اختصاصی اعتمادآنلاین؛ دلجویی سخنگوی دولت از ثمینه باغچهبان: مگر ما مردهایم که پیگیر معضلات شخصیتی مانند شما نباشیم
بیدلیل نیست که میگویند: «درخت هرچه پربارتر، افتادهتر.» این عبارت را بهسادگی میتوان درباره «ثمینه باغچهبان» به کار برد؛ هنگامی که بارها با لبخندی صمیمانه میگوید: «من خیلی خوشحال و خوشبختم که به دیدنم آمدهاید» و در ۹۷ سالگی، با وجود سختی بسیار، میکوشد برای تکریم میهمانان از جای برخیزد.
پس از انتشار گزارشی در روزنامه اعتماد درباره وضعیت سکونت ثمینه باغچهبان دختر زندهیاد جبار باغچهبان، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، به همراه نیکنام حسینیپور مشاور وزیر و رئیس مرکز روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به دیدار این نویسنده پیشکسوت رفتند. هدف این دیدار، هم احوالپرسی از این بانوی فرهنگساز بود و هم بررسی وضعیت سکونت او در خانه استیجاریاش. احمد محیط طباطبایی، مدیر ایکوم ایران و از دوستان خانوادگی باغچهبانها، نیز در این دیدار حضور داشت. حضور او که دوست و همکلاسی دوران کودکی دکتر مریم پیرنظر دختر ثمینه خانم، بود، خاطرات شیرینی را زنده کرد.
ثمینه باغچهبان شاید بیشتر به واسطه نام پدرش، جبار باغچهبان، شناخته شود که خدمات شایانی به جامعه ناشنوایان ایران ارائه کرده است. بااینحال، او خود نیز در حوزه ادبیات کودک از پیشگامان به شمار میرود. دو کتاب از آثار او توسط شورای کتاب کودک برگزیده شدهاند و پس از پدر، مسئولیت آموزشگاه باغچهبان و سپس مدیریت فنی جمعیت ناشنوایان را بر عهده گرفت. خدمات ثمینه خانم چنان گسترده بوده که کتابی با عنوان ثمینه باغچهبان: خادم فرهنگ و جامعه درباره او منتشر شده است.
جمله ابتدایی این گزارش، در وصف او معنای واقعی مییابد؛ وقتی ثمینه خانم با وجود نشستن بر روی ویلچر، میکوشد به احترام میهمانان دولتی خود بایستد و بارها با صدایی آرام اما پر از مهر، از حضورشان ابراز خوشحالی میکند و چشمانش از مهربانی با تمام وجود میخندند؛ با اینکه او قطعا بارها و بارها شاهد چنین دیدارهایی بوده است.
مشاور وزیر فرهنگ که زودتر به خانه ثمینه خانم رسیده بود، سلام وزیر را به او رساند. با اینکه قرار و مدار این دیدار در روزهای گذشته توسط مشاور وزیر فرهنگ گذاشته شده بود، با توجه به ابعاد موضوع، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت نیز با او همراه میشود تا اهمیت بزرگان فرهنگ و هنر یکبار دیگر برای دولت چهاردهم یادآوری شود.
در این دیدار، دختر ثمینه باغچهبان، دکتر پیرنظر، توضیحاتی درباره خانه استیجاری در خیابان زرتشت ارائه میدهد. مشخص شد که صاحب ملک به دلیل تصمیم به فروش، قصد دارد خانه را پس بگیرد. این موضوع سبب شد مشاور وزیر فرهنگ برای یافتن خانهای جدید شخصا با بنگاههای محل تماس بگیرد و از او درخواست کند ملکهای موجود را در آینده نزدیک به او اطلاع دهد تا در صورت امکان حل مشکل پیش آمده را تسریع کرد.
سخنگوی دولت نیز به همکاران خود تاکید کرد که در این یک ماه باقیمانده تا تخلیه ملک، از طریق بنگاههای محل، تلاش کنند در پیدا کردن خانهای مناسب برای خانم باغچهبان همکاری کنند.
این دیدار تنها به موضوع ملک استیجاری ختم نشد. گفتوگوها به مستندی ۶۰ دقیقهای از زندگی ثمینه باغچهبان نیز کشیده شد. نیکنام حسینیپور پس از تماشای بخشهایی از این مستند، وعده داد که مجوز نمایش آن در جشن تولد ثمینه خانم را پیگیری کند. همچنین احمد محیط طباطبایی پیشنهاد نمایش ویژه این مستند در موزه سینما را مطرح کرد که قرار شد بررسیهای لازم برای آن انجام شود تا در صورت امکان، برنامهریزیهای آن انجام شود.
در تمام مدت این دیدار، ثمینه باغچهبان، با همان آرامش و متانت همیشگی و لبخندی که از ابتدا به لب داشت، ناظر گفتوگوی میهمانان با دختر و همراهان خود بود اما گویی تمام هوش و حواس خود را به پذیرایی شایسته از میهمانان خود معطوف کرده است و بارها این موضوع را تذکر میدهد که چیزی کم و کسر نباشد تا رسم میهمان نوازی ایرانی او که با قربان صدقه های فراوان توأم شده، فضای گرمی را به این دیدار بدهد.
او در میان خوش و بشهایش با فاطمه مهاجرانی تاکید کرد که سلام او را به رئیس جمهور برساند و در جایی خطاب به حاضران گفت که رئیس جمهور کار سختی پیش رو دارد و برای ایشان در پیگیری و احقاق حق همه ایرانیان آرزوی موفقیت کرد. سخنگوی دولت نیز تاکید کرد که پیش از این عزیمت به خانه ثمینهخانم، موضوع را به اطلاع رئیس جمهور پزشکیان رسانده است و اکنون حامل سلام و احوالپرسی شخص رئیس جمهور است.
این دیدار که کمی کمتر از یک ساعت به طول انجامید باعث شد تا تقسیم کار برای تعیین تکلیف منزل محل سکونت ثمینه خانم انجام شود و ماحصل پایانی آن نیز یک جمله از سخنگوی دولت بود؛ «مگر ما مردهایم که رسانههای بیگانه بخواهند وضعیت کسی مانند خانم باغچهبان را پیگیری کنند»
منبع: etemadonline-692327