معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و درمان:
دانشگاههای علوم پزشکی باید از فناوری، ثروتآفرینی کنند
آخوندزاده همچنین به دستاوردهای قابل توجه حوزه تحقیقات در وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: علیرغم تعداد کمتر هیئت علمی و دانشجو نسبت به وزارت علوم، سرانه تولید علم در وزارت بهداشت دو برابر است و بزرگترین شرکتهای دانشبنیان در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی زیرمجموعه این وزارتخانه هستند.
وی با بیان اینکه اهداف وزارت بهداشت در برنامه توسعه هفتم رسیدن به رتبه ۱۴ دنیا و رتبه اول منطقه در تولید علم است، افزود: برای رسیدن به این هدف، باید زیرساختهای پژوهشی بازسازی شود، دسترسی اعضاء هیئت علمی به منابع الکترونیکی تسهیل شود، به نیروی انسانی توجه ویژه ای شود و دانشگاههای علوم پزشکی از نسل سوم به دانشگاه های نسل چهارم تبدیل شوند تا بتوانند از فناوری ثروتآفرینی کنند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در ادامه به مشکل کاهش اعتبارات پژوهشی اشاره کرد و گفت: سهم پژوهش و فناوری از تولید ناخالص ملی کاهش یافته است و این امر میتواند قابلیت رقابت کشور را با کشورهای منطقه به خطر اندازد، تلاش خواهیم کرد تا با همکاری مجلس، بودجههای پژوهشی را افزایش دهیم.
وی با اشاره به پتانسیلهای بالای پژوهشی و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گفت: با توجه به مشکلات زیست محیطی و حوادث طبیعی و غیرطبیعی فراوان در استان، نیاز به تحقیقات بیشتری برای کاهش این مشکلات احساس میشود.
آخوندزاده در پایان بر اهمیت تبدیل دانشگاه علوم پزشکی گلستان به قطب تحقیقات منطقه تاکید کرد و گفت: این دانشگاه با توجه به پتانسیلهای موجود میتواند نقش مهمی در توسعه تحقیقات و فناوری در کشور ایفا کند.