سعید علی آبادی، سرپرست آکادمی ملی، علمی و آموزشی ورزش ناشنوایان در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص آخرین وضعیت کاروان ایران برای حضور در دهمین دوره بازیهای آسیایی ناشنوایان به میزبانی مالزی، اظهار کرد: برای اعزام اولین گروه به مالزی ۷۲ ساعت فرصت باقی مانده ولی متأسفانه ما هنوز موفق نشدیم هزینه اعزام کاروان را که شامل هزینه ورودی تیمها و بدهی که فدراسیون از ۳ سال قبل به مالزی داشت را تأمین کنیم.
ابهام در حضور ایران در بازیهای آسیایی
وی افزود: عملاً با این شرایط حضور کاروان ایران در این بازیها با یک علامت سوال بزرگ مواجه شده است. ما تا زمانی که ۱۵۰ هزار دلار به مالزی پرداخت نکنیم حق شرکت در این بازیها را نخواهیم داشت. البته هزینه در غالب یک بودجه ۵۰ میلیارد تومانی پرداخت شده ولی در یک پیچ و خم عجیب گرفتار شده است.
عضو هیئت رئیسه فدراسیون ناشنوایان ادامه داد: برای اولین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی میزبان بازیهای آسیایی ناشنوایان به ایران سپرده شد که یک فرصت بسیار بزرگی بود که میشد به خوبی از آن بهره برداری کرد. انصافاً برای حفظ این میزبانی از دولت گرفته تا نظام همه پای کار بودند و حمایت کردند ولی در نهایت این میزبانی به خاطر عدم حضور برخی از کشورها در ایران از ما گرفته شد.
جوادی تخصصی در ورزش ناشنوایان ندارد
علی آبادی در ادامه گفت: زمانی که ایران هنوز امتیاز میزبانی را از دست نداده بود ستاد عالی این بازیها تشکیل شد و کیومرث هاشمی وزیر وقت ورزش، سردار فخاری استاندار قبلی تهران را به عنوان سرپرست کل این بازیها انتخاب کرد و حالا شاید چون بازیها در استان تهران بود میخواستند از همه ظرفیتهای موجود استفاده کنند؛ ایرادی به این انتخاب نیست ولی در یک اقدامی عجیب آقای فخاری در ادامه علی جوادی مدیر کل ورزش و جوانان تهران را به عنوان دبیر کل این بازیها منصوب کردند.
وی اضافه کرد: علی جوادی به عنوان مدیر کل ورزش و جوانان تهران با آن همه مشغله کاری و نداشتن ذرهای تخصص در زمینه ناشنوایان یکی از نادرستترین انتصابها در خصوص بازیهای آسیایی بود که متأسفانه آن زمان انجام شد. این در حالی است که در همه جای دنیا مرجع اصلی و فنی هر رشته ورزشی فدراسیون مربوط به آن رشته است. جوادی هم در ادامه تیم خودش را که مستقل از اعضای فدراسیون بود را چید و حالا ما به چنین مشکلاتی گرفتار شدیم.
از دست رفتن میزبانی ظلم بزرگی بود
رئیس کمیته اطلاع رسانی کاروان ایران در دهمین دوره بازیهای آسیایی ناشنوایان تاکید کرد: فخاری در انتخاب جوادی حسن نیست داشت ولی اقدام اشتباهی انجام داد. کارهایی که جوادی در این مدت انجام داده همه به زیان ورزش ناشنوایان ایران بوده است. ۵۰ میلیارد تومان بودجه به اسم میزبانی بازیهای آسیایی از هیئت دولت به وزارت ورزش داده شد و از سمت وزارت ورزش هم این بودجه به حساب هیئت ناشنوایان استان تهران واریز شد و حالا این پول دست فردی به نام پازوکی است.
او ادامه داد: در ادامه میزبانی از ایران گرفته شد که این به تنهایی خودش یک ظلم بزرگ در حق ورزشکاران ناشنوای ایران بود. قشری که در کنار مظلومیت بسیار پرافتخار است و بارها پرچم کشورمان در میادین بینالمللی به اهتزاز درآورده است. حالا زمان آن رسیده بود که ما تیمها را آماده شرکت در بازیها به میزبانی مالزی کنیم که متأسفانه جوادی حاضر نیست این بودجه را به ما پس بدهد. پولی که به امانت و البته به اشتباه به دست آنها سپرده شده بود. جوادی مدعی است این بودجه را بین سایر هیئتها تقسیم کرده است.
