عراقچی: به دنبال تقویت حضور در مجامع بینالمللی و صلح و ثبات در منطقه هستیم
سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه که در این هفته سفری به پرتغال داشت تا در پاسخ به دعوت سازمان ملل و همتای پرتغالی در دهمین مجمع جهانی ائتلاف تمدنهای ملل متحد شرکت کند، امروز (پنجشنبه) هشتم آذرماه به تشریح برنامهها و رایزنیهایش در این نشست و حاشیه آن پرداخت.
به گزارش فارس، این نشست همزمان با بیستمین سالگرد «ائتلاف تمدنها» طی روزهای ۵ تا ۷ آذرماه سالجاری به میزبانی پرتغال با موضوع «اتحاد برای صلح: احیای اعتماد، بازآفرینی آینده، بازتاب دو دهه گفتگو به خاطر بشریت» برگزار شد. عراقچی در بخش عالیرتبه این نشست دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران درباره صلح و امنیت بینالمللی و مباحث روز از جمله تحولات منطقه را تبیین کرد.
وی که در این نشست به ایراد سخنرانی پرداخت در این خصوص عنوان کرد: روز سهشنبه ششم آذرماه در دهمین اجلاس مجمع جهانی ائتلاف تمدنهای ملل متحد در شهر کشکایش لیسبون، پرتغال طی سخنانی تصریح کردم که گفتگو، تعامل، دیپلماسی و مذاکره ریشه در تمدن ایرانی دارد. زیرا که در طول تاریخ، مردمان از قومیتها و پیشینههای مختلف در فلات ایران با یکدیگر برخورد و دیدار داشتند، جایی که روحیه تساهل، احترام متقابل، انسان دوستی و همزیستی فرهنگی در بین مردم ایران حاکم است و بسیار شاعران نامدار و فیلسوفان صاحب نام جهانی ما در مورد این ارزشهای مهم بشری به طور گسترده نوشته و گفتهاند.
رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین افزود: در ادامه لزوم رسیدگی به وضعیت بغرنج غزه و مسئولیتپذیری حامیان جنایات رژیم صهیونیستی، اجرای کامل دستورات موقت دیوان بینالمللی دادگستری در جهت مقابله با نسلکشی مردم فلسطین و همچنین اجرای فوری حکم صادره از سوی این دیوان برای بازداشت بنیامین نتانیاهو نخستوزیر جنایتکار رژیم صهیونیستی را مورد تأکید قرار دادم.
وزیر امور خارجه در این نشست خواستار اجرای کامل دستورات موقت دیوان بینالمللی دادگستری در مورد مقابله با نسلکشی مردم فلسطین و نیز اجرای فوری حکم صادره از سوی دیوان بینالمللی کیفری برای بازداشت نخستوزیر رژیم صهیونیستی شد.
عراقچی همچنین اضافه کرد: در حاشیه این اجلاس نیز دیدار و رایزنیهای مفیدی با آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد و وزرای امور خارجه اسپانیا، بوسنی و هرزگوین، اسلوونی، تونس و الجزایر انجام شد.
وزیر امور خارجه عنوان کرد: وزارت امور خارجه در دولت چهاردهم با رویکرد «فراگیر، فعال و اثرگذار» به دنبال تامین حداکثر منافع از چندجانبهگرایی و تقویت حضور در مجامع بیناللملی به نفع ایران عزیز و تقویت صلح و ثبات در منطقه است.
عراقچی همچنین در نشستی با حضور رسانهها در لیسبون به تشریح مواضع ایران در خصوص تحولات منطقهای و بینالمللی پرداخت و در مسیر بازگشت هم توقفی کوتاه در آمستردام داشت و با همتای هلندی درباره مباحث مورد علاقه دو طرف گفتگو کرد.
نشستهای عالیرتبه ائتلاف تمدنهای ملل متحد هر دو سال یکبار با مشارکت دبیرکل سازمان ملل متحد و مقامات عالیرتبه کشورها و سازمانهای بینالمللی با محور «گوناگونی فرهنگها، وحدت بشریت» به منظور گفتگو درباره موضوعات و چالشهایی که جهان با آن دست به گریبان است، برگزار میشود.
ائتلاف تمدنهای سازمان ملل (United Nations Alliance of Civilizations) از سوی خوزه لوئیز رودریگز زاپاترو، نخستوزیر وقت اسپانیا در پنجاه و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۲۰۰۵ پیشنهاد شد.
منبع: etemadonline-687352