جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > (تصاویر) بهترین فیلم های رضا عطاران؛ از روشن تا هزارپا

(تصاویر) بهترین فیلم های رضا عطاران؛ از روشن تا هزارپا

در این مقاله به بررسی بهترین فیلم‌های رضا عطاران پرداخته‌ایم. از فیلم‌های اجتماعی و درام او تا آثار کمدی پرفروش‌اش. با این مقاله همراه ما باشید.

رضا عطاران یکی از بهترین طنزپردازان سینمای کمدی ایران است. اگرچه که در کارنامه‌ی کاری او آثار درامی نیز مثل دهلیز و آبنبات چوبی یافت می‌شود. او در ابتدا بازیگر تئاتر بود اما وقتی که با مهران مدیری همکار شد، مسیرش به تلویزیون و سینما افتاد. عطاران در ابتدا شانس خود را با کارگردانی و بازیگری در سریال‌های تلویزیونی امتحان کرد، آثاری که با رضایت مخاطبان تلویزیون همراه بودند. عطاران از اواسط دهه‌ی ۸۰ به بعد حضور پررنگی در سینما پیدا کرد و تصمیم گرفت که از تلویزیون فاصله بگیرد. عطاران در همان سال‌ها در فیلم‌های پرفروشی مثل ورود آقایان ممنوع بازی کرد.

رضا عطاران در سال ۱۳۹۰، اولین فیلم سینمایی‌اش را کارگردانی کرد، فیلمی که نشان می‌داد او در زمینه‌ی بازیگری تبحر بیشتری دارد. عطاران رفته‌رفته تبدیل به یکی از بهترین و مهمترین بازیگران سینمای کمدی ایران شد و در سال ۱۳۹۳ بخاطر سودآوری میلیاردی‌اش آنهم تنها در 3 فیلم، پرفروش‌ترین بازیگر سال لقب گرفت. رضا عطاران تاکنون برای فیلم‌های روشن و طبقه هساث برنده‌ی جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد در جشنواره فیلم فجر شده است. فیلم‌های این لیست براساس کیفیت بازی رضا عطاران مرتب شده‌اند.

فهرست مطالب

۲۰. فیلم رد کارپت

۱۹. فیلم دراکولا

۱۸. فیلم چه خوبه برگشتی

۱۷. فیلم ویلای ساحلی

۱۶. فیلم کلاشینکف

۱۵. فیلم من سالوادور نیستم

۱۴. فیلم زیر نظر

۱۳. فیلم آقای هفت رنگ

۱۲. فیلم طبقه حساس (هساث)

۱۱. فیلم آبنبات چوبی

۱۰. فیلم هزارپا

۹. فیلم استراحت مطلق

۸. فیلم مصادره

۷. فیلم نهنگ عنبر

۶. فیلم بی خود و بی جهت

۵. فیلم دهلیز

۴. فیلم خوابم می‌ آد

۳. فیلم ورور آقایان ممنوع

۲. فیلم اسب حیوان نجیبی است

۱. فیلم روشن

۱۹. فیلم دراکولا

کارگردان: رضا عطاران

نویسنده: رضا عطاران

بازیگران: رضا عطاران، ویشکا آسایش، لوون هفتوان

سال انتشار: ۱۳۹۵

جواد حین بازگشت از پارکی که در آن مواد مصرف می‌کند توسط یک دراکولای خون‌آشام دزدیده می‌شود.

دراکولا درامی ترسناک است و فارغ از خوب یا بد بودن‌اش در سینمای ژانرگریز ایران می‌تواند نقطه قوتی باشد. این فیلم سومین اثر عطاران در مقام کارگردان است و انتخاب چنین موضوعی می‌تواند جسارت او را در سینمای درام‌محور ایران نشان دهد. از آنجائیکه سینمای ایران در موضوع ژانر به‌شدت ضعیف و فقیر است، دراکولا نیز نمی‌تواند خوش بدرخشد، چراکه عطاران تجربه‌ی کافی برای یک فیلم ترسناک را ندارد.

عطاران علاوه بر کارگردانی در نقش جواد نیز ظاهر می‌شود، کسی که توسط یک دراکولا دزدیده می‌شود. او یک معتاد است و دراکولایی هم که خون او را نوشیده است معتاد می‌شود. این کمدی ترسناک تا اواسط کار شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد اما از جائی به بعد بخاطر تجربه مخاطب از تماشای فیلم‌های ترسناک خارجی باعث ناامیدی‌اش می‌شود. با اینحال عطاران هم از لحاظ سبک بصری و هم بازیگری تمام تلاش‌اش را انجام می‌دهد تا دراکولا فیلمی قابل قبول از آب درآید.

