(تصاویر) کشف یک گونه جدید از انسان در چین!
یافتههای دانشمندان نشان میدهد که انسان در طول میلیونها سال تکامل شکل گرفته است. همچنین ما میدانیم که گونههای مختلفی از انسان در طول تاریخ روی کره زمین قدم زدهاند؛ اما تنها ما (هومو ساپینس) موفق شدهایم زنده بمانیم. پیشتر تصور میشد که انسانهای نئاندرتال، دنیسووا و خردمند بهعنوان سه گونه مختلف در کره زمین حضور داشتند؛ اما کشف یک گونه جدید و متفاوت از انسان در چین همهچیز را تغییر داده است.
گونه جدید کشف شده در چین انسان سر بزرگ نام دارد
انسان سر بزرگ بهشکل متفاوتی تکامل یافته بود و قاعدتا باید میتوانست با توجه به ابعاد بزرگتر مغز خود پیشرفت کند. گرچه رازهایی در تکامل وجود دارد که ما هرگز قادر نخواهیم بود به آنها دست یابیم.
جالب اینجاست که دو دانشمند اشاره شده نیز اصلا انتظار نداشتند بتوانند یک گونه جدید از انسان را در چین کشف کنند. در ابتدا گروهی از دانشمندان با کشف جدید مقابله کردند و آن را بیارزش نامیدند؛ اما مدارک جمعآوری شده آنقدر گسترده و قوی بودند که امکان رد کردن آنها وجود نداشت.
انسانشناسان در آفریقا و اروپا با دقت بیشتری کار کردهاند و توانستهاند گونههای مختلف انسانی را دستهبندی کنند. گرچه ماجرا در چین فرق میکند. آنها تمامی فسیل هایی که به انسان مدرن یا انسان راست قامت تعلق نداشت را در یک دسته قرار میدادند. اقدامی که باعث میشد نتوان تفاوتهای مهم بین آنها را بررسی کرد. هرچند کشف گونه جدید از انسان در چین باعث شده که موجی در اخبار علمی ایجاد شده و دانشمندان نیز مجبور شوند در رویکرد خود تجدیدنظر کنند.
فسیلهای کشف شده از انسان سر بزرگ بیشتر شامل صورت و فک میشوند. انسان سر بزرگ دندانهایی مشابه نئاندرتالها داشته است؛ اما برخی مشخصههای آنها در دیگر گونههای شناخته شده دیده نمیشوند. اکنون میتوان با قطعیت گفت که تنوع گونههای انسان در شرق آسیا بسیار بیشتر از تصور دانشمندان بوده است. جالب اینجاست که در اواخر سال ۲۰۲۳ یک فسیل دیگر نیز در چین پیدا شد که به هیچکدام از گونههای انسانی از جمله انسان سر بزرگ تعلق ندارد.
پیشتر دانشمندان مغز پیچیدهتر و بزرگتر را بهعنوان یکی از عوامل برتری انسان خردمند (هومو ساپینس) نسبت به دیگر گونهها میدانستند. در این حالت چهچیزی سبب شده که انسان سر بزرگ نابود شود؟ آیا یک درگیری بین آنها و اجداد ما رخ داده است یا عوامل طبیعی در این زمینه تاثیرگذار بودهاند؟ متاسفانه محدودیتهای مربوط به فسیلها باعث شده که دانشمندان نتوانند پاسخ بسیاری از سوالهای مربوط را بدهند.
منبع: خبرآنلاین
منبع: faradeed-218024