با بودجه قطره چکانی به مشکل خواهیم خورد
علی آبادی با بیان اینکه که اگر عملاً هزینه کاروان تأمین نشود ما فرصت حضور در بازیهای آسیایی را از دست خواهیم داد؛ گفت: تا به امروز برای گرفتن هزینههایی که انجام شده ۳ جلسه با احمد دنیا مالی وزیر ورزش داشتیم. اگر همراهی دلسوزانه او نبود ما در همین حد هم شرایط آماده سازی کاروان را نداشتیم. جوادی هم بارها در این جلسات قول دادند اما در اجرا اقدام مناسبی انجام نمیدهند. فعلاً مقرر شده هیئت تهران این بودجه را به صورت قطره چکانی به فدراسیون بدهد.
وی افزود: وقتی واسطه در کار باشد عملاً قدرت مدیر ضعیف خواهد شد. ما باید لباس بگیریم و منتظر باشیم آیا هیئت تهران این لباس را تأیید میکند یا خیر. یکم روز هم عنوان میکنند باید رئیس هیئت تهران هم در این سفر کنار کاروان ایران باشد این در حالی است که ما اگر بتوانیم فقط یک ورزشکار هم با خودمان ببریم کار مهمی کردیم. هزینه اردوها فدراسیون را اذیت کرد. فدراسیون در این مدت با سیلی صورت خود را سرخ نگه داشته است.
فدراسیون ناشنوایان شبیه باتلاق بود
عضو هیئت رئیسه فدراسیون ناشنوایان با بیان اینکه فدراسیون با کلی بدهی به نکولعل آزاد تحویل داده شد؛ گفت: ما فدراسیون را ۱۸ میلیارد تومان بدهی تحویل گرفتیم. نکولعل آزاد ابتدا باید این باتلاق را صاف میکرد. در مرحله بعد وقتی ما میزبان بودیم بارها اعلام کردیم کار را به ما بدهید که کار را دادند به استان تهران و همه این موارد دست به دست هم داد و حالا ما با چنین مشکلاتی مواجه شدیم.
علی آبادی خاطر نشان کرد: هر ساعت ممکن است اعزام ما با مشکل مواجه شود. وقتی ما به فرمایشات رهبری رجوع میکنیم ایشان به صراحت ویژگی یک مدیر انقلابی و جهادی در این میبینند که آن مدیر جوانب و آثار یک اقدام را ملاحظه کنند. حالا سوال ما این است آیا مدیر ورزش و جوانان استان تهران جوانب عدم حضور کاروان کشورمان در دهمین دوره بازیهای آسیایی را بررسی کرده است؟ با این شرایط هر اتفاقی برای کاروان ایران رخ بدهد مسئولین شرعی و قانونی آن با کسانی است که این بودجه را دریافت کردند و حالا یا آن را نمیدهد و یا به صورت قطره چکانی آن هم در آستانه اعزام کاروان میخواهند آن را پرداخت کنند.
مردم قضاوت کنند که جوادی کفایت لازم را دارد؟
وی افزود: طبق فرمایش رهبر عزیزمان مدیر خوب برای انجام کار باید کفایت لازم را داشته باشد من قضاوت را بر عهده مردم میگذارم آیا اقداماتی که تا به امروز برای کاروان ناشنوایان ایران انجام شده به اندازه لیاقت این قشر مظلوم کشور بوده است؟ مدیران فدراسیون در این مدت استرس زیادی را تحمل کردند. به هر جایی که گمان میکردیم کمکی به ما داشته باشد رفتیم و درخواست دادیم. شرکت نفت قولهایی داد تا کمک ۱۰ میلیاردی به ما داشته باشد که تا به امروز این قول عملی نشده است.
عضو هیئت رئیسه فدراسیون ناشنوایان یادآور شد: برنامه بودجه قرار بود به غیر از ۵۰ میلیارد تومان مبلغ ۱۰ میلیارد هم دوباره به ما کمک کند که باز هم این وعده محقق نشد. جا دارد در این میان از خسروی وفا تشکر کنم که کل طلبی که ما از کمیته داشتیم را دستور دادند فوراً پرداخت شود. از اردوی ملیپوشان ما بازدید کردند و به آنها روحیه دادند. یک میلیارد اضافهتر به فدراسیون پرداخت کردند تا ما اردوها را برگزار کنیم ولی آیا شأن قهرمان ملی و ناشنوای ایران این حجم از استرس است؟ مگر مدال این ورزشکاران با سایر مدالآوران فرق دارد.