مرروری تبلیغاتی بر نقدهای مثبت فیلم قیصر که در هفته نامه فردوسی شماره ۹۵۲ مورخ ۱۱ اسفند ۱۳۴۸ منتشر شده
روزگاری است که آدمیان به خاطر بیست تا اسکناس یک تومانی خرخرۀ همدیگر را میجوند
دوایی نقدی نوشت با عنوان «مرثیهای برای ارزشهای ازدسترفته» در شمارۀ ۲۳ هفتهنامۀ سپیدوسیاه و در آن «قیصر» را این طور ستود: «"قیصر" مرثیۀ مرگ آدمهایی است که ارزشهای دنیای فرمان و قیصر آنچنان برایشان مهجور شده که تجلی اینجور غیرتها و ناموسپرستیها نه فقط به نظرشان تعجبآور، بلکه خندهدار مینماید و تقصیری هم ندارند. این روزگار، وضع را طوری چرخانده که نوجوانان خود همشیرگان محترم را به «پارتی» های شوخوشنگ میبرند تا با همشیره محترم دوستان آشنایی به هم برسانند! روزگاری است که آدمیان به خاطر بیست تا اسکناس یک تومانی خرخرۀ همدیگر را میجوند و یا راحتتر، جلوی چشم تماشاچیان محترم «شو» های قشنگ به فرمان گردانندۀ برنامه، همهجور اطوار و اصوات از خودشان درمیآورند و تازه هم افتخار میکنند که بین اهل محل سرشناس خواهند شد. "قیصر" مرثیۀ مرگ این آدمهاست که بر غم و رنج قیصر، بر مرگ ارزشهای زندگی خودشان ابلهانه میخندند؛ چراکه برای آنها «جهانپهلوان» دیگر نام یک مرد، نه ـ که اسم فیلمی از فردین است!
عکس یادگاری عوامل اصلی قیصر که در دومین دوره اهدای جایزه سپاس جوایز اصلی را به خود اختصاص دادند.
در ۲۵ روز ۲ میلیون تومان
به گفته جمال امید در کتاب «تاریخ سینمای ایران»، «قیصر» در اکران نخستش بیش از بیست و پنچ روز روی پرده سینماها بود و بیش از دو میلیون تومان فروخت و به پرفروشترین فیلم سال بدل شد. فروش «قیصر» نه فقط تداوم حرفهای کیمیایی و گروه جوانش را در سینما تضمین کرد، بلکه به تهیهکنندگان سینما جرئت داد که با نسل جدیدی از کارگردانان جوان که فیلمهای متفاوتی از سینمای عامهپسند ایران میساختند همکاری کنند. در تاریخ سینمای ایران از این نسل با عنوان «موج نو سینمای ایران» یاد میشود. عکسهایی تماشا کنید از صحنه و پست صحنه فیلم به روایت امیر نادری عکاس فیلم قیصر.
بهروز وثوقی و پوری بنایی در نمایی از فیلم قیصر
سرکوب و وثوقی در نمایی از فیلم قیصر
منبع: اطلاعات آنلاین
منبع: faradeed-221615