۱۷. فیلم ویلای ساحلی

کارگردان: کیانوش عیاری

نویسنده: کیانوش عیاری

بازیگران: رضا عطاران، پژمان جمشیدی، ریما رامین‌فر

سال انتشار: ۱۴۰۲

یونس سرایدار یک ویلای ساحلی است. صاحب ویلا برای مدتی به آمریکا می‌رود و در این مدت برادرزن یونس اتاق‌های ویلا را اجاره می‌دهد.

ویلای ساحلی درامی کمدی است که در روز اول اکران خود فروش خوبی را تجربه کرد و در لیست پرفروش‌ترین فیلم‌های چند سال اخیر قرار گرفت. این فیلم اگرچه به فروش خوبی رسید اما نتوانست مخاطب را چندان راضی نگه دارد. ویلای ساحلی از عدم وجود قصه‌ای پرتب‌وتاب رنج می‌برد و نمی‌تواند همانند بسیاری از فیلم‌های پرفروش کمدی سینمای ایران ظاهر شود و تنها بخاطر بازیگرانش سرپاست. یک فیلم پربازیگر که همانطور که از نامش پیداست در شمال کشور می‌گذرد.

عطاران در این فیلم نقش برادرزن یونس را بازی می‌کند، او که بخاطر چک‌های برگشتی‌اش اوضاع خوبی ندارد، از فرصت استفاده می‌کند و ویلای صاحب کار یونس را اجاره می‌دهد. کیومرث پوراحمد نیز حضوری افتخاری در این فیلم دارد. او در نقش یک کارگردان به این ویلا می‌آید و آنجا را برای فیلمبرداری اجاره می‌کند. این فیلم در میان فیلم‌های رضا عطاران اثری کم‌رمق‌تر است اما ایده‌ای جالب دارد.

۱۵. فیلم من سالوادور نیستم

کارگردان: منوچهر هادی

نویسنده: رضا مقصودی

بازیگران: رضا عطاران، یکتا ناصر

سال انتشار: ۱۳۹۴

ناصر به‌همراه خانواده‌اش به یک سفر توریستی به برزیل می‌روند. در آنجا زنی بنام آنجل او را با نامزد سابق‌اش سالوادور اشتباه می‌گیرد.

من سالوادور نیستم یکی دیگر از فیلم‌های عطاران است که همچون رد کارپت و مصادره در خارج از ایران فیلمبرداری شد. در این فیلم ناصر که نقش یک معلم مذهبی و سنتی را بازی می‌کند در سفری مشکوک به‌همراه خانواده‌اش به برزیل می‌رود. او در آنجا حواس‌اش هست که گوشت خوک نخورد و دخترش نیز زنان برزیلی را نبیند. تا اینکه زنی بنام آنجل او را با سالوادور نامزد خیانت‌کارش اشتباه می‌گیرد. ناصر به دردسر می‌افتد و وارد یک ماجرای عجیب می‌شود.

من سالوادور نیستم درامی کمدی است که ایده‌ی خاصی ندارد و از جاذبه‌ی کشور برزیل هم برای جذابیت خود استفاده نمی‌کند. فیلمساز می‌توانست با استفاده از ایده‌های بومی این کشور مخاطب را برای دیدن اثرش هیجان‌زده کند. فیلم درنهایت تنها با موقعیت‌های طنزش مخاطب را می‌خنداند. رضا عطاران نیز که نقش ناصر را بازی می‌کند خود دلیلی است بر جذابیت فیلم، شاید اگر عطاران نبود مخاطب نمی‌توانست فیلم را تا انتها ببیند.

۱۳. فیلم آقای هفت رنگ

کارگردان: شهرام شاه حسینی

نویسنده: علیرضا معتمدی، احمد رفیع‌زاده

بازیگران: رضا عطاران، نیکی کریمی، افسانه بایگان

سال انتشار: ۱۳۸۷

هوشنگ توانا برای دزدی به خانه‌ی زنی بنام فیروزه می‌رود. او در آنجا متوجه رازهای زیادی می‌شود و تصمیم می‌گیرد تا از این طریق اخاذی کند.

