جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > (تصاویر) سفر به تهران قدیم؛ ردپای پلنگ در دوردست‌ترین قله توچال

(تصاویر) سفر به تهران قدیم؛ ردپای پلنگ در دوردست‌ترین قله توچال

برای نامگذاری همه کوه‌ها نمی‌توان دلیل متقنی پیدا کرد، اما در روایت‌های ثبت شده از سوی سیاحان می‌توان به دلایلی رسید که بی‌ارتباط با نام برخی کوه‌ها نیست. حکایت نامگذاری قله پلنگچال هم بی ارتباط با وجود پلنگ در این کوه ها نیست.

فراوانی گیاه، وجود پرندگان متنوع یا زندگی حیوانات وحشی و اهلی در قله‌ها و کوه‌های مرتفع از دلایل نامگذاری یک منطقه کوهستانی به شمار می‌آید. درست مانند قله پلنگچال که نامش تداعی حیوانی درنده است و وجود پلنگ در ارتفاعات شمال تهران را تداعی می‌کند.

قله پلنگچال در شمال تهران و در رشته کوه البرز مرکزی واقع شده و در امتداد غربی رشته کوه‌های شمال تهران و یکی از دوردست‌ترین قله‌های این رشته کوه است. اما چرا این قله به نام پلنگچال مشهور است. داریوش شهبازی، تهران پژوه، معتقد است که برای نامگذاری همه کوه‌ها نمی‌توان دلیل متقنی پیدا کرد، اما در روایت‌های ثبت شده از سوی سیاحان می‌توان به دلایلی رسید که بی‌ارتباط با نام برخی کوه‌ها نیست.

مسیر صعود به قله پلنگ چال از درکه

پلنگ‌چال یکی از پرطرفدارترین جاذبه‌های گردشگری تهران و استراحتگاه کوهنوردانی است که قصد صعود به قله توچال را دارند. مسیر اصلی صعود به قله پلنگ‌چال از درکه است. مبدا این مسیر از میدان درکه با ارتفاع ۱۷۰۰ متر است. مقصد اول پناهگاه پلنگچال است. پس از آن در مسیر کنار پناهگاه که مسیر رودخانه است حرکت می کنیم. در این مسیر از یک دامنه پرشیب عبور کرده و به یال می رسیم. ارتفاع قله پلنگ‌ چال حدود ۳۵۳۰ متر است و برای رسیدن به قله پلنگ‌چال باید مسیری ۱۲ کیلومتری را از درکه طی کرد.

درجه سختی قله پلنگچال چقدر است؟

درجه سختی قله پلنگچال متوسط بوده و صعود به این قله برای افرادی مناسب است که توانایی پیمایش در طبیعت برای مسافتی بین ۱۰ الی ۲۵ کیلومتر در شیب و پاکوب را داشته باشند.

106

منبع: همشهری

منبع: faradeed-220236

برچسب ها
نسخه اصل مطلب