جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > (عکس) این دلفین ۱۷ ساله سال‌هاست از ترس تنهایی گریه می‌کند!

(عکس) این دلفین ۱۷ ساله سال‌هاست از ترس تنهایی گریه می‌کند!

آیا دلفین‌ها می‌توانند گریه کنند؟ به نظر می‌رسد نوعی رفتار مانند عزاداری در موجوداتی مانند دلفین به‌کرات مشاهده شده است؛ اما آیا آنها واقعاً توانایی گریه‌کردن دارند؟ این چیزی است که مطالعات زیادی در مورد آن انجام شده است.

مطالعات علمی نشان می‌دهند اگر ماده‌ای مانند اشک از چشم بعضی پستانداران دریایی بیرون می‌ریزد، در واقع این مایع، روغنی است که از چشم دلفین‌ها و نهنگ‌ها در برابر نمک زیاد در دریا می‌تواند به‌خوبی از آنها محافظت کند.

گفت‌وگو با دوستان خیالی

محققان با استفاده از فناوری ضبط زیر آب، مطالعه‌ای را روی دلفین تنها انجام دادند تا ببینند آیا صدایی از او تولید می‌شود یا خیر.
در طول این مطالعه ۶۹ روزه، بیش از ۱۰۸۰۰ کلیک، سوت و صداهای دیگر شنیده شد.

نتایج منتشر شده در ماه گذشته نشان داد او حرف‌های زیادی برای گفتن داشت؛ چون کاملاً تنها بود و با هیچ‌کس در تعامل نبود.

اما موضوع ناراحت‌کننده‌تر آن است که محققان ابتدا فکر می‌کردند دلفین‌های متعددی وجود دارند که دلفین تنها با آنها صحبت می‌کند. اما در واقع او با صداهای مختلف با خودش صحبت می‌کرد؛ درحالی‌که این صداها تقریباً شبیه دوستان دیگر او بودند.

نجوای دلفین تنها

اولگا فیلاتووا، نویسنده اصلی این مطالعه به Live Science گفت: این غیرعادی است؛ زیرا دلفین‌های پوزه بطری دارای سوت‌هایی هستند که تصور می‌شود برای هر فرد منحصربه‌فرد است؛ همان‌گونه که نام هر فرد متعلق به خود اوست.

محققان خاطرنشان کردند ابتدا فکر می‌کردند سه دلفین مختلف وجود دارد؛ اما متوجه‌شدن فقط یک دلفین وجود دارد. به عقیده آنها این بسیار غیرعادی است که دلفین این صداها را بدون هیچ‌گونه همسانی تولید می‌کند. ضمن آنکه تاکنون هیچ دلیلی هم پیدا نشده که تنهایی دل را توضیح دهد.

نیاز به تعامل اجتماعی

دانشمندان بر این باورند که «خودگویی» این دلفین تنها احتمالاً ناشی از نیاز او به تعامل اجتماعی است. تئوری اولیه هم این بود که Delle در تلاش برای برقراری ارتباط با انسان‌های بومی بوده است.
اما این ایده زمانی منتفی شد که صداهای مشابهی را در شب و در مواقعی دیگر که هیچ انسانی در اطرافش نبود، ضبط کرد.

در حال حاضر به نظر می‌رسد باتوجه‌به مدت زمانی که او به‌تنهایی در منطقه گذرانده، بعید است هنوز در تلاش برای یافتن دلفین‌های دیگر باشد.

سیگنال‌های احساسی

به گزارش سایت the-sun فیلاتووا معتقد است صداها می‌توانند غیرارادی و توسط احساسات ایجاد شوند، مانند زمانی که انسان‌ها می‌خندند؛ حتی اگر تنها باشند.

محققان می‌گویند صداهای ارتباطی دلفین ممکن است به‌صورت ناخواسته به‌عنوان سیگنال‌های احساسی تولید شوند یا عملکردهایی غیر از نیاز به برقراری ارتباط داشته باشند.

منبع: همشهری

منبع: faradeed-216184

برچسب ها
نسخه اصل مطلب