صادرات فراوردههای نفتی به شرق آسیا؛ مهمترین هدف شرکت لعل دریا
*آقای فضلی، لطفاً قبل از هر چیزی خودتان را معرفی کنید و از سوابق کاریتان بگویید.
من محمد مهدی فضلی، رئیس هیئتمدیره پتروپالایش لعل دریا هستم و سوابق متعددی در حوزههای مدیریتی و مشاوره به مدیران عامل دارم. در عرصه کشاورزی، سوخت و امور بازرگانی نیز فعالیتهایی انجام دادهام.
*چه شد که به فکر راهاندازی پتروپالایش لعل دریا افتادید و این پتروپالایش چه زمانی راهاندازی شده است؟
به دلیل سوابق کاریام در حوزه پتروشیمی و به دلیل سابقه بیش از ۳۰ ساله سهامداران شرکت در زمینه تامین و توزیع فراوردههای نفتی، به فکر راهاندازی بزرگترین پتروپالایش در کشور افتادیم. اگرچه عمر راهاندازی پتروپالایش لعل دریا زیاد نیست و ما بیش از یک ماه است که بهصورت رسمی کارمان را آغاز کردهایم، اما سعی داریم در بازارهای منطقه و شرق آسیا فعالیت گستردهای داشته باشیم.
*بازار هدف شما فقط شرق آسیا و حاشیه خلیجفارس است؟ آیا قصد صادرات به اروپا را ندارید؟
کشورهای اروپایی، ایران را تحریم کردهاند و ما هم تابع قوانین و موازین کشور هستیم؛ به همین خاطر ما هم اروپا را تحریم کردهایم و صادراتی به کشورهای اروپایی نداریم. تلاش ما این است که بازار چین، روسیه و خاورمیانه را به دست آوریم.
فعالان صنعت پتروشیمی، چالشهای این صنعت را لجستیک، قیمتگذاری دستوری و چند نرخی بودن ارز عنوان کردهاند، شما با چه چالشهایی در حوزه فعالیتتان مواجه هستید؟
پتروپالایش لعل دریا خداروشکر مشکل لجستیکی ندارد و لجستیک از دیگر مزایای رقابتی شرکت ماست. در حال حاضر ۱۲۰ کشنده در بخش لجستیک پتروپالایش فعال هستند. در زمینه لجستیک با شرکتهای مطرحی هم صحبت کردهایم تا کارمان سریعتر پیش برود.
در زمینه قیمت ارز هم اگر اختلاف قیمت ارز نیما و ارز آزاد، کمتر شود و شاهد افزایش قیمت ارز نیما باشیم، نسبت به توسعه صنعت پتروشیمی در حوزه صادرات امیدوارتر میشویم.
*در پایان، سخن ناگفتهای درباره پتروپالایش لعل دریا دارید؟
شرکت پتروپالایش لعل دریا یک سامانه است که با تامین و توزیع فراوردههای نفتی، از هدر رفت انرژی جلوگیری میکند و با صادرات این محصولات، ارزآوری را به همراه دارد. ما در این پتروپالایش، خوراک پالایشگاهها را هم تامین میکنیم و سعیمان این است که بهترینها را برای تولیدکنندگان و مصرفکنندگان فراهم کنیم. اکنون بزرگترین پتروپالایش در ایران هستیم و تعاملاتی با بخشهای دولتی و خصوصی داریم.
متاسفانه در بخش خصوصی، انحصارگرایی در حوزه صنایع پاییندستی و نفت و گاز وجود دارد که امیدواریم با تعامل بیشتر برطرف شود. از بخش دولتی نیز انتظار داریم در زمینه مجوزهای مورد نیاز شرکتهای حوزه نفت و فراوردههای نفتی، اقدامات لازم را انجام دهد و نسبت به تسهیل این مجوزدهیها اقدام کند.
در نهایت، از پالایشگاههای سراسر کشور برای مذاکرات همکارانه دعوت میکنیم.
منبع: sharghdaily-950182