با تعدد در سامانهها، دولت الکترونیک شکل نمیگیرد
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات میگوید در کشور عطش راهاندازی سامانه وجود دارد و در این وضعیت نمیتوان انتظار داشت دولت الکترونیک شکل بگیرد. به گفته ستار هاشمی برخی دستگاهها آنقدر سامانههای متعدد برای کارهایشان راهاندازی کردهاند که گاهی اوقات اسمهای آنها فراموش میشود.
به گزارش «فنزی»، ستار هاشمی، وزیر ارتباطات در نشست تخصصی «تحول دیجیتال، افق آینده» اعلام کرد که وقتی در خصوص تحول دیجیتال صحبت میشود سه ضلع افراد، فرآیندها و ابزار مورد تاکید هستند و باید این سه در کنار هم باشند تا تحول صورت گیرد. به باور او در حالی که برخی مدیران چندان با تحول دیجیتال آشنا نیستند، وضعیت بلوغ فرآیندها هم مطلوب نیست، زیرا نگاه سلیقهای در فرآیندها حاکم است عطشی برای راهاندازی سامانه وجود دارد و در هر دستگاهی به قدری سامانه ایجاد شده که کار را با مشکل رو به رو کرده است.
هاشمی در این نشست در مورد توسعه دولت الکترونیک در کشور گفت: « با این وضعیت دولت الکترونیک هم در زندگی مردم قرار نمیگیرد در حالی که تحول دیجیتال بنا بر برنامه هفتم توسعه تکلیف قانونی ماست و اگر دولت الکترونیک شکل بگیرد باید در مورد هویت بخشی به افراد اقداماتی صورت بگیرد که البته سامانههایی به این امر اختصاص یافته، ولی در موارد دیگر اقدامات مقتضی صورت نگرفته است.» او ادامه داد:« سعی ما بر این بود که مردم نیاز به حضور در ادارات برای انجام امور اداری نداشته باشند، اما فرآیند گاه به قدری ضعیف است که مردم روشهای سنتی را ترجیح می دهند. این نشان میدهد وقتی زیرساختها درست نباشد هر قدر بیشتر تلاش کنیم بیشتر بدهکار می شویم.»
او از مدیران حاضر در نشست خواهش کردکه بحث تحول دیجیتال را در دستگاههای خود نشر دهند و درباره آن صحبت و تاکید کنند که این یک تکلیف قانونی است.
هاشمی یادآور شد: «با نگاه رو به آینده باید بگویم چالشی که پیش رو داریم این است که دستگاهها تلاش میکنند خدمات خود را غیرحضوری کنند، اما عدم همکاری دیگر دستگاهها مانع از این اتفاق مهم میشود و هرقدر بیشتر تلاش کنند بدهکارتر میشوند. تفاوت دولت الکترونیک و دولت هوشمند این است که اولی سعی میکند کاغذ را حذف کند و دومی در صدد حذف عامل انسانی است، اما اکنون این اتفاق رخ داده است؟ سیستمها را باید به سمت فرایند محور شدن ببریم نه کارتابل محور بودن.»
منبع: sharghdaily-951986