(تصاویر) سینمای ۷۰ساله تهران برای مرگ لحظهشماری میکند! عکسهای تاریخی
مکان کنونی سینما عصر جدید، واقع در تقاطع خیابانهای طالقانی و وصال شیرازی، از ابتدای دهه ۱۳۳۰، و حتی چهبسا کمی قبل از آن، محل فعالیتهای سینمایی، اعم از فیلمسازی و نمایش فیلم، بوده و تعطیلی و تغییر کاربریاش به معنای انهدام ۷۰ سال هویت تاریخی مکانی است که یکی از نمادهای قدیمی سینمای ایران به شمار میرود.
ورودی استودیو پارس فیلم که در محل کنونی سینما عصر جدید قرار داشت
نمایش موفق «شرمسار» و تثبیت «پارسفیلم»
فروش موفق «شرمسار» باعث بهبود وضع مالی دکتر کوشان و انگیزه یافتن او برای ادامه فعالیتش در سینما شد. در کنار تولید فیلم، دکتر کوشان با همکاری علی کسمایی، که در «شرمسار» علاوه بر نوشتن فیلمنامه بسیار به او یاری رسانده بود، نخستین شماره مجله «عالم هنر» را از ۲۲ شهریور ۱۳۳۰ در «پارس فیلم» منتشر کرد. قطار موفقیت دکتر کوشان با سرعت پیش میرفت و به نظر میرسید چیزی جلودار آن نیست. اما دست سرنوشت خوابی دیگر برای دکتر کوشان و استودیو «پارسفیلم» دیده بود.
آگهی افتتاح سینما تخت جمشید در روزنامه اطلاعات ۲۵ مهر ۱۳۳۶
ظهور و افول سینما «تخت جمشید»
به گفته ایوب شهبازی، از فعالان سینما در پیش از انقلاب، هوشنگ کاوه به همراه موریس عسگر (مرتضی عسگر اوغلی) ساختمان نیمهمتروک استودیو «پارسفیلم» را خرید و آن را به سینمایی شاخص برای نمایش اکران دوم فیلمهای خوب خارجی تبدیل کرد. این سینما در ۱۴ مهر ۱۳۳۶ با نمایش فیلم «قهرمان چابک» افتتاح شد. اما انگار طالع مکانِ سینما «تخت جمشید» با آتش نوشته شده بود. سینما «تخت جمشید» در مرداد ۱۳۵۷، در سالی که سینماهای بسیاری سوختند، آتش گرفت و سوخت.
اوج محبوبیت سینما عصر جدید، دهه فجر ۱۳۷۲، عکس: عطا
منبع: اطلاعات آنلاین
منبع: faradeed-216986