مستطیل مرموزی که مربوط به قرون وسطی دانسته میشد، 5 هزار سال قدمت دارد
فرادید| سازهای در جنوب غربی انگلستان که طبق افسانههای محلی با شاه آرتور (فرمانروای افسانهای انگلیس) مرتبط است، آنطور که دانشمندان مدتها فکر میکردند، متعلق به قرون وسطی نیست. باستانشناسان میگویند، قدمت آن به بیش از ۵۰۰۰ سال، به دوران نوسنگی یا عصر حجر جدید میرسد؛ یعنی هزاران سال پیش از زمان فرضی حیات پادشاه اسطورهای و شوالیههایش.
به گزارش فرادید، دانشمندانی که در کاوشهای اخیر در «تالار شاه آرتور» مشارکت داشتند، از چندین تکنیک قدمتیابی استفاده کردند تا ثابت کنند این تالار بین ۵۰۰۰ تا ۵۵۰۰ سال پیش ساخته شده است.
نتایج کاوش، این ایده را به چالش کشید که این ساختار با آرتور اسطورهای در قرن پنجم یا ششم پس از میلاد، ارتباط دارد، اگرچه بیشتر مورخان فکر میکنند او اصلا وجود نداشته و در واقع یک داستان خیالی قرون وسطایی است.
تیم کینِرد، زمینشناس دانشگاه سنت اندروز در اسکاتلند، میگوید: «با توجه به اینکه این بنای تاریخی اکنون ۴۰۰۰ سال از آن چیزی که بیشتر مردم فکر میکردند قدیمیتر است، باید این بنا را در چارچوب چشمانداز ماقبل تاریخ دشت بادمین در نظر بگیریم.»
کینِرد متخصص لومینسانس تحریکشده نوری (OSL) است که میتواند تخمین بزند مواد معدنی خاص آخرین بار چه زمانی در معرض خورشید قرار گرفتهاند. نتایج OSL با سایر تکنیکهای قدمتیابی، مانند تاریخگذاری رادیوکربن گردههای مدفون و تخمهای حشرات ترکیب شد تا قدمت این ساختار مرموز تعیین شود.
تالار شاه آرتور تنها ساختار نوسنگی مرتبط با آرتور نیست. سنگ آرتور، مقبرهای ۵۷۰۰ ساله در هرفوردشایر نیز به نقل از افسانهها به پادشاه قرون وسطی مرتبط است. ادعا شده که یک غول در حال نبرد با آرتور در محل سقوط کرده و اثری از آرنج خود را روی مقبره به جای گذاشته است.
کاوشهای تابستان امسال توسط تیمی از دانشمندان از چندین دانشگاه بریتانیا و باستانشناسان محلی انجام شد
تجزیه و تحلیل جدید شامل تاریخگذاری رادیوکربن مواد آلی و تاریخگذاری خاک با تابناکی نوری تحریکشده (OSL) بود که میتواند تعیین کند مواد معدنی خاص آخرین بار کی در معرض نور خورشید قرار گرفتهاند
سخنگوی انجمن باستانشناسی کورنوال که در کاوشها نیز مشارکت داشته، گفته که ارتباط با آرتور بازتاب منشأهای ناشناخته این سازه است.
پیت هِرینگ، رئیس انجمن باستانشناسی کورنوال، در این خصوص گفته: «نام قرن شانزدهمی تالار شاه آرتور به ما میگوید اینجا مکانی است که جامعه مورلَند آن را چیزی باستانی و غیرقابلدرک میدانستند، مانند سایر مکانهای منسوب به آرتور.»
مترجم: زهرا ذوالقدر
منبع: faradeed-214678