جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > صدور رسمی مجوز اینترنت ماهواره ای برای گوشی ها؛ خداحافظ فیلترینگ

صدور رسمی مجوز اینترنت ماهواره ای برای گوشی ها؛ خداحافظ فیلترینگ

کمیسیون ارتباطات فدرال (FCC) سرانجام در اقدامی بسیار مهم، مجوز همکاری SpaceX و T-Mobile برای ارائه اینترنت ماهواره ای به گوشی های موبایل را صادر کرد.

کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا (FCC) امروز در تصمیمی انقلابی مجوز استفاده از ماهواره‌های استارلینک کمپانی SpaceX برای ارائه اینترنت ماهواره ای به مشترکین اپراتور T-Mobile را صادر کرد. به این ترتیب همکاری اسپیس ایکس و T-Mobile به‌عنوان نخستین قرارداد بین یک اپراتور ماهواره‌ای و اپراتور مخابراتی بی‌سیم به شمار می‌رود که توسط FCC تایید شده است. این همکاری به کاربران این اپراتور اجازه خواهد داد که در مناطقی که اتصال به اینترنت یا شبکه ضعیف است، از اینترنت ماهواره ای بدون محدودیت استارلینک در گوشی خود استفاده کنند.

گوشی ها به‌زودی مستقیما به اینترنت ماهواره ای متصل خواهند شد

سخنگوی کمیسیون ارتباطات فدرال در بیانیه‌ای پس از تایید قرارداد همکاری اسپیس ایکس و T-Mobile این همکاری را به نفع کل جامعه دانست و از اتصال سریع‌تر و باکیفیت‌تر، قابلیت برقراری تماس‌های اضطراری و امدادی در نقاط دورافتاده و دستاوردهای تکنولوژیک این همکاری استقبال کرد.

علاوه بر این، مجوز نهایی پرتاب 22488 ماهواره دیگر استارلینک از سوی اسپیس ایکس که قرار است با هدف ارائه سرویس بهتر به مشترکین T-Mobile در مدار زمین قرار گیرند هنوز توسط FCC صادر نشده است. کمیسیون ارتباطات آمریکا البته در سال 2018 مجوز پرتاب 7518 ماهواره به فضا را به کمپانی تحت مالکیت ایلان ماسک داده بود. همچنین نخستین ماهواره مشترک اسپیس ایکس و T-Mobile نیز در ماه ژانویه سال 2024 در مسیر زمین قرار گرفت؛ هرچند که ناوگان کامل ماهواره‌های اختصاصی این دو کمپانی هنوز نتوانسته مجوز پرتاب دریافت کند.

SpaceX اعلام کرده که در صورت مساعد بود شرایط احتمالا به‌زودی امکان ارسال پیامک برای مشترکین T-Mobile را به‌صورت آزمایشی فراهم کند. با این وجود نمی‌توان انتظار داشت که پشتیبانی از داده یا تماس‌های صوتی و ویدیویی تا پیش از سال 2025 قابل دسترسی باشند.

spacex-tmobile-collaboration-min

FCC نیز در این میان همچنین اعلام کرده که مجوز همکاری اسپیس ایکس و T-Mobile نقطه شروعی در این مسیر به شمار رفته و این کمیسیون در آینده از همکاری‌های بیشتر کمپانی‌های بزرگ ماهواره‌ای و اپراتورهای مخابراتی استقبال خواهد کرد.

منبع: خبرآنلاین 

منبع: faradeed-216843

برچسب ها
نسخه اصل مطلب