جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > (تصاویر) ۱۰ بازیگر برتر مرد سینمای ایران؛ از شهاب حسینی تا نوید محمدزاده

(تصاویر) ۱۰ بازیگر برتر مرد سینمای ایران؛ از شهاب حسینی تا نوید محمدزاده

پرجایزه‌ترین بازیگر ایران در سال‌های اخیر کیست؟ اینکه کدام بازیگر در جشن منتقدان سینمای ایران بیش از دیگران مورد توجه قرار گرفته یا رکورددار جوایز بازیگری در سال‌های گذشته چه کسی بوده است، هم موضوعی کنجکاوی‌برانگیز به شمار می‌رود.

سینما به عنوان یک عرصه جذاب برای مردم، هر ساله میزبان تعداد زیادی فیلم و سریال با حضور هنرمندان برجسته است. به همین دلیل، قضاوت و ارزیابی بهترین‌ها در جشنواره‌های معتبر داخلی همیشه برای مخاطبان و علاقه‌مندان به سینما جذابیت خاصی دارد. اما اکنون با مقاله‌ای متفاوت به سراغ شما آمده‌ایم: پرجایزه‌ترین بازیگر ایران در سال‌های اخیر کیست؟ اینکه کدام بازیگر در جشن منتقدان سینمای ایران بیش از دیگران مورد توجه قرار گرفته یا رکورددار جوایز بازیگری در سال‌های گذشته چه کسی بوده است، هم موضوعی کنجکاوی‌برانگیز به شمار می‌رود.

۱. شهاب حسینی

نوید محمدزاده دیگر نیازی به معرفی ندارد. او بدون شک یکی از ستارگان بزرگ و محبوب سینمای ایران در یک دهه اخیر است که به بسیاری از آرزو‌های یک بازیگر دست یافته است. محمدزاده کار خود را با تئاتر آغاز کرد و به قدری در این زمینه درخشان بود که روزی رضا درمیشیان او را برای نقش اول فیلم «عصبانی نیستم» انتخاب کرد و این آغاز ماجراجویی او در سینمای ایران بود.

این بازیگر معروف تا کنون ۱۱ جایزه معتبر داخلی و چند جایزه از جشنواره‌های بزرگ جهانی را دریافت کرده است. این موفقیت نشان می‌دهد که او در انتخاب نقش‌هایش بسیار موفق بوده و کیفیت کار را فدای کمیت نکرده است. طی این سال‌ها، او در ۱۹ فیلم بازی کرده که سه مورد از آنها فیلم کوتاه بوده‌اند. جدیدترین آثار نوید محمدزاده شامل فیلم‌های «برادران لیلا» (۱۴۰۱)، «شب، داخلی، دیوار» (۱۴۰۱) و همچنین فیلم «تفریق» است که در آن با ترانه علیدوستی هم‌بازی است.

۳. رضا عطاران

امین حیایی نیز یکی از بازیگران شناخته‌شده سینمای ایران است که با آثارش در ذهن مخاطبان جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده است. این بازیگر پرافتخار تا کنون با نقش‌آفرینی در فیلم‌های «شعله‌ور» (۱۳۹۶)، «شب» (۱۳۸۶) و «برف آخر» (۱۴۰۰) موفق به کسب یک دیپلم افتخار و دو سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد شده است. او در سال ۱۳۸۲ برای فیلم «مزاحم»، در سال ۱۳۹۳ برای فیلم «خانوم» و در سال ۱۳۹۸ با نقش‌آفرینی در سریال «ساخت ایران ۲»، دو تندیس حافظ بهترین بازیگر نقش اول مرد و یک تندیس حافظ بهترین بازیگر مرد کمدی را از جشن دنیای تصویر دریافت کرده است.

۵. پرویز پرستویی

پیمان معادی، یکی از بازیگران معروف ایرانی، تا پیش از فیلم «درباره الی» تجربه بازیگری چشمگیری نداشت و بیشتر در حوزه فیلمنامه‌نویسی فعالیت می‌کرد. حضور درخشان او در «درباره الی» و «جدایی نادر از سیمین» چهره‌ای جدید از معادی را به همه معرفی کرد. در یک دهه اخیر، او علاوه بر ساخت دو فیلم موفق، با دقت نقش‌های جذابی را برای بازی در داخل و خارج از کشور انتخاب کرده و این روزها، علاوه بر موفقیت در سینمای ایران، به شهرت جهانی نیز دست یافته است. در سال ۱۳۹۸، برای ایفای نقش در «درخت گردو» به کارگردانی محمدحسین مهدویان، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم فجر را کسب کرد.

پیمان معادی نه تنها به عنوان بازیگر، بلکه به عنوان کارگردان و فیلمنامه‌نویس نیز موفق عمل کرده است. فیلم‌های او بار‌ها در جشنواره فیلم فجر نامزد سیمرغ بلورین شده و برخی از آنها این جایزه را نیز دریافت کرده‌اند. اما از آنجا که در این مقاله به پرافتخارترین بازیگر ایران پرداخته می‌شود، به ذکر این جوایز در این بخش نپرداخته‌ایم. او در سال ۱۴۰۳ با ایفای نقش در سریال «افعی تهران» بار دیگر توجهات زیادی را جلب کرد.

۷. فرهاد اصلانی

محسن تنابنده یکی از بازیگران پرکار و معروف ایرانی است که در اواخر دهه ۸۰ به اوج شهرت خود رسید. اگرچه او پیش از این به عنوان نویسنده‌ای عالی و توانا شناخته می‌شد و آثار سینمایی جذابی نیز داشت، اما شخصیت نقی معمولی در سریال «پایتخت» بود که او را به لیست پرافتخارترین بازیگران مرد ایران وارد کرد. تنابنده با این نقش شناخته شد و پس از آن در دهه ۹۰ با فیلم‌هایی مانند «شکستن همزمان بیست استخوان»، «سه کام حبس»، «عنکبوت» و «جنگ جهانی سوم» درخشید. او اخیراً برای آخرین فیلم خود موفق به کسب جایزه جشنواره ونیز شده است.

۹. حمید فرخ نژاد

جواد عزتی سال‌ها با سه نامزدی سیمرغ بلورین موفق به دریافت این جایزه نشد، اما همچنان به عنوان یکی از پولسازترین و قوی‌ترین بازیگران ایران شناخته می‌شد. در سال ۱۴۰۲، او تصمیم گرفت به عنوان کارگردان فعالیت کند و برخلاف تجربیات قبلی‌اش، اولین نامزدی‌اش به عنوان کارگردان با موفقیت همراه شد و توانست برای فیلم «تمساح خونی» سیمرغ بهترین کارگردانی اول را از آن خود کند.

به طور کلی، دهه ۹۰ به بعد دوران اوج شکوفایی جواد عزتی بود که او را به یکی از انعطاف‌پذیرترین بازیگران ایرانی تبدیل کرد. مهم نیست که او در نقش سعید «زاپاس» باشد یا مالک «زخم کاری»، جواد عزتی همیشه درخشان است! این هنرمند تاکنون پنج بار برای دریافت جایزه سیمرغ بلورین نامزد شده که چهار تا از آنها مربوط به بازیگری و یکی به کارگردانی اختصاص دارد.

منبع: رویداد24

منبع: faradeed-220529

برچسب ها
نسخه اصل مطلب