جستجو
رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > مشکلات قطعی برق برای معلولان

مشکلات قطعی برق برای معلولان

قطعی برق یکی از چالش‌های اساسی این روزهاست که زندگی بسیاری از افراد جامعه را تحت تأثیر قرار داده است؛ اما این مشکل برای افراد دارای معلولیت، به‌ویژه کسانی که به تجهیزات پزشکی برقی وابسته هستند، جدی‌تر است. قطعی برق می‌تواند سلامتی معلولان را در معرض تهدید قرار دهد و حتی غذاخوردن آنها را غیرممکن کند.

ایرنا: قطعی برق یکی از چالش‌های اساسی این روزهاست که زندگی بسیاری از افراد جامعه را تحت تأثیر قرار داده است؛ اما این مشکل برای افراد دارای معلولیت، به‌ویژه کسانی که به تجهیزات پزشکی برقی وابسته هستند، جدی‌تر است. قطعی برق می‌تواند سلامتی معلولان را در معرض تهدید قرار دهد و حتی غذاخوردن آنها را غیرممکن کند.

 

متأسفانه قطعی برقی روی تردد و حتی نشستن و غذاخوردن افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید، به‌ویژه افراد بسترگرا و افراد دارای ضایعه نخاعی، تأثیر بسزایی دارد و تفاوتی ندارد قطعی برق برای نیم‌ساعت باشد یا دو ساعت یا بیشتر، به هر حال زندگی معلولان دچار اختلال حیاتی می‌شود. بسیاری از افراد دارای معلولیت شدید یا بیماری‌های خاص به تجهیزاتی مانند تشک‌های مواج برقی برای پیشگیری از زخم بستر، ویلچرهای برقی، دستگاه‌های کمک‌تنفسی و سایر وسایل پزشکی وابسته هستند.

 

برای مثال، تشک‌های برقی مواج با توزیع مناسب فشار بر روی بدن از بروز زخم‌های بستر جلوگیری می‌کنند. قطعی برق باعث از کار افتادن این تشک‌ها شده و خطر زخم بستر را افزایش می‌دهد. دستگاه‌های تنفسی نیز به همین منوال است. برخی از افراد دارای معلولیت برای تنفس به دستگاه‌های برقی وابسته هستند و قطعی برق می‌تواند تهدیدی جدی برای زندگی آنها باشد. علاوه‌بر مشکلات جسمانی، قطعی برق موجب افزایش اضطراب و استرس در افراد دارای معلولیت و خانواده‌های آنان می‌شود.

 

نگرانی از ‌دسترسی‌نداشتن به تجهیزات پزشکی و ترس از وقوع مشکلات جدی، سلامت روان این افراد را تحت تأثیر قرار می‌دهد. قطعی برق در مراکز بهزیستی نیز مشکلاتی جدی ایجاد می‌کند؛ زیرا در این مراکز، افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید نگهداری می‌شوند که تعداد درخور توجهی از آنها از تجهیزات برقی استفاده می‌کنند. سازمان بهزیستی کشور در همین باره اعلام کرده است‌ برق که قطع می‌شود، مراکز بهزیستی دچار مشکلاتی می‌شوند. مثلا وقتی فرد دارای معلولیت در همان لحظه نیاز به استفاده از اکسیژن و ساکشن پیدا می‌کند، وضعیت بغرنجی ایجاد می‌شود.

 

همچنین معلول شدید و خیلی شدیدی که حین غذا‌خوردن باید در حالت نشسته قرار گیرد و از تخت برقی استفاده کند، با قطع برق نمی‌تواند غذا بخورد و تشک مواجی که از کار می‌افتد، احتمال زخم بستر را افزایش می‌دهد. از سوی دیگر، بنا‌بر اعلام سازمان بهزیستی، تاریک‌شدن فضا خود به خود احتمال بروز حوادث را به‌شدت افزایش می‌دهد. یکی از افراد دارای معلولیت در این زمینه می‌گوید: «وقتی برق قطع می‌شود، برای ما که از ویلچر برقی استفاده می‌کنیم، شارژ ویلچرها دچار مشکل می‌شود.

 

برای جابه‌جایی نمی‌توانیم از آسانسور استفاده کنیم، موتورخانه قطع می‌شود و شوفاژ از کار می‌افتد». مدیر کمپین معلولان گفت: اولین تأثیری که قطعی برق برای زندگی افراد دارای معلولیت می‌گذارد، مسئله تردد معلولان است‌؛ چون اغلب آنها در واحدهای آپارتمانی زندگی می‌کنند که در زمان قطعی برق دیگر نمی‌توانند از آسانسور استفاده کنند و اگر کار اورژانسی یا ضروری داشته باشند، باید صبر کنند برق بیاید. بهروز مروتی افزود: از سوی دیگر، قطعی برق برای افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید، بسیار مهم است؛ زیرا بسیاری از آنها از دستگاه‌های تنفسی مانند ونتیلاتور، دستگاه اکسیژن‌ساز و ساکشن استفاده می‌کنند.

 

هنگام قطعی برق، اگر غذا در ریه، گلو یا حلق بماند باید برای بیرون‌آوردن آن از ساکشن استفاده کرد و با توجه به اینکه معلولان توان خرید دستگاه‌های شارژ برق و ژنراتور هرچند کوچک را ندارند، در صورت قطعی برق اگر نتوانند از این دستگاه استفاده کنند، زندگی آنها به خطر می‌افتد. قطعی برق برای افراد دارای معلولیت فقط به یک نارضایتی ساده ختم نمی‌شود، بلکه می‌تواند به مشکلات جدی جسمانی و حتی خطرات جانی منجر شود؛ بنابراین ضروری است دولت، نهادهای مسئول و جامعه به‌ طور جدی به این مسئله پرداخته و برای کاهش اثرات قطعی برق بر این قشر آسیب‌پذیر، راهکارهای عملی و پایدار ارائه دهند.

 

در این میان، نقش مردم بی‌بدیل است؛ آنچنان که اخیرا با توجه به سرمای شدید مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، از مردم خواست با کاهش دو‌درجه‌ای دمای محیط به صرفه‌جویی ۵۰ میلیون مترمکعب گاز کمک کنند. پویش «دو درجه کمتر» با هدف مدیریت مصرف انرژی، جلوگیری از افت فشار گاز، کاهش قطعی برق و همچنین کمک به بهبود کیفیت هوا راه‌اندازی شد و این پویش تلاش می‌کند با دعوت از مردم و نهادهای مختلف، در کاهش مصرف انرژی، به‌ویژه در فصل سرد سال، تأثیرگذار باشد؛

 

زیرا ‌مطابق بررسی‌های کارشناسی، کاهش حتی دو درجه‌ از دمای محیط‌های مسکونی و اداری می‌تواند تأثیر بزرگی بر کاهش مصرف انرژی و حفظ منابع ملی داشته باشد. در همین راستا، تعدادی از توان‌یابان پیوستن خود را به این پویش مردمی اعلام کرده‌اند. یکی از توان‌یابان ناشنوا در این زمینه می‌گوید: «حتما دو درجه دمای خانه و محل کار را پایین بیاورید و در پویش کاهش مصرف انرژی شرکت کنید‌». یکی دیگر از توان‌یابان نیز خطاب به جامعه می‌گوید: «مردم عزیز ایران در کنار شما به پویش کاهش مصرف انرژی می‌پیوندیم؛ پس لطفا دو درجه دمای خانه و محل کارتان را کمتر کنید‌».

 

منبع: sharghdaily-954897

برچسب ها
نسخه اصل مطلب