جستجو
رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > عرضه تیشرت‌های عجیب و غریب در پاساژها/ نمایش نوشته‌های غیر اخلاقی بر روی سینه جوانان

عرضه تیشرت‌های عجیب و غریب در پاساژها/ نمایش نوشته‌های غیر اخلاقی بر روی سینه جوانان

عرضه تیشرت‌های عجیب و غریب در پاساژها/ نمایش نوشته‌های غیر اخلاقی بر روی سینه جوانان
عرضه تیشرت‌های دارای نوشته‌های جملات غربی باعث تخریب بازار و وارد شدن ضربه به فرهنگ غنی کشور شده است.
وقتی برای خرید تیشرت و پیراهن مردانه وارد فروشگاه‌ها و پاساژ‌ها می‌شویم اولین نکته مدنظر ما برای خرید، طرح و نوع دوخت آن‌ها است و سعی می‌کنیم با توجه به بودجه‌ای که برای خریدمان داریم به سراغ بهترین اجناس برویم.با کمی چرخیدن در بازار و مشاهده ویترین‌های پر زرق و برق فروشگاه‌های لباس، تیشرت‌هایی را مشاهده می‌کنیم که بر روی آن‌ها تصاویر سلبریتی‌ها یا عبارت‌هایی نقش بسته است.
حک تصاویر و عبارات بر روی تیشرت‌ها به خودی خودی مشکلی ندارد، بلکه نوع تصاویر و عبارات و اینکه متعلق به چه اشخاصی هستند، موضوع مهمی است.
بر روی برخی از پیراهن‌ها نوشته‌هایی با مضامین غیر اخلاقی، ضد دینی و خلاف فرهنگ، آداب و رسوم ایرانی و یا تصاویر زنان بی حجاب حک شده و از سوی دیگر به راحتی این پیراهن‌ها در سطح بازار برای عرضه در معرض دید عموم شهروندان قرار گرفته است.
برخی از این نوشته‌ها و تصاویر به قدری زننده هستند که افراد سن و سال دار به محض دیدن آن‌ها خجالت زده و شرمسار می‌شوند، حال تصور کنید که جوان و نوجوانی این تیشرت‌‎ها را بپوشد و در ملأ عام در سطح شهر حضور پیدا کند.
در همین رابطه به سراغ معاون نظارت بر اماکن عمومی پلیس امنیت عمومی پایتخت رفتم و در رابطه با فروش این نوع از تیشرت‌ها از وی پرس و جو کردم.
سرهنگ نادر مرادی معاون نظارت بر اماکن عمومی پلیس امنیت عمومی تهران بزرگ گفت: به عنوان پلیس امنیت عمومی پایتخت در معاونت نظارت بر اماکن عمومی، وظیفه داریم تا بر عرضه کالا‌ها و اقلام در واحد‌های صنفی نظارت داشته باشیم.



وی افزود: عرضه این نوع از پوشاک که مضمون طرح‌های حک شده بر روی آن‌ها غیر اخلاقی است، بحث ترویج فرهنگ غربی بوده که عده‌ای به دنبال تبلیغ آن در کشورهای مختلف و سوق دادن جوانان به سمت آن‌ها هستند.
سرهنگ مرادی با بیان اینکه پلیس امنیت عمومی در این رابطه به موضوع ورود کرده است، تصریح کرد: طرح برخورد با عرضه کنندگان پوشاک نامتعارف از چند هفته گذشته در پایتخت آغاز شد و در این طرح ۳۰ واحد صنفی متخلف به دلیل عرضه محصولات نامتعارف و خلاف مضامین اخلاقی پلمب شدند.
وی در واکنش به اینکه برخی از افراد به صورت دستفروشی این نوع البسه را به مردم عرضه می‌کنند، افزود: بر روی فعالیت هر فردی که جواز کسب فعالیت در بازار برای او صادر می‌‎شود، نظارت می‌کنیم و در خصوص دستفروشان هم باید بگویم که در صورت مشاهده عرضه محصولات ضد اخلاقی و خارج از عرف، با متخلفان برخورد خواهیم کرد.
معاون نظارت بر اماکن عمومی پلیس امنیت عمومی پایتخت با بیان اینکه علت اصلی عرضه این گونه محصولات در سطح بازار، بی اطلاعی افراد عرضه کننده از غیر اخلاقی بودن فروش این نوع البسه است، ادامه داد: در طرح اجرا شده مشخص شد که افراد فاقد هر گونه اطلاعات در خصوص غیر اخلاقی بودن مطالب حک شده بر روی این نوع از تیشرت‌ها و بحث رواج فرهنگ غربی در کشور هستند.



وی افزود: عده کمی نیز به صورت باندی و جریانی در حال تحقق مقاصد خود هستند تا اهداف مورد نظرشان را برای جا انداختن فرهنگ غربی در کشور و کشاندن جوانان به سمت این موضوع، به بازار پوشاک القا کنند.
به گفته سرهنگ مرادی برخی از افراد این تیشرت‌ها را به صورت رایگان در اختیار فروشندگان قرار می‌دهند و به آن‌ها اعلام می‌کنند که تیشرت‌ها را بفروشند و از آن طرف هم افراد بی توجه به اصل موضوع اقدام به عرضه این نوع از پوشاک در سطح بازار می‌کنند.



آنچه مسلم است در این باره نه فروشنده‌ها مقصر هستند و نه مردم؛ بلکه اتحادیه پوشاک و البسه و کسانی که این نوع از تیشرت‌ها را وارد کشور و بازار می‌کنند باید پاسخگوی این موضوع باشند که این محصولات چگونه وارد بازار داخلی شده اند؟
شاید عده‌ای بحث قاچاق را مطرح کنند، با این حال نباید به بهانه قاچاق بودن اقلام، بازار را به حال خود رها کرد و از عرضه این محصولات ضد ارزشی جلوگیری نکرد.



مسئولان دستگاه‌های نظارتی قبل از ورود این محصولات به بازار و عرضه آن باید وارد عمل شوند و از آغاز فعالیت این افراد که هدفی جز ضربه زدن به فرهنگ غنی ایران را ندارند، جلوگیری و با آن‌ها طبق قانون برخورد کنند.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب