(تصاویر) ۱۵ اثر معماری برجسته از استاد فرانسوی، دومینیک پرو
فرادید| در عصر سبکهای معماری معاصر که جهان را با رویکردهای منحصربهفرد و فردگرایانه تسخیر میکنند، دومینیک پرو، معمار برجسته فرانسوی، مسیر منحصربفردی را انتخاب کرد که سبب شناخت و افتخار جهانی و چندین جایزه معتبر برای او شد. او مدال نقره فرانسه را برای برنامهریزی شهری در سال ۱۹۹۰، جایزه اتحادیه اروپا برای معماری معاصر در سال ۱۹۹۷، مدال طلای آکادمی معماری فرانسه در سال ۲۰۱۰ را برای تمام کارهایش دریافت کرد و سال ۲۰۱۵ به عنوان برنده جایزه معماری پریمییِم ایمپریال معرفی شد.
به گزارش فرادید، معماری دومینیک پرو (DPA) که سال ۱۹۸۱ تأسیس شد و در پاریس مستقر است، حدود ۳۰ سال در این حرفه مشارکت صادقانه داشته و آثاری ستودنی خلق کرده است.
در ادامه پانزده نمونه از برجستهترین پروژههای شرکت معماری دومینیک پرو معرفی شده است:
۱ پل عابرپیاده آرگانزوئلا، مادرید، اسپانیا
جدیدترین بازسازی ساختمان مهندسی مکانیک به عنوان بخشی از دانشگاه تحقیقاتی فدرال لوزان توسط دفتر معماری دومینیک پرو و تیم اِستاینِر به عنوان دو بلوک برنامهریزی شده بود که توسط یک آتریوم مرکزی بزرگ به هم متصل میشدند.
اینجا، روی یک سری خطوط پویا با پلهها و راهروهای گشادشده که به صورت مورب از یک طبقه به طبقه دیگر کشیده شدند، تأکید شده است. ویژگی برجسته سالن مکانیک جدید، پوشش بیرونی لولایی آنست که از نمونههایی از پانلهای توری فلزی تشکیل شده که با شیبهای مختلف در ۵ درجه از نما کج شدند. پانلهایی که ممکن است به صورت خودکار یا به صورت دستی در خدمت عایق صدا و حفاظت خورشیدی باشند.
۴ تئاتر بزرگ آلبی، آلبی، فرانسه
سال ۱۹۸۹، برنده شدن در یک مسابقه بینالمللی بخاطر طراحی کتابخانه ملی جدید برای فرانسه، نقطه عطف بزرگی در حرفه دومینیک پررو بود. این کتابخانه پس از تکمیل شدن در سال ۱۹۹۵در سواحل رودخانه سن، به دلیل ادغام هوشمندانه حجمها و فضاهای خالی که بخشی معبد و بخشی سوپرمارکت است، شهرت جهانی پیدا کرد.
این مجموعه شامل چهار برج کتابخانهای در گوشههای پیرامونی میشود که شبیه کتابهای باز روبهروی یکدیگر هستند که توسط یک میدان عمومی مرتفع به هم متصل میشدند. این برجها که با یک نمای دوگانه پیچیده ساخته شدند، نمایش منشوری نور را شکسته و مانند چهار فانوس دریایی درخشنده هستند.
از ویژگیهای مهم دیگر این پروژه، باغ آرام فرورفته مرکزی است، فضایی نمادین که قرار بود خاستگاه کتابخانه باشد و آرامش و نور را به فضای داخلی بیاورد.
۶ دانشگاه زنان اوها، سئول، کره جنوبی
برای انطباق با شمار فزاینده کشورهای عضو اتحادیه اروپا، از دفتر معماری دومینیک پرو دعوت شد تا چهارمین ضمیمه دیوان عدالت را بسازد طوری که هماهنگ با ضمیمههای قبلی باشد. دو برج اداری طلایی یکسان با ارتفاع ۱۰۰ متر ساخته شدند که به بلندترین ساختمانهای لوکزامبورگ تبدیل شدند.
گذشته از این، ورودی اصلی ساختمان از طریق یک سطح شیبدار به یک حیاط مرکزی بزرگ میرسد. محیط دادگاه نمایانگر یک گل طلای درخشان و شناور بزرگ از جنس یک شبکه فولادی بود. هدف از این تزیین، آوردن حس گرما به اتاق در کنار دیوارها و کفپوشهای چوبی بود.
۱۰ پیاتزا گاریبالدی، ناپل، ایتالیا
برجهای سیتیلایتس که نامشان برای برجستهکردن دستبندهای براق روی برجهای درخشان به سیتیلایتس (نورهای شهر) تغییر کرد، سال ۲۰۱۶ بازسازی شدند تا مجموعهای خوشساخت از میدانهای بزرگ، باغها و گذرگاهها میان ساختمانهای اداری جدید ایجاد شود.
برجهای سیتیلایتس با ترکیبی از پلانهای ششضلعی ساخته شدهاند، طوری که هر فضای اداری در ساختمان در طول روز نور بدون وقفه دریافت میکند و همچنین نماهای ۳۶۰ درجه از پاریس و حومه آن دارد.
مترجم: زهرا ذوالقدر
منبع: faradeed-213273