جستجو
رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > مراسم افتتاحیه قلم وکیل با ابتکار کانون وکلای دادگستری بوشهر و اتحادیه سراسری کانون های وکلا دادگستری ایران

مراسم افتتاحیه قلم وکیل با ابتکار کانون وکلای دادگستری بوشهر و اتحادیه سراسری کانون های وکلا دادگستری ایران

مراسم افتتاحیه قلم وکیل با ابتکار کانون وکلای دادگستری بوشهر و اتحادیه سراسری کانون های وکلا دادگستری ایران(اسکودا)در مورخ 06/10/1403 از ساعت 10 لغایت18 برگزار شد.

مراسم افتتاحیه قلم وکیل با ابتکار کانون وکلای دادگستری بوشهر و اتحادیه سراسری کانون های وکلا دادگستری ایران(اسکودا)در مورخ 06/10/1403 از ساعت 10 لغایت18 برگزار شد. این مراسم تلفیقی از نویسندگان وکیل با دغدغه مندی حقوق عمومی؛ اجتماعی و شهروندی و نویسندگان  صاحب اندیشه و‌ قلم  در حوزه حقوق عمومی؛ اجتماعی و ملت ناظر به فصل4 قانون اساسی در شهر تاریخی با مردمانی خونگرم و ‌مولدان تولید ثروت ناخالص ملی شهر بوشهر  برگزار شد؛ این مراسم با مدیریت  با نشاط؛تحسین برانگیز ومسلط سیروس شهریاری رئیس کانون وکلای بوشهر آغاز شد.

محمد هادی جعفر پور دبیر اجلاسیه  اهداف؛ برنامه ها؛ سیر ابتکار و ابداع تفکر قلم وکیل را توضیح داد؛ سخنران اول علی مندنی پور پیشکسوت و صاحب قلم شیوا، زیبا و دغدغه مند حوزه عدالت کیفری بود؛ او از کارزار سخت و دشوار وکیل و نهاد وکالت در مواجهه با اصحاب قدرت سخن راند و‌ از دشواریهای فرا روی وکیل و‌نهاد وکالت سخن گفت؛ و‌انتقال اندیشه به افکار عمومی از طریق قلم را یکی ازطرق چیرگی بر مشکلات دانست؛ مرتضی شهبازی نیا ریاست سابق اسکودا و کانون مرکز و صاحب اندیشه و قلم در حوزه حقوق عمومی؛ بزرگترین دستاورد بشر را  قانون نویسی که از تمام اختراعات بشری بالاتر و والاتر است؛ دانست. و در نقبی بر انقلاب مشروطه 1285 برمضرات این انقلاب درپیشران توسعه سیاسی ایران پرداخت و آنرا زایش جنینی ناقص، نه کامل توصیف؛ که دستاورد آن حکومت بوسیله قانون توسط حکمران برمردم گردید و آنچه به ارمغان آورد حاکمیت قانون نبود؛ در ادامه افزود ضامن بقای استقلال وکیل  استقلال دستگاه قضا و قاضی مستقل، بی طرف و متخصص است؛ که در موازات و امتداد آن به استقلال وکیل ونهاد وکالت خواهیم رسید. بهنام حبیب زاده مؤمن رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز  بیان داشت: استواری ، ایستادگی ، آگاهی بخشی و سلامت قلم وکیل رمز و ضامن توسعه پایدار در نظام قضایی ایران  است. رعایت حقوق شهروندی و اخلاق حسنه توسط نهاد وکالت و وکیل با تکیه بر اصول متعادل و قانونی را از اصول ماندگاردانست. تهمورث بشیریه وکیل دادگستری به نقش آفرینی وکیل در عرصه اجتماعی؛ تقنینی و قضایی و آثار نگاشت او  در شکل دهی و پرورش و رشد افکار عمومی با شیوایی و صریح سخن راند؛ وکیل دیگر رضا یزدی با تکیه بر معاهدات و کنوانسیون های بین المللی و حقوق داخلی به تبیین رسالت وکیل در حوزه بین المللی و تأثیر تغییرات فن آوری و کارآمد وکلا در این حوزه با اشراف بر قوانین فراملی سخن گفت.

