جستجو
رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > آخرین وضعیت کرونا و آنفلوانزا

آخرین وضعیت کرونا و آنفلوانزا

حسین کرمانپور، رئیس مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درباره موج بیماری‌های تنفسی همراه با فصل سرد سال توضیح داد و گفت: مواجهه با موج بیماری‌های تنفسی در فصل سرد سال یک پدیده طبیعی است. البته آلودگی هوا در این فصل نیز سبب شدت بیماری‌های تنفسی می‌شود. متأسفانه، بیماران مبتلا به بیماری‌های قلبی-‌عروقی که جزء بیماری‌های غیرواگیر هستند نیز در این فصل تحت تأثیر آلودگی هوا، گروهی از مبتلایان به بیماری‌های تنفسی را تشکیل می‌دهند. ابتلای بیماران قلبی-‌عروقی به بیماری‌ها تنفسی سبب می‌شود‌ شدت بیماری بیماری‌های قلبی-عروقی افزایش یابد.

ایسنا: حسین کرمانپور، رئیس مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درباره موج بیماری‌های تنفسی همراه با فصل سرد سال توضیح داد و گفت: مواجهه با موج بیماری‌های تنفسی در فصل سرد سال یک پدیده طبیعی است. البته آلودگی هوا در این فصل نیز سبب شدت بیماری‌های تنفسی می‌شود. متأسفانه، بیماران مبتلا به بیماری‌های قلبی-‌عروقی که جزء بیماری‌های غیرواگیر هستند نیز در این فصل تحت تأثیر آلودگی هوا، گروهی از مبتلایان به بیماری‌های تنفسی را تشکیل می‌دهند. ابتلای بیماران قلبی-‌عروقی به بیماری‌ها تنفسی سبب می‌شود‌ شدت بیماری بیماری‌های قلبی-عروقی افزایش یابد.

کرمانپور با تأکید بر اینکه رعایت توصیه‌های بهداشتی درباره آلودگی هوا ضروری است، خاطرنشان کرد: تعطیلی مدارس و ادارات به دلیل آلودگی هوا به این معنا‌ست که افراد در معرض خطر و مبتلا به بیماری زمینه‌ای در سطح شهر تردد نکنند و در مجاورت با هوای آلوده قرار نگیرند. به‌طور قطع، شدت بیماری افراد مبتلا به بیماری زمینه‌ای در صورت ابتلا به بیماری تنفسی افزایش می‌یابد که موضوعی خطرناک است. ابتلای افراد مبتلا به بیماری زمینه‌ای سبب افزایش «میرایی» (morality) و «گسترش بیماری» (morbidity) می‌شود.

این پزشک درباره چرایی افزایش بیماری‌های تنفسی در فصل سرد سال توضیح داد: تجمع در فضاهای سربسته از علل افزایش بیماری‌های تنفسی در فصل سرد سال محسوب می‌شود؛ به‌طوری که تجمع در مکان‌های سربسته‌ سبب انتقال بیشتر ویروس می‌شود. این در حالی است که بیماری‌های تنفسی در فصول دیگر وجود دارد، اما به دلیل حضور کمتر در فضای بسته و جریان‌‌‌داشتن هوا به دلیل باز‌بودن در‌ و پنجره، ویروس بیماری‌های تنفسی به میزان کمتری جریان دارد؛ در نتیجه، میزان ویروس کمتری وارد ریه‌ها می‌شود.

رئیس مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت درباره بیماری‌های تنفسی و آخرین وضعیت آن در کشور تا این مقطع زمانی گفت: این روزها باید از آنفلوانزا H۱N۱، کرونا و سرماخوردگی بر حذر باشیم. باید بدانیم که هرچند همه‌گیری ویروس کرونا کنترل شده، اما این ویروس همچنان میان مردم و در دنیا حضور دارد، با وجود‌ این مانند سال‌های گذشته‌ ترسناک نیست.

وی افزود: اگرچه همه‌گیری ویروس کرونا کنترل شده اما باز هم تأکید می‌کنم که این ویروس همچنان در میان انسان‌ها حضور دارد و جولان می‌دهد. میزان ابتلا به کرونا در این روزها نسبت به گذشته به دلایلی مانند افزایش آگاهی مردم، کاهش یافته‌ است. سطح کیفی خدمات درمانی نیز به دلیل کاهش مراجعات کرونایی به مراکز درمانی، افزایش یافته است. دو مؤلفه «افزایش آگاهی مردم از بیماری» و «افزایش سطح کیفی خدمات درمانی» سبب کاهش مرگ‌ومیر ناشی از بیماری کرونا شده و مردم به راحتی از این بیماری رهایی می‌یابند.

کرمانپور با بیان اینکه میزان مرگ‌ومیر ناشی از کرونا کاهش یافته، خاطرنشان کرد: در دوران پاندمی و بحران کرونا، طبیعتا سطح کیفی خدمات درمانی هم به‌واسطه میزان بالای مراجعات به مراکز درمانی تحت تأثیر قرار می‌گرفت. علاوه بر این موضوع، در آن دوران میزان آگاهی مردم نیز درباره کرونا بسیار کم بود؛ بنابراین کاهش سطح کیفیت خدمات درمانی و میزان آگاهی مردم از بیماری سبب میزان مرگ‌ومیر بالای ناشی از کرونا در دوران پاندمی این بیماری شد.

