جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > 8 حقایق جالب درباره جنگل های آمازون که احتمالا نمی دانستید!

8 حقایق جالب درباره جنگل های آمازون که احتمالا نمی دانستید!

آمازون مکانی فوق العاده منحصر به فرد است. این بزرگترین جنگل بارانی و سیستم رودخانه ای جهان و متنوع ترین مکان بیولوژیکی روی زمین است. این شامل میلیون ها گونه است که بیشتر آنها هنوز توصیف نشده اند.

آمازون نام بزرگ‌ترین جنگل بارانی جهان است که در شمال آمریکای جنوبی قرار گرفته و بیشتر آن در خاک برزیل و پرو جای دارد. بیش از نیمی از همه جنگل‌های بارانی باقی‌مانده در جهان در آمازون قرار دارند. مساحت جنگل‌های آمازون ۵٫۵ میلیون کیلومتر مربع است که بین ۹ کشور تقسیم شده‌ است.

این منطقهٔ جنگلی که تماماً از درختان پهن‌برگ تشکیل شده و رودخانهٔ آمازون نیز از میان آن می‌گذرد، بخش‌هایی از کشورهای برزیل (۶۰ درصد)، پرو (۱۳٪)، کلمبیا (۹٪)، ونزوئلا (۵٪)، بولیوی (۵٪)، گویان (۳٪)، سورینام (۲٪)، اکوادور (۱٫۵٪) و گویان فرانسه (۱٫۵٪) را در برمی‌گیرد. جنگل آمازون نامزد قرار گرفتن در فهرست عجایب هفتگانه جدید است.

هر دو سیستم جنگل و آب شیرین آمازون در معرض خطر هستند. از سال 2000، بارندگی در 69 درصد از جنگل های آمازون کاهش یافته است. WWF (صندوق جهانی طبیعت) تخمین می زند که در صورت ادامه روند فعلی جنگل زدایی، 27 درصد از بیوم آمازون تا سال 2030 بدون درخت خواهد بود. حفاظت و حفاظت از آمازون کار آسانی نیست، اما WWF برای نجات این مکان مهم تلاش کرده است.

چه حیواناتی در جنگل های آمازون زندگی می کنند؟

آمازون یکی از آخرین پناهگاه‌های زمین برای جگوارها، عقاب‌های هارپی و دلفین‌های رودخانه صورتی است و خانه تنبل‌ها، میمون‌های عنکبوتی سیاه و قورباغه‌های دارت سمی است. این شامل یکی از هر 10 گونه شناخته شده در زمین، 40000 گونه گیاهی، 3000 گونه ماهی آب شیرین و بیش از 370 نوع خزنده است. بیش از 2000 گونه جدید از گیاهان و مهره داران، از جمله میمونی که مانند گربه خرخر می کند، از سال 1999 توصیف شده است.

برنامه مناطق حفاظت شده منطقه آمازون چیست؟

WWF رویکردی به نام Project Finance for Permanence در برزیل برای محافظت از 150 میلیون هکتار از آمازون برزیل راه اندازی کردند. این موسسه به نهادهای دولتی و خصوصی پیوسته است تا 215 میلیون دلار برای ایجاد، تثبیت و حفظ شبکه ای از 114 منطقه حفاظت شده جمع آوری کند. این شبکه که برنامه مناطق حفاظت شده منطقه آمازون نامیده می شود، تقریباً سه برابر بزرگتر از مجموع پارک های ملی ایالات متحده است.

اکنون WWF در حال آزمایش همین رویکرد برای سیستم‌های مناطق حفاظت‌شده در چندین کشور دیگر است که از نظر حفاظت مهم هستند، از جمله پرو، بوتان و کلمبیا.

تغییرات آب و هوایی چگونه بر آمازون تأثیر می گذارد؟

باید بدانید که تغییرات آب و هوایی تهدیدی برای ایجاد اختلال در شبکه های آب و جنگل های حیات وحش وابسته است. دماهای گرمتر و بارندگی کمتر باعث خشکسالی هایی با ابعاد تاریخی شده است. آمازون در سال های 2005 و 2010 بدترین خشکسالی های 100 ساله خود را متحمل شد.

4

دوره های خشک طولانی محصولات را پژمرده می کند، ماهیگیری را از بین می برد و منجر به آتش سوزی در جنگل ها می شود. این می تواند منجر به تغییرات قابل توجهی در ساختار اکوسیستم ها و از بین رفتن گونه ها شود. WWF به کشاورزان کمک می کند تا از محصولات خود در برابر بارندگی شدید و خشکسالی محافظت کنند و اطمینان حاصل کنند که مناطق حیات وحش اطراف می توانند با دنیای گرمتر سازگار شوند.

منبع: چشمک

منبع: faradeed-216004

برچسب ها
نسخه اصل مطلب