جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > (عکس) سفر به تهران قدیم؛ جنجال عروسی ۲ مرد در تهران رسانه‌ای شد!

(عکس) سفر به تهران قدیم؛ جنجال عروسی ۲ مرد در تهران رسانه‌ای شد!

۵۶ سال پیش انتشار خبر ازدواج دو مرد در تهران بازتاب‌های متفاوتی در مطبوعات آن دوران داشت. در گزارشی که می خوانید به بازتاب این رویداد بی‌