ادعای بزرگ روسیه: واکسن سرطان آماده شده و به صورت رایگان توزیع می شود
وزارت بهداشت روسیه اخیراً اعلام کرده که موفق به تولید واکسنی برای درمان سرطان شده و قرار است این واکسن بهصورت رایگان در اختیار بیماران قرار گیرد.
به گفته آندری کاپرین، رئیس مرکز تحقیقات رادیولوژی این وزارتخانه، واکسن مذکور از اوایل سال ۲۰۲۵ عرضه خواهد شد. این واکسن بهمنظور درمان بیماران مبتلا به سرطان ساخته شده و برای پیشگیری از بروز سرطان در افراد سالم طراحی نشده است.
دانشمندان روسی پیشتر اعلام کرده بودند که این واکسن برای هر بیمار بهطور اختصاصی و شخصیسازیشده تولید میشود؛ مشابه واکسنهایی که در کشورهای غربی در حال توسعه هستند.
هنوز اطلاعاتی درباره انواع سرطانهایی که این واکسن قادر به درمان آنهاست، میزان اثربخشی آن یا نحوه توزیعش منتشر نشده است. همچنین، نام این واکسن هنوز مشخص نیست.
مانند بسیاری از کشورهای جهان، میزان ابتلا به سرطان در روسیه رو به افزایش است و طبق آمار، در سال ۲۰۲۲ بیش از ۶۳۵ هزار مورد جدید شناسایی شده اند. سرطان روده بزرگ، سینه و ریه، از شایعترین انواع این بیماری در روسیه محسوب میشوند.
واکسنهای شخصیسازیشده برای درمان سرطان بهگونهای طراحی میشوند که سیستم ایمنی بدن بیمار را آموزش دهند تا بتواند پروتئینهای مرتبط با تومور را تشخیص دهد و با آنها مقابله کند. در فرآیند ساخت این واکسنها، ماده ژنتیکی RNA که از تومور خود بیمار استخراج میشود، مورد استفاده قرار می گیرد.
همانطور که واکسنهایی که می شناسیم با استفاده از بخشهایی از ویروس سیستم ایمنی را برای مبارزه با بیماری آماده میکنند، واکسنهای سرطان نیز از آنتیژنها یا پروتئینهای سطح سلولهای سرطانی برای تحریک سیستم ایمنی بهره میبرند. این آنتیژنها پس از ورود به بدن، باعث میشوند که سیستم ایمنی آنتیبادیهایی را تولید کند که به سلولهای سرطانی حمله کرده و آنها را نابود میکنند.
کشورهای دیگری نیز در تلاش برای تولید واکسنهای مشابهی هستند. برای مثال، در ماه مه، محققان دانشگاه فلوریدا واکسن شخصیسازیشدهای را روی چهار بیمار مبتلا به «گلیوبلاستوما» آزمایش کردند. این نوع تهاجمی از سرطان مغز جان سناتور جان مککین و بو بایدن را گرفته بود.
نتایج نشان داد که این واکسن تنها دو روز پس از تزریق، واکنش ایمنی شدیدی را در بدن بیماران ایجاد میکند. دکتر الیاس سایور، نویسنده ارشد این مطالعه و متخصص سرطان کودکان، اعلام کرد که طی ۴۸ ساعت پس از تزریق واکسن، تومورهای بیماران از حالت «سرد» با واکنش ایمنی ضعیف به حالت «گرم» با فعالیت ایمنی بالا تغییر کردند.
در بریتانیا نیز واکسن شخصیسازیشدهای برای درمان «ملانوم» که کشندهترین نوع سرطان پوست است، در حال آزمایش است. نتایج اولیه نشان میدهند که این واکسن شانس زنده ماندن بیماران را به میزان قابلتوجهی افزایش داده است.
استیو یانگ، مرد ۵۲ سالهای که در بریتانیا به ملانوم مبتلاست، یکی از شرکتکنندگان در این آزمایش بالینی بوده و درباره این واکسن گفته است:
این بهترین فرصتی است که برای توقف سرطان در اختیار دارم.
منبع: روزیاتو
منبع: faradeed-219997