رئیس مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت گفت: اگرچه میزان مرگ‌ومیر ناشی از کرونا کاهش یافته، اما مواردی از مرگ‌ومیر ناشی از ابتلا به این بیماری همچنان گزارش می‌شود؛ بنابراین کرونا به دلایلی مانند رعایت‌نکردن و بی‌توجهی‌ها به مسائل بهداشتی سبب مرگ برخی شهروندان می‌شود. به‌طور قطع، میزان گرفتاری و شدت ابتلای بیماران زمینه‌ای و سالمندان به بیماری کرونا بیشتر است. در عین حال برخی جوان‌ترها نیز بر این باور هستند که با چالش جدی به دلیل ابتلا به کرونا مواجه نمی‌شوند؛ این در حالی است که برخی از اطرافیان آنها جزء افراد سالمند هستند و می‌توانند بیماری را به سالمندان‌شان منتقل کنند. سالمندان در مواجهه با کرونا بسیار شکننده و آسیب‌پذیر هستند.

وی گفت: با استفاده از روش‌های پاراکلینیکی مانند سی‌تی‌اسکن و تست PCR می‌توان ابتلای افراد به بیماری کرونا را تشخیص داد. در حال حاضر نیز سویه در گردش کرونا از خانواده اُمیکرون است. البته همان‌طورکه می‌دانید با فروکش‌کردن بیماری، مدتی است که سازمان جهانی بهداشت‌ ‌پایان اپیدمی و اضطرار این بیماری را اعلام کرده است.

او با بیان اینکه آگاهی مردم نسبت به بیماری‌های تنفسی افزایش یافته، تصریح کرد: انسان‌ با بیماری‌های تنفسی مانند سرماخوردگی، آنفلوانزا و کرونا در فصل سرد سال مواجه می‌شود. خوشبختانه‌ آگاهی مردم از بیماری‌های تنفسی افزایش یافته است؛ به نحوی که می‌دانند با شروع علائم اندک سرماخوردگی باید در خانه بمانند و استراحت‌کنند و با رعایت نکات بهداشتی به محل کار یا تحصیل بازگردند.

4 عمل ضروری در مواجهه با بیماری‌های تنفسی

کرمانپور با بیان اینکه مردم در مواجهه با بیماری‌های تنفسی چهار عمل را فرا‌گرفته‌اند، تصریح کرد: تکرار عمل فراگرفته‌شده در مواجهه با یک موضوع بسیار اهمیت دارد. اگرچه شرایط بیماری‌های تنفسی مانند روزهای کرونایی نیست، اما وضعیت کنونی به معنای رعایت‌نکردن نکات بهداشتی نیست. اگر افراد علائمی مانند بدن‌درد، آبریزش بینی، سرفه و گلودرد دارند به این معنا‌ست که به عارضه تنفسی مبتلا شده‌اند. همچنین ممکن است برخی از مبتلایان به بیماری‌های تنفسی، علائم گوارشی را تجربه ‌کنند.

وی بر ضرورت شست‌وشوی دست‌ها با آب و صابون تأکید کرد و گفت: پس از حضور در مکان‌های عمومی، می‌بایست دست‌ها را با آب و صابون شست. شست‌وشوی دست‌ها با آب و صابون از چگالی ویروس‌ها می‌کاهد. هنگامی که چگالی ویروس‌ها کاهش می‌یابد، در صورت ابتلا به بیماری، شدت آن کم خواهد بود.

کرمانپور درباره لزوم رعایت فاصله طولی و پوشش ماسک‌ در افراد دارای علائم نیز گفت: افرادی که علائم بیماری‌های تنفسی دارند، ‌باید با پوشش ماسک در مکان‌های عمومی حاضر شوند. رعایت فاصله طولی در پیشگیری از انتقال ویروس‌ها نیز بسیار اهمیت دارد. تجربه ثابت کرده رعایت فاصله طولی به میزان ۱.۵ تا دو متر در پیشگیری از انتقال ویروس‌ها بسیار اثرگذار است. همچنین تهویه مناسب هوا از دیگر نکات مهم برای پیشگیری از انتقال ویروس‌ها‌ست؛ به نحوی که بازکردن در‌ و پنجره در مکان‌های پرازدحام یک امر ضروری است. بازکردن در و پنجره در مکان‌های پرازدحام سبب کاهش چگالی ویروس‌ها می‌شود و در صورت ابتلا به بیماری، میزان عارضه بیماری کاهش می‌یابد.

رئیس مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت در بخش دیگری از صحبت‌هایش با تأکید بر لزوم توجه خانواده‌ها به سلامت فرزندان خود‌ افزود: حضور دانش‌آموزان در مدارس (به‌عنوان نوعی تجمع در مکانی سربسته) از دلایل انتشار ویروس محسوب می‌شود. این در شرایطی است که طبیعتا کودکان نسبت به ضرورت رعایت نکات بهداشتی چندان آگاه نیستند و حتی سبب انتقال ویروس به خانواده‌های خود نیز می‌شوند. از طرفی هم کودک به دلیل عدم آگاهی ممکن است دستمال‌کاغذی‌های استفاده‌شده را در سطوح رها کند؛ این در حالی است که دستمال استفاده‌شده ‌باید در سطل‌های‌ زباله درپوش‌دار انداخته شود. اگر خانواده‌ها نسبت به موضوع رهاشدن دستمال‌های استفاده‌شده در سطوح بی‌توجه باشند، ویروس به دیگر افراد خانواده نیز منتقل می‌شود.

 

منبع: sharghdaily-952086

برچسب ها
نسخه اصل مطلب