ابراهیم کیانی نائب رئیس اسکودا به ارتباط قلم وکیل و اتحادیه و به حمایت های صنفی از اندیشه ورزی وکیل پرداخت و پیشنهادات خود درایجاد ساختاری دائمی و مستمر ارائه نمود ، نائب رئیس دیگر اسکودا محمود حبیبی به تفکیک حوزه وکالت شخصی و اجتماعی مستند به کلام وحی پرداخت و در تشریح مأمویت وکیل در حوزه اجتماعی  که مستظهر به حقوق ملت است به زیبایی احتجاجات و مستندات کلام الله رابه حاضرین ارائه داد؛ عبدالصمد دولاح نائب رئیس سابق اسکودا با تشریح شرایط تاریخی حاکم بر جهان و ایران تلفات بشر در دو جنگ جهانی اول و دوم را نتیجه سیاست ورزی دانست و رهایی بشر را در تقدم حقوق بر سیاست برشمرد و قلم وکیل را بستر ساز این تحلیل دانست. وکیل پیشکسوت عبدالصمد خرمشاهی با شرحی از سوابق کاری در عرصه وکالت در حوزه اجتماعی و دادخواهی و تنگناهای موجود خصوصاً در پرونده های اجتماعی که از حساسیت های اجتماع برخورداراست؛ پرداخت و از وکلا خواست که تکالیف خود را فراتر از حوزه شخصی به عرصه اجتماعی ارتقاء بخشند. خانم مینو خالقی وکیل؛ ورود به عرصه اجتماعی توسط زنان و مردان وکیل را از الزامات وکالت دانست؛ و از وکلا خواست به این عرصه ورود نمایند. خانم هما داوودی گرما رودی چهره نام آشنا؛ فعال و صاحب نظر حقوق زنان به توان و اقتدار زنان در شکل دهی به افکار عمومی و پیشران حقوق ملت از طریق قلم وکیل توسط بانوان پرداخت؛ و آمارهایی به حاضران تقدیم نمود. محمد مقدادی دیگر وکیل صاحب اندیشه در عرصه وکالت یکی از عوامل موفقیت نهاد وکالت و وکیل در عمل و رمز پویایی و ماندگاری آنرا در رعایت اخلاق حرفه ای دانست.

نویسندگان حوزه های اجتماعی و حقوقی در مراسم، عباس عبدی، محمدمهاجری، کامبیزنوروزی، محمد جلیلیان، محمدصالح نقره کار، بهادر زارع و علیرضا حسینی حاضر که هر کدام از زاویه ای به تبیین و تشریح و ارج نهادن به مقام قلم پرداختند عباس عبدی صاحبنظر و پیشکسوت عرصه مطبوعات  به تبیین نقش قلم وکیل در توسعه عدالت اجتماعی پرداخت و حاکمیت قانون را اساس توسعه عدالت اجتماعی که بر 5  پایه استوار است ؛ بر شمرد ؛ انسجام و اتحاد میان وکلا، عدالت درقانون و حکم ، تطبیق قانون با عدالت و حضور وکیل در محاکم دانست ؛ و وکلا را به نوشتن با ادبیات حقوقی ؛ نه سیاسی هر چند با مذاق عامه مردم سازگارنباشد؛ توصیه نمود، ایشان به ذکر خاطراتی از حضور در دادسرا و محاکم پرداخت. محمد مهاجری دیگر نویسنده فعال در حوزه مطبوعاتی؛ سیاسی واجتماعی نیز با اشاره به جمعیت130 هزار نفری وکلا در کشور آنرا ظرفیتی بزرگ؛ قوی و بالقوه و دارای توان بالا جهت ایجاد تحول اجتماعی و حقوقی برشمرد؛ که با اتحاد و انسجام تشکیلاتی توان ارتقاء ازنهاد فرودست به بالادست را داشته و علی رغم تلاش برای حفظ محافظه کاری در این نهاد ؛ اذعان داشت تولیدات قلم وکیل توانایی ایجاد پویای و بالندگی در این صنف  را دارد . کامبیز نوروزی دیگر مهمان صاحب اندیشه در عرصه جامعه شناسی حقوقی و مطبوعاتی  با لسانی صریح و شفاف عرصه مطبوعات و جامعه را میدان کنشگری اجتماعی و حقوقی وکلا دانست . در ساحت تقنین؛صدور بیانیه و اعلام مواضع نهاد وکالت در بزنگاههای تاریخی را اثرگذارخواند و انجمن های و نهاد وکالت در سراسر کشور را به اتخاذ مواضع صریح و روشن درپیچ های تاریخی فراخواند. اعلام داشت تاکنون به این تکالیف تاریخی و سرنوشت ساز عمل نشده است.

محمد جلیلیان دیگر نویسنده حوزه مطبوعاتی و فعال این عرصه با اشاره به اصل35 قانون اساسی و حق انتخاب وکیل و قرار گرفتن این اصل در فصل 4 قانون اساسی و أمتزاج، التزام، و همدلی حقوق و آزادی های فردی ـ اجتماعی و حق تشکیل اجتماعات و راه پیمائیها مذکوردر اصول 19 تا 42  قانون اساسی با حق انتخاب وکیل را حقی استثنایی دانست؛ ذکر واژه وکیل در این فصل نشان از تراز بی بدیل وکیل و ملازمه ناگسستنی باحقوق ملت دارد؛ این اقتدار بکر به تبیین وتدوین قوانین فرو دست نیازمند است ،همایش قلم وکیل تجلی و تبلور این اندیشه نوظهور است که با ایجاد دبیرخانه دائمی و باتوسعه مفهومی و جغرافیایی و عمق بخشی بدان و تدوین اساسنامه در این خصوص رسالت بس عظیم بدوش خواهد داشت.

جشنواره قلم

منبع: etemadonline-692251

برچسب ها
نسخه اصل مطلب