جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > دستگاه 100 ساله‌ای که هیچ کس نمی‌دانست به چه دردی می‌خورد

دستگاه 100 ساله‌ای که هیچ کس نمی‌دانست به چه دردی می‌خورد

کارکنان انجمن تاریخی شهرستان دورچِستِر در مریلند نمیدانستند کارایی این دستگاه غیرعادی چیست، بنابراین از مردم برای یافتن پاسخ کمک گرفتند.

فرادید| ظرف چند هفته گذشته، مورخان شهر کوچکی در مریلند فکرشان را روی یک ابزار عجیب متمرکز کردند که سال‌ها در انبار نگهداری می‌شد. آن‌ها حتی از مردم برای شناسایی این دستگاه مرموز کمک گرفتند. 

به گزارش فرادید، حالا این معما حل شده است. این دستگاه عجیب یک بیسکویت‌ساز مکانیکی است که برای تهیه نوعی خوراکی پخته متراکم کاربرد دارد که از منظر تاریخی در جنوب آمریکا محبوبیت داشته است. 

داستان اواخر ماه گذشته آغاز شد؛ یعنی زمانی که انجمن تاریخی شهرستان دورچستر عکس‌هایی از این دستگاه را در صفحه فیس‌بوک خود منتشر کرد. در این پست، از فالوئرها پرسیده شده بود آیا می‌دانند کار این دستگاه چیست یا برای چه صنعتی کاربرد دارد؟

این دستگاه وقتی در انبار کشف شد، روی یک میز سرامیکی قرار داشت و دو استوانه فلزی دراز به موازات هم داشت. استوانه پایینی مانند وردنه صاف است، در حالی که استوانه بالایی دارای برآمدگی‌های شش‌ضلعی است. 

این وسیله از دهه ۱۹۹۰ در انبار نگهداری شده است. سوابق نشان می‌دهد یک جامعه تاریخی دیگر در دلاور (Delaware) دستگاهی مشابه این اهدا کرده، اما هیچ توضیح دیگری درباره آن ارائه نشده است. 

زوئی فیلیپس، مدیر اجرایی انجمن تاریخی، می‌گوید: «در سال‌های اخیر، جامعه ما دستخوش تغییرات زیادی شده و چندین نفر از کارمندان ما درگذشتند و ما ماندیم بدون اعضای فعالی که بتوانند در مورد آنچه در موجودی ما وجود دارد اطلاعات بیشتری به ما بدهند. سال گذشته ما از یک برنامه فهرست‌نویسی جدید استفاده کردیم تا همه فایل‌های موجود را بهتر مدیریت کنیم و برای حل این نوع اسرار سخت تلاش کرده‌ایم.» 

این دستگاه سال ۱۹۹۲ به موزه اهدا شد

بیسکویت‌های کوبیده را معمولاً برش داده و با تکه‌های نازک ژامبون روستایی می‌خوردند. آنی فیشِر، یک آشپز سیاه‌پوست کارآفرین که در کلمبیا، میسوری زندگی می‌کرد، اوایل قرن بیستم به خاطر بیسکویت‌های خوشمزه‌اش مشهور شد. 

به گفته انجمن تاریخی ایالتی میسوری: «مردم عاشق ژامبون روستایی و بیسکویت‌های او بودند. او برای رویدادهای مختلف آن‌ها را تهیه می‌کرد. ساکنان سابق کلمبیا که در نیویورک، دنور و لس‌آنجلس زندگی می‌کردند، به او سفارش بیسکویت و کیک‌های میوه‌ای می‌دانند.» 

نظریه «بیسکوئیت‌سازی» با این واقعیت پشتیبانی می‌شود که کمبریج، شهری که جامعه تاریخی در آن واقع شده، روزگاری خانه یک مغازه بیسکویت‌فروشی بوده است. 

زوئی فیلیپس می‌گوید: «مریلند سابقه طولانی در تهیه بیسکویت‌های کوبیده دارد.  اما اینجا در کمبریج، یک نانوایی به نام نانوایی خواهران کَمپِر بود که بیسکویت‌های کوبیده هم درست می‌کرد. برخی اعضای خانواده آن‌ها هنوز این بیسکوئیت‌ها را می‌فروشند.» 

روز ۱ نوامبر، مردم سرانجام به اطلاعاتی دست یافتند که ظن محققان را تأیید کرد. 

فیلیپس می‌گوید: «مردی که آن را به اینجا آورد تأیید کرد که این همان دستگاهی است که سال ۱۹۹۲ از خانه قبلی خود به اینجا آورده است.»

مترجم: زهرا ذوالقدر

منبع: faradeed-214946

برچسب ها
نسخه اصل مطلب