رکوردشکنی پهپاد برقی ارتش آمریکا: چه چیزی آن را متمایز میکند؟
بر اساس گزارشات به دست آمده از آخرین اخبار نظامی، علیرغم اینکه پهپادها حدود یک دهه است که به شهرت جهانی رسیدهاند، اما ارتش آمریکا سالهاست از این پرندههای بدون سرنشین استفاده میکند. در سالهای اخیر پهپادهای گرانقیمت و پرسروصدایی مثل MQ-1 Predator یا MQ-9 Reaper بیشترین توجهات را به خود جلب کردهاند. با این حال ارتش آمریکا ناوگانی از این مدلهای مختلف پهپادهای برقی و سوختی با اندازهها و کارکردهای مختلف برای ماموریتهای مختلفی چون جمعآوری اطلاعات، نظارت و شناسایی در اختیار داشته و بهطور گسترده از آنها بهره میبرد.
هر از گاهی یکی از پهپادهای ارتش آمریکا با مشخصاتی جذاب و قاب توجه رونمایی شده و نگاههای بسیاری را به خود خیره میکند. مدل Kraus Hamdani Aerospace K1000ULE یکی از این مدلهای جدید است که توانمندیهای متعددی داشته و قادر است ظرف 10 دقیقه راهاندازی شده و پرواز کند. این دستگاه همچنین به دلیل ماهیت تمامبرقی خود قابلیتهای جذابی دارد که آن را برای اهداف مختلف در میدان نبرد آمادهتر میسازد.
این پهپاد در سال ۲۰۲۲ موفق شد رکورد طولانیترین مدت زمان پرواز پیوسته در دنیا را مال خود کرده و بدون نیاز به فرود یا سوختگیری بهمدت ۶۴ روز در آسمان باقی بماند. این هواپیما که بهدلیل ماهیت برقی-خورشیدی خود عملا هیچ نیازی به سوختگیری ندارد، همچنین رکورددار بالاتری ارتفاع پرواز در میان پهپادهای دنیاست و طراحی آن تحسینهای فراوانی به همراه داشته است.
این دستگاه همچنین بهشدت سبک طراحی شده و برای کاربری آن به تعداد کمی نیروی انسانی نیاز است. Zephyr همچنین بخش عمده کنترل و هدایت پرواز خود را بهصورت نرم افزاری انجام داده و عملا نیازی به کنترلکننده ندارد.
پهپاد K1000ULE؛ افتخار دیگر بزرگترین ارتش دنیا
ارتش آمریکا برای به دست آوردن پهپاد برقی K1000ULE، اپراتورها و سیستمهای منحصربفرد آن حدود 20 میلیون دلار خرج کرده است. بنابراین طبیعی است که انتظارات بالایی از این پرنده داشته باشد. کمپانی Kraus Hamdani Aerospace ادعا کرده که این پهپاد قادر است با بهرهگیری از هوش طبیعی طبیعت را تقلید کرده و ضمن تولید انرژی تماما پاک، بدون هیچگونه صدایی در آسمان پرواز کند. به این ترتیب K1000ULE به با استقامتترین پهپاد تمام برقی کاملا پاک در کلاس وزنی و اندازهای خود تبدیل میشود.
البته نیاز اصلی نیروی دریایی سیستم پرواز عمودی (VTOL) است. بنابراین برای این که پهپادهای K1000ULE قابلیت بهکارگیری در نیروی دریایی را داشته باشند باید به سیستم پرواز عمودی مجهز شوند تا استفاده از آنها در محیطهای با شرایط خاص سادهتر شود. هدف از افزودن این قابلیت همچنین بهبود مانورپذیری و عملکرد آنها در محیطهاییست که پوشش دادن آنها با پهپادها سختتر از سایر نواحی خواهد بود.
Kraus Hamdani البته بهطور رسمی در خصوص امکان افزودن سیستمهای VTOL به پهپاد K1000ULE اظهار نظر نکرده؛ اما با توجه به کاربری بسیار گستردهتری که پهپادهای عمودپرواز خواهند داشت میتوان انتظار داشت که در آینده شاهد افزوده شدن رسمی آن به پهپادهای K1000ULE باشیم.
در هر صورت، فارغ از این که پهپاد برقی جدید Kraus Hamdani به سیستم پرواز عمودی مجهز شود یا خیر، آن را در کنار پهپاد Zephyr باید یکی از پیشرفتهترین و کاربردیترین پهپادهای حال حاضر دنیا دانست.
منبع: خبرآنلاین
منبع: faradeed-215275