مصرف غذاهای فوقفرآوریشده در میان گیاهخواران بیشتر از گوشتخواران است
به گزارش شرق ؛ مطالعهای که اخیرا توسط امپریال کالج لندن انجام شد، نشان داد افرادی که رژیم گیاهخواری دارند، نسبت به افرادی که گوشت میخورند، تمایل بیشتری به مصرف غذاهای فوق فرآوری شده (UPF) دارند.
در این تحقیق، پژوهشگران دادههای مربوط به عادات غذایی ۲۰۰ هزار نفر را که در مرکز تحقیقات پزشکی Biobank بریتانیا ثبت شده بود، بررسی کردند.
آنها دریافتند که گیاهخواران در مقایسه با افرادی که در رژیم غذایی خود گوشت قرمز کمی دارند (نیمه گیاهخواری یا فلکسترینها) یا افرادی که رژیم غذایی گیاهی-دریایی دارند (پسکاتاریانها) غذاهای فوق فرآوری شده «بسیار بیشتری» مصرف میکنند.
غذاهای فوق فرآوری شده (UPF) اغلب حاوی سطوح بالایی از چربی اشباع شده، نمک و شکر و مواد افزودنی هستند و به گفته کارشناسان، مصرف آنها باعث میشود که فضای کمتری در رژیم غذایی این افراد به غذاهای مغذی اختصاص یابد.
بستنی، بیسکویت، چیپس و نان حاصل از تولید انبوه، از جمله غذاهای فرآوری شده هستند.
این غذاها همچنین شامل مواد افزودنی مانند مواد نگهدارنده، امولسیفایرها و رنگها و طعمهای مصنوعی هستند که مردم بطور عادی در پخت و پزهای خود استفاده نمیکنند.
پیش از این نیز تحقیقات پژوهشگران، ارتباط میان غذاهای فوق فرآوری شده را با مشکلاتی مانند چاقی مفرط، بیماریهای قلبی، سرطان و مرگ زودرس تایید کرده بودند.
پژوهشگران امپریال کالج لندن دریافتند که غذاهای فوق فرآوری شده، بیش از ۲۰ درصد از سهم غذای روزانه و بیش از ۴۶ درصد انرژی دریافتی روزانه را در همه انواع رژیمهای غذایی در میان افراد مورد مطالعه، تشکیل میداده است.
دیگر اینکه اگرچه «تفاوت چندانی» میان میزان مصرف غذاهای فوق فرآوری شده توسط وگانها با مصرف کنندگان گوشت قرمز معمولی دیده نشده، اما مصرف «غذاهای کم فرآوری شده» وگانها ۳.۲ درصد بیشتر بوده است.
محققان همچنین نسبت به مصرف فزایندۀ شیر و «محصولات فرآوری شدۀ با منشاء گیاهی» به عنوان جایگزین گوشت هشدار دادند.
آنها تبلیغات رو به فزونیِ «محصولات فرآوری شدۀ با منشاء گیاهی از سوی همان صنایع تولید کننده دیگر غذاهای فوق فرآوری شده» را نگرانکننده خواندند و بر ضرورت برقراری تعادل در رژیم غذایی و حرکت به سمت غذاهای کمتر فرآوری شده تاکید کردند.
منبع: sharghdaily-951473