آقای هفت رنگ یکی از فیلم‌های قدیمی عطاران در این لیست است. یک کمدی اجتماعی متعلق به دهه‌ی ۸۰ سینمای ایران. دهه‌ای که سینمایش برگرفته از شرایط سیاسی و اجتماعی بود. آقای هفت رنگ نیز تلاش می‌کند تا از این جریان به راه افتاده در سینمای ایران عقب نماند. داستان از این قرار است که هوشنگ توانا برای دزدی به خانه‌ی فیروزه می‌رود، جائی که می‌بیند فیروزه همسر مخفی مردی است که ازقضا می‌خواهد در انتخابات شورایاری نیز شرکت کند.

رضا عطاران نقش هوشنگ توانا را بازی می‌کند. یک دغل‌باز و مردی باج‌گیر. حالا عطاران به دنبال حسن پورشیرازی همه جا راه می‌افتد تا اینکه به جای او نیز برنده‌ی انتخابات می‌شود. فیلم آقای هفت درامی کمدی است از آن فیلم‌هایی که آن سال‌ها خیلی مد شده بوده و راجع‌به خیانت و عشق صحبت می‌کرد. این فیلم با بازی جذاب رضا عطاران روایتگر قصه‌ای با زیرمتن‌های سیاسی و اجتماعی است از آن کمدی‌هایی که دوست دارد همانند یک هجو به‌نظر بیاید. پایان فیلم نیز همینگونه است و هیچ ربطی به کمدی‌های ایرانی با پایان خوش ندارد.

۱۱. فیلم آبنبات چوبی

کارگردان: محمدحسین فرح‌بخش

نویسنده: علی اصغری

بازیگران: رضا عطاران، سحر قریشی، شقایق فراهانی

سال انتشار: ۱۳۹۴

مارال با خانواده‌اش مشکلات زیادی دارد. او درگیر رابطه‌ای خطرناک شده و نمی‌تواند از خود مراقبت کند.

آبنبات چوبی درامی اجتماعی و تراژیک است که در آن رضا عطاران نقشی جدی را برعهده دارد. یک نقش متفاوت و البته ضدقهرمان. این درام خانوادگی روایتگر داستان زندگی دختری بنام مارال است که با خانواده‌ی سختگیر خود به مشکل برخورد می‌خورد. آبنبات چوبی موضوع حساسیت‌برانگیزی دارد و فیلمنامه‌اش با پیچیش‌های داستانی متعددی همراه است. فیلمساز جهان تلخی را خلق می‌کند، یک فیلم با لحنی سرد و یخ‌زده که البته عطاران نیز به‌خوبی از پس چنین جهانی برمی‌آید.

رضا عطاران در نقش فرهاد بدمن این ماجراست او مارال را آزار داده و حالا قصد جان‌اش را دارد. عطارانی که همیشه می‌خنداند حالا تبدیل به یک قاتل منفور شده است. امتحان چنین نقش چالش‌برانگیزی برای این بازیگر و مخاطب می‌تواند بسیار جالب و قابل تامل باشد. آبنبات چوبی اثری خاکستری با پایانی بسیار جذاب است، قوانین انسانی در فیلم تحقق می‌یابند و فرح‌بخش تصویری واقعی از جامعه‌ی امروز ایران را ارائه می‌دهد، اگرچه خیلی‌ها از این قبح‌زادیی او ناراحت بودند.

۹. فیلم استراحت مطلق

کارگردان: عبدالرضا کاهانی

نویسنده: عبدالرضا کاهانی، سعید قطبی‌زاده

بازیگران: ترانه علیدوستی، رضا عطاران، امیرشهاب رضوی

سال انتشار: ۱۳۹۳

سمیرا بعد از جدایی از شوهرش حامد قصد دارد تا به زندگی عادی‌ برگردد اما حامد این اجازه را به او نمی‌دهد.

