جستجو
رویداد ایران > رویداد > سیاسی > لغو دستور حکومت نظامی توسط پارلمان کره‌جنوبی

لغو دستور حکومت نظامی توسط پارلمان کره‌جنوبی

نمایندگان مجلس ملی کره‌جنوبی در جلسه‌ای اضطراری که پس از صدور دستور حکومت نظامی توسط «یون سوک یئول» رئیس جمهور این کشور برگزار شد، به لغو این دستور رای دادند.

خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی نوشت که نمایندگان مخالف دولت کره‌جنوبی با وجود حضور نیروهای ارتش، با بالا رفتن از دیوارهای پارلمان وارد ساختمان نهاد قانونگذاری این کشور شدند و به لغو حکومت نظامی اعلام شده توسط رییس جمهور رای دادند.

به گزارش ایرنا، پارلمان کره‌جنوبی دارای ۳۰۰ کرسی است و نمایندگان مخالف دولت، ۱۷۰ کرسی از این تعداد را در اختیار دارند. با این حال نمایندگان مجلس ملی با ۱۹۰ رای موافق برابر هیچ‌گونه رای مخالفی، دستور حکومت نظامی را لغو کردند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که نیروهای نظامی کره‌جنوبی که وارد تالار اصلی مجلس شده‌ بودند، پس از اعلام رای پارلمان این کشور مبنی بر لغو حکومت نظامی، در حال ترک ساختمان مجلس هستند.

با این حال خبرگزاری رویترز نوشت: اگرچه قانون رئیس جمهور کره‌جنوبی را ملزم می‌کند که پایان حکومت نظامی را اعلام کند، اما هنوز پاسخی از دفتر رئیس‌جمهور در این رابطه دریافت نشده است.

نمایندگان مجلس ملی کره‌جنوبی اقدام یون سوک یئول رئیس جمهور این کشور را در اعلام حکومت نظامی اضطراری، خلاف قانون اساسی اعلام کرده‌اند.

ارتش کره‌جنوبی، فعالیت پارلمان و احزاب را در پی صدور حکم حکومت نظامی، ممنوع اعلام کرده بود.

یون سوک یئول رئیس‌جمهور کره جنوبی، عصر امروز به وقت محلی در یک سخنرانی زنده تلویزیونی در سراسر این کشور وضعیت حکومت نظامی اعلام کرد.

وی این اقدام را برای «حفظ نظم و قانون اساسی» و مقابله با آنچه «تهدید نیروهای ضد دولتی و طرفدار کره شمالی» خواند، ضروری دانست.

رئیس‌جمهور کره جنوبی در این سخنرانی اشاره‌ای به تهدید خاصی از سوی کره شمالی نکرد و بر مسائل داخلی و فعالیت‌های احزاب مخالف تمرکز داشت. این تصمیم در شرایطی اعلام شد که کره جنوبی از دهه ۱۹۸۰ به عنوان یک دموکراسی شناخته شده است.

اعلام این وضعیت باعث واکنش‌هایی در داخل و خارج از این کشور شد و ارزش وون کره جنوبی نیز برابر دلار آمریکا کاهش یافت. در همین حال، کاخ سفید واکنشی به این اتفاقات نشان نداد.

یون در سخنرانی خود گفت: هدف از این اقدام حفاظت از جمهوری کره جنوبی و حفظ نظم، آزادی و قانون اساسی کشور است.

وی همچنین به مخالفت‌ها با بودجه پیشنهادی دولت و تلاش‌ها برای استیضاح برخی مقامات ارشد اشاره کرد و آن را تهدیدی برای مدیریت دولتی دانست.

منبع: etemadonline-688260

برچسب ها
نسخه اصل مطلب