باستانشناسان روسی «گنجینۀ زنان اشرافی» را در اوکراین کشف کردند
فرادید| باستانشناسان جواهرات طلا و نقره را در محل دفنی مربوط به اوایل قرون وسطی نزدیک شهر سِواستوپل در کریمه کشف کردند. یافتههای جدید نشان میدهد این محل دفن مختص اعضای بلندمرتبهی جامعهای بوده که از اواخر قرن چهارم تا قرن ششم در سراسر کریمه جنوب غربی گسترش یافت.
به گزارش فرادید، والری نائومنکو، باستانشناس دانشگاه فدرال کریمه وِرنادسکی گفته: «مانند همیشه، این محل دفن شگفتیهایی به همراه داشت. با وجود سرقت زیاد از این مکانها، مواردی هنوز باقی مانده که به طور خاص توجه را به خود جلب میکنند.»
نائومنکو و همکارانش به همراه باستانشناسان آکادمی علوم روسیه در حال حفاری این مکان هستند. (روسیه سال ۲۰۱۴ کریمه را از اوکراین تصاحب کرد، اما اوکراین مدعیست این سرزمین همچنان به آنها تعلق دارد.)
پروکوپیوس قیصریهای، مورخ بیزانسی قرن ششم نوشته که منطقه مانگوپ آن زمان بخشی از حکومت مسیحی گوت بوده که در جنوب غربی کریمه توسط گوتها تأسیس شده بود که از پیروی از تئودوریک کبیر در حمله او به ایتالیا در سال ۴۸۸ امتناع کرده بودند.
یافتههای جدید مربوط به محل دفن آلمالیکدیر در فلات مانگوپ کریمه، در شرق شهر سِواستوپل هستند و گمان میرود مربوط به قرن چهارم و ششم باشند
محققان این فیبولاها یا سنجاقسینهها را پیدا کردند که برای بستن لباس کاربرد داشتند. نقره، طلا و سنگهای قیمتی در ساخت آنها به کار رفته است.
یکی از دخمهها یک «پیکسیس» زینتشده هم در خود دارد (ظرفی که از شاخ حیوان ساخته شده و برای نگهداری پودرهای آرایشی مانند رژگونه کاربرد داشته است).
مترجم: زهرا ذوالقدر
منبع: faradeed-217699