استراحت مطلق درامی اجتماعی از کاهانی و چندمین همکاری رضا عطاران با این فیلمساز است. بدون شک بهترین بازی‌های عطاران را می‌توان در فیلم‌های کمدی با ته‌مایه‌‌هایی از هجو پیدا کرد. گویی او در آثار درام با چارچوب‌های بسته نمی‌تواند خودش را به‌درستی ارائه دهد. استراحت مطلق یک فلش‌بک درباره‌ی زندگی زنی است که می‌خواهد دوباره از نو شروع کند و به زندگی عادی برگردد. در ابتدای فیلم ما سمیرا را می‌بینیم که از خیابان رد می‌شود و ماشینی با او تصادف می‌کند. پس از این، فیلمساز ما را به زندگی او می‌برد، یک زندگی سراسر پرتلاطم و کشش‌مند. زنی که از دامغان به تهران آمده است تا دوباره به کار قبلی خود برگردد و بچه‌اش را بزرگ کند. در این میان اما همسر سابق‌اش حامد که گویا دیوانه نیز هست، مدام او را مورد آزار قرار می‌دهد و تهدید به مرگ و اسیدپاشی می‌کند.

در این فیلم عطاران نقش داوود دوست حامد را بازی می‌کند کسی که قصد کمک به سیمرا را دارد. در این بین رضوان همسر داوود دچار سوتفاهم می‌شود و سمیرا خود را در محاصره‌ی مشکلات زیادی می‌بیند. کاهانی در این فیلم به دنبال نمایش زندگی سخت زنان در جامعه‌ی ایرانی است. استراحت مطلق از نظر پایان‌بندی، تصویر بسیار تکان‌دهنده‌ای را از یک زندگی نابودشده به‌نمایش درمی‌آورد. سمیرا تصادف می‌کند اما همه‌ی کسانی که به‌دنبال ارتباط و آزار او بودند در آرامش شب زندگی‌شان را ادامه می‌دهند، حتی داوود و صاحب‌کارش که قصد کمک به او را داشتند.

۷. فیلم نهنگ عنبر

کارگردان: سامان مقدم

نویسنده: مانی باغبانی

بازیگران: رضا عطاران

سال انتشار: ۱۳۹۴

ارژنگ در بچگی عاشق رویا می‌شود. اما رویا تمایلی به او ندارد. حالا که ارژنگ به سنین میانسالی رسیده است، از رویا می‌خواهد که کنارش بماند.

نهنگ عنبر یکی از فیلم‌های پرمخاطب سینمای ایران است. این فیلم هم به لطف بازیگرانش درخشید و هم بخاطر موضوع حساس‌برانگیزاش. بازی خوب عطاران در کنار موقعیت‌های طنزناک ایجاد شده، یکی از عناصر جذاب فیلم است که می‌تواند هر تماشاگری را به خود جذب کند. این فیلم همانند مکس، یکی دیگر از آثار طنز سامان مقدم با حواشی زیادی همراه بود. مکس که تا سال‌ها اجازه‌ی اکران پیدا نکرد و نهنگ عنبر نیز بعد از سانسورهای متعدد باز هم برای اکران به مشکل برخورد.

این فیلم که در میان موج جدید کمدی‌های چند سال اخیر ساخته شده، همچنان رویه و نگاه‌اش به‌سمت طنزهای انتقادی ابتدای دهه‌ی ۸۰ است و از فیلم‌‌فارسی نیز الهام می‌گیرد. نهنگ عنبر همانند مکس نگاهی اجتماعی و سیاسی دارد، به بازگویی رویدادهای متاثر از سیاست و تاثیرشان بر زندگی آدم‌ها می‌پردازد و گاهی نیز اتفاقات تلخ را به هجو می‌گیرد. نهنگ عنبر دنیایی جذاب و شاد دارد، روایتی رنگارنگ از آدم‌هایی که تسلیم شرایط‌شان شده‌اند.

۵. فیلم دهلیز

کارگردان: بهروز شعیبی

نویسنده: علی اصغری

بازیگران: رضا عطاران، هانیه توسلی

سال انتشار: ۱۳۹۲

بهزاد که در یک نزاع مرتکب قتل شده است از زندان به مرخصی می‌آید و برای اولین بار با پسرش امیرعلی ملاقات می‌کند.

این فیلم که اولین فیلم بهروز شعیبی در مقام کارگردان است، برای اولین بار در جشنواره فیلم فجر به‌نمایش درآمد، جائی که رضا عطاران نامزد جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد شد و هانیه توسلی به‌همراه محمود رضوی تهیه‌کننده فیلم به جایزه سیمرغ بلورین رسیدند. دهلیز نقدهای بسیار مثبتی دریافت کرد و منتقدان این فیلم را ستودند. این فیلم درامی اجتماعی است که به یکی از مسائل مهم جامعه‌ی مدنی و انسانی ایران می‌پردازد. دهلیز داستان مردی معلم است که مرتکب قتل شده و حالا به‌دنبال گرفتن رضایت از خانواده‌ی مقتول است.

