جستجو
رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > ساماندهی نظام سلامت با «پزشکی خانواده»

ساماندهی نظام سلامت با «پزشکی خانواده»

در سال‌های اخیر به علت افزایش میزان چاقی، عدم تحرک بدنی و رژیم غذایی نامناسب، دیابت که به آن بیماری خاموش نیز می‌گویند، علاوه بر گروه سنی میانسالان و سالمندان، در گروه سنی نوجوانان و جوانان نیز به‌طور فزاینده‌ای مشاهده می‌شود و این در حالی است که به گفته متخصصان، پیروی از شیوه زندگی سالم، چه در پیشگیری از ابتلا به این بیماری و چه در روند درمان مبتلایان آن بسیار مؤثر است.‌

شرق: در سال‌های اخیر به علت افزایش میزان چاقی، عدم تحرک بدنی و رژیم غذایی نامناسب، دیابت که به آن بیماری خاموش نیز می‌گویند، علاوه بر گروه سنی میانسالان و سالمندان، در گروه سنی نوجوانان و جوانان نیز به‌طور فزاینده‌ای مشاهده می‌شود و این در حالی است که به گفته متخصصان، پیروی از شیوه زندگی سالم، چه در پیشگیری از ابتلا به این بیماری و چه در روند درمان مبتلایان آن بسیار مؤثر است.‌

 

بیماری دیابت از آنجا که بدون زنگ خطر شروع به پیشرفت می‌کند، بیماری خاموش نام دارد. تعداد مبتلایان به دیابت نوع یک و نوع دو در جهان در حالی در حال افزایش است که متأسفانه بیش از ۷۵ درصد بیماران در کشورهای با درآمد کم و متوسط زندگی می‌کنند و نیمی از مبتلایان به دیابت یعنی بیش از ۲۳۰ میلیون نفر هم از بیماری خود بی‌خبر هستند.

 

در چنین شرایطی، اخیرا دکتر علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، نسبت به شیوع ۱۴‌درصدی این بیماری در کشور هشدار داده و گفته است: در حال حاضر حدود هشت میلیون نفر در کشور مبتلا به دیابت هستند، درحالی‌که می‌توان با سبک زندگی سالم، رژیم غذایی مناسب و فعالیت از بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری کرد. معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه شیوع دیابت در کشور به ۱۴ درصد جمعیت کشور رسیده است، بر مقوله پیشگیری تأکید کرد و گفت: حتی بیماری‌های ارثی را نیز قبل از آسیب‌رساندن به قلب و کلیه می‌توان شناسایی و کنترل کرد. آموزش سبک درست زندگی به مردم و هدایت به سمت پیشگیری از بیماری‌ها و زندگی سالم، قطعا می‌تواند راهگشا باشد.

 

نیاز  به مدیریت منابع  و ساماندهی نظام سلامت

 

معاون وزیر بهداشت همچنین وضعیت نظام سلامت را نامناسب و پرداختی از جیب بیماران را بالا دانست و گفت: بودجه کشور ‌محدودیت‌هایی دارد؛ بنابراین نیاز به مدیریت منابع و ساماندهی نظام سلامت داریم. اضافه‌شدن امکانات درمانی در مناطق مختلف مهم است، اما باید قبل از آن، بر پیشگیری از بیماری‌ها تمرکز کرده و بار بیماری‌ها را کاهش دهیم.

اجرای دقیق و کامل پزشک خانواده یکی از راه‌های ساماندهی نظام سلامت

 

رئیسی با تأکید بر اهمیت سرمایه‌گذاری در سطح یک خدمات و پیشگیری از بیماری‌ها با مراقبت‌های بهداشتی، یادآور شد: یکی از وظایفی که در قانون برنامه هفتم توسعه بر عهده دولت و وزارت بهداشت گذاشته شده، اجرای برنامه پزشک خانواده به‌عنوان یکی از راه‌های ساماندهی نظام سلامت است که البته سال‌هاست در استان‌های فارس و مازندران شروع شده اما فقط محدود به سطح یک خدمات است. وی ادامه داد: تا زمانی که برنامه پزشکی خانواده در سطوح دو و سه خدمات اجرائی نشود، قطعا پویایی و اثربخشی لازم را ندارد. این برنامه باید به درستی با توسعه زیرساخت شبکه بهداشت کشور و فراهم‌کردن الزامات آن اجرائی شود.

 

رضایت مشتری از  مسیر  رضایت ارائه‌کننده  خدمات  می‌گذرد

 

رئیسی همچنین بر لزوم ارائه خدمات با‌کیفیت تأکید کرد و با بیان اینکه کیفیت خدمات به معنی رضایت‌داشتن مشتری است، افزود: باید رضایت و مشتری را درست تعریف کنیم؛ رضایت باید برای ارائه‌دهنده و گیرنده خدمات ارزش افزوده به همراه داشته باشد و بیمار در زمان مراجعه به پزشک و مراقب سلامت باید بسته خدمتی خوب و مناسب دریافت کند. همیشه رضایت مشتری از مسیر رضایت ارائه‌کننده خدمات می‌گذرد. اگر ارائه‌دهنده خدمات را راضی کردیم، مراجعه‌کنندگان ما نیز راضی خواهند بود. بنابراین برای افزایش کیفیت باید رضایت کارکنان نظام سلامت را جلب کنیم.

 

منبع: sharghdaily-953382

برچسب ها
نسخه اصل مطلب