رئیس بیمارستان مقصر مرگ سه بیمار کرونایی شناخته شد
مقصران مرگ سه بیمار کرونایی که در یکی از بیمارستانهای پایتخت جان خود را از دست داده بودند پس از چهار سال با نهایی شدن حکم محکوم به پرداخت دیه شدند.
به گزارش سایت جنایی، تحقیقات در مورد مرگ این بیماران از اوایل تیرماه سال ۱۳۹۹ پس از مرگ مشکوک و تقریباً همزمان این سه بیمار در یکی از بیمارستانهای پایتخت آغاز شد.
در نتیجه، تحقیقات اولیه معاونت درمان و رئیس معاونت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مسئول اداره تجهیزات پزشکی، مسئول فنی و دو شرکت خصوصی در مرگ آن سه بیمار کرونایی مقصر شناخته شده بودند.
اما تحقیقات در مورد مرگ مشکوک سه شهروند پایتختنشین پس از آن آغاز شد که چهارم تیرماه سال ۱۳۹۹ به یکی از بازپرسان کشیک قتل دادسرای امور جنایی تهران گزارش شد. در اولین اطلاعاتی که بازپرس جنایی به آن دست پیدا کرد مشخص شد، مسه بیمار مبتلا به کرونا در فواصل کوتاهی از هم جانشان را در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان از دست دادهاند.
این سه بیمار طی ۱۵ روز در بیمارستان بستری شده بودند. به این ترتیب، بازپرس جنایی دستور تحقیقات دقیقتر و پروندهای در دادسرای امور جنایی تهران را داد و رسیدگی به ماجرا به جریان افتاد. در پی آن، بررسیهای مدارک پزشکی سه بیمار حکایت از آن داشت که اولین بیمار کرونایی مرد ۵۵ سالهای بوده است که ۱۵ خردادماه پس از گرفتن آزمایش پیاسآر مشخص شد به بیماری کرونا مبتلا شده است، بنابراین به تشخیص پزشکان بستری شده است.
دومین بیمار مرد ۴۹ سالهای بود که ۲۴ همان خرداد بر اثر بیماری کرونا در همان بخشی بستری شد که اولین بیمار در آن بستری شده بود.
سومین بیمار هم مردی بود که از هر دو بیمار دیگر جوانتر بود. او که مردی ۳۸ ساله بود، اولین روز تیرماه همان سال آزمایش کرونایش مثبت اعلام شد و در بیمارستان بستری شده بود.
گزارش پزشکی مندرج در پرونده هر سه بیمار فوتشده حکایت از آن داشت که وضع سلامت جسمی هر سه بیمار رو به بهبود است، اما طرز مرموزی جانشان را از دست دادهاند.
به این ترتیب، تحقیقات میدانی آغاز شد و نشان داد هر سه بیمار که به گفته پزشکان معالج در وضعیت خوبی قرار داشتند و حتی قرار بوده به زودی مرخص شوند در بازه زمانی یک ساعتهای بین پنج تا شش صبح روز چهار تیرماه سال ۱۳۹۹ در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان مورد نظر جان خود را از دست دادهاند.
در ادامه بررسیها با توجه به اینکه نقطه مشترک در پرونده مرگ هر سه بیمار فوتشده استفاده از سیستم اکسیژن در زمان مرگشان بوده، بازپرس مصطفی واحدی، بازپرس شعبه ۱۱ دادسرای امور جنایی تهران، که در زمان مرگ بیماران روی تخت بیمارستان مسئولیت بازپرسی کشیک قتل را بر عهده داشت، پرونده را برای بررسی در اختیار سازمان نظام پزشکی و هیات سهنفره متشکل از دو مهندس پزشکی و یک پزشک خبره قرار داد تا از نظر تخصصی آنها برای مشخص شدن مقصران حادثه استفاده شود.
به این ترتیب، در ادامه روند تحقیقات سازمان نظام پزشکی اعلام کرد پزشکان در مرگ سه بیمار مقصر نیستند و تمامی اقدامات درمانی بر اساس اصول مبانی علمی و پزشکی بوده است اما مسئول فنی بیمارستان (رئیس بیمارستان) تخلف صنفی داشته است، چون مدارهای کاهش و افزایش فشار هوای دستگاه اکسیژن آن بیمارستان دارای نقص بوده است. همچنین دستگاههای موجود قدرت و توان پاسخگویی به مصرف بیمارستان را نداشته است. از طرفی، مدار اتصال سانترال غیراتوماتیک بوده، در صورتی که این بخش از مدار باید کارکردی اتوماتیک داشته باشد. از این رو با توجه به اینکه چک کردن و سلامت دستگاه از موارد مسئولیت مسئول فنی بیمارستان است، بنابراین او مرتکب تخلف صنفی شده است.
پس از اعلام نظریه سازمان نظام پزشکی، هیات کارشناسی سهنفره هم در نتیجه بررسیهای که انجام داده بودند در نظریه نهایی خود اعلام کردند کاهش و افت اکسیژن به عنوان عامل شروعکننده مرگ سه بیمار بوده اما علت اصلی مرگ، ماهیت بیماری آنها بوده است.
این هیات اعلام کرد در مرگ بیمار ۵۵ ساله، ۱۰ درصد قطع اکسیژن و ۹۰ درصد به خاطر ماهیت بیماری، مرگ بیمار ۴۹ ساله، ۱۵ درصد مربوط به دستگاه اکسیژن و ۸۵ درصد به دلیل ماهیت بیماری و در بیمار ۳۸ ساله، ۵۰ درصد افت دستگاه فشار اکسیژن و ۵۰ درصد ماهیت بیماری در مرگ نقش داشته است.
در نتیجه، جمعبندی نظرات تخصصی نظام پزشکی و اعضای هیات سهنفره کارشناسی، معاونت درمان و رئیس معاونت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به علت عدم نظارت و ارزیابی دستگاههای اکسیژنساز، مسئول اداره تجهیزات پزشکی به علت خرید دستگاههای غیراستاندارد، مسئول فنی یا رئیس بیمارستان به علت عدم پیگیری برای نصب و راهاندازی صحیح دستگاههای اکسیژنساز و همچنین مسئول اداره تجهیزات پزشکی هم برای دومین تقصیر به دلیل عدم نظارت و بازدید دورهای مقصر شناخته شدند. البته این افراد تنها مقصران پرونده تشخیص داده نشدند، چون دو شرکت خصوصی فروش دستگاهها به خاطر عدم رعایت تعهدات در قبال دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و بیمارستان در مورد مرگ این سه بیمار مقصر شناخته شدند. در ادامه، بازپرس نیز از سازمان نظام پزشکی خواست چنانچه پزشکی هم در مرگ این سه نفر مقصر بوده اعلام کند، اما با بررسیهای دقیقتر هم قصوری متوجه هیچ یک از پزشکان و کادر درمان بیمارستان نشد.
در نهایت، افرادی که مقصر تشخیص داده شده بودند با توجه به اتهاماتشان در شعبه ۱۱۴۲ دادگاه بعثت تهران پای میز محاکمه رفتند و فقط به پرداخت دیه محکوم شدند.
در حال حاضر، حکم صادره پس از حکم تایید به شعبه اجرای احکام دادسرای جنایی تهران آمده است که مقصران حادثه هم دیه را پرداخت کردند تا برای خانواده سه بیمار فوتشده واریز شود.
منبع: etemadonline-689694