موضوع حساس این فیلم باعث شد که پروانه‌ی نمایش‌اش دیرتر از حد معمول صادر شود اما سانسور چندانی پایش نگرفت. این فیلم نگاهی واقع‌گرایانه به مسئله‌ی قصاص دارد و پس از آن به روابط خانوادگی و نقش زن در زندگی می‌پردازد. رضا عطاران در نقش بهزاد یکی از نقش‌های جدی خود را بازی می‌کند که نشان می‌دهد او علاوه‌بر آثار کمدی توانایی زیادی در اجرای نقش‌های جدی و درام نیز دارد.

۳. فیلم ورور آقایان ممنوع

کارگردان: رامبد جوان

بازیگران: رضا عطاران

سال انتشار: ۱۳۸۹

مدیر یک مدرسه دخترانه ورود آقایان به مدرسه‌اش را ممنوع اعلام کرده است. اما این قانون بخاطر المپیاد شیمی شکسته می‌شود و آقای جبلی برای آموزش شیمی به شاگردان وارد مدرسه می‌شود.

این فیلم یکی از فیلم‌های پرفروش تاریخ سینمای ایران است. اثری که در روز اول اکران، فروش خوبی را تجربه کرد و در مجموع با فروش بیش از ۵ میلیارد عنوان دومین فیلم پُرفروش سال ۱۳۹۰ را به‌دست آورد. ورود آقایان ممنوع همچنین در جشنواره فجر حضور داشت و ویشکا آسایش توانست سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش زن را ببرد. ورود آقایان ممنوع ایده‌ای چالش‌برانگیز دارد، از آن ایده‌هایی که مخاطب را به سینماها می‌کشاند.

پرداختن به موضوعی اینچنینی آنهم در جامعه‌ای همانند ایران، تضمینی فوق‌العاده برای گیشه است. این فیلم دست روی نقطه‌ای گذاشته که مردم به‌طور خودآگاه و ناخودآگاه چندین قرن است که در رویارویی با آن دست‌به‌عصا راه می‌روند. فیلمساز از مسئله‌ی شکاف ارتباطی بین زنان و مردان در این جامعه استفاده می‌کند و روایت خود را می‌سازد. رضا عطاران در این فیلم نقش آقای جبلی را بازی می‌کند مردی نسبتا دست‌وپا چلفتی که باید غرغرهای یک مدیر مدرسه را تحمل کند. یک بازی بسیار جذاب که ضعف‌های فیلم را پوشانده است.

۱. فیلم روشن

کارگردان: روح‌الله حجازی

نویسنده: روح‌الله حجازی

بازیگران: رضا عطاران، سیامک انصاری، سارا بهرامی

سال انتشار: ۱۳۹۸

مرد میانسالی نمی‌تواند خانه‌ای را که ثبت نام کرده، بدست آورد.

رضا عطاران برای این فیلم برنده‌ی جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد شد. این فیلم که در سی و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر حضور داشت برای فیلمبرداری‌اش نیز جایزه سیمرغ بلورین را برد. روشن با بازی رضا عطاران روایتگر زندگی خانواده‌ای ازهم پاشیده است که اوضاع نابسامانی دارند و هیچ کورسوی امیدی برایشان دیده نمی‌شود. شخصیت اصلی داستان که نقش‌اش را رضا عطاران بازی می‌کند عاشق سینماست و فیلمساز بخاطر پرداخت این ایده به برخی از کارگردانان بزرگ سینما مثل اسکورسیزی و تاد فیلیپس ادای احترام می‌کند.

جهان روشن، دنیایی فروپاشیده است، جائی تلخ، نمور، پر از زشتی و قهرمانی که باید خود را نجات دهد. دنیایی ابزورد در این فیلم شکل می‌گیرد، جائی که شخصیت‌ها تحقیر می‌شوند و به حق‌شان نمی‌رسند. رضا عطاران در این فیلم یکی از متفاوت‌ترین و بهترین بازی‌های خود را ارائه می‌دهد، او در روشن دست به خلق چیزی می‌زند که تاکنون تجربه‌اش نکرده است.

منبع: خبرآنلاین

منبع: faradeed-220689

برچسب ها
نسخه اصل مطلب