( عکس) کشف فناوری پیشرفته انسان عصر حجر
باستانشناسان در اسپانیا میگویند قدیمیترین نمونه شناختهشده از تکنیکهای پیشرفته ابزارسازی سنگی در اروپا را متعلق به حدود یک میلیون سال پیش کشف کردهاند.
این فناوری در سایت باستانی «ال بارانک د لا بویلا» در شمالشرقی اسپانیا کشف شده و نسل دوم فناوری سنگی توسط انسانهای عصر حجر محسوب میشود.
محققان میگویند این جهش تکنولوژیکی قبل از جدایی تکاملی انسانهای مدرن و نئاندرتالها رخ داده است. بنابراین این پیشرفتها احتمالاً توسط اجداد مشترک ما یا گونههای دیگر منقرضشده انسانی خلق و استفاده شدهاند.
دیگو لومبائو، انسانشناس در دانشگاه سانتیاگو، و همکارانش در مقاله خود نوشتهاند: «فناوری مشاهدهشده در ال بارانک د لا بویلا نشاندهنده پیشرفتهای قابلتوجه تکنولوژیکی و رفتارهای پیشبینانه است.»
تحلیلها نشان دادهاند که نحوه ساخت این ابزارها از یک الگوی مشترک پیروی میکرده که نشاندهنده استفاده از یک فرآیند استاندارد برای دستیابی به نتایج یکسان بوده است. این انسانهای باستانی همچنین ابزارهای بزرگتری نسبت به گذشته تولید کرده و آنها را برای اهداف خاصی طراحی میکردند.این ویژگیها نشاندهنده سطح پیشرفتهای از پیشبینی و برنامهریزی است.
قدیمیترین ابزارهای سنگی شناختهشده، که به عنوان محصول صنعت «اُلْدُوایی» یا «مد ۱» طبقهبندی میشوند، به حدود ۳ میلیون سال پیش بازمیگردند.
تیشه مُشتی آشولی
با این حال، شواهدی وجود دارد که نشان میدهد این فناوری جدید ممکن است منشأ محلی نداشته باشد. برخی از این تکنیکها بهطور ناگهانی در منطقه ظاهر شدند که نشان میدهد این تکنیکها با مهاجرت به منطقه وارد شدهاند و نه از طریق توسعه محلی.
این ابزارها بهدلیل شواهد اولیه از توانایی شناختی برای استفاده از یک مدل ذهنی، شامل پیشبینی و برنامهریزی، بسیار حائز اهمیت هستند.
منبع: یورونیوز
منبع: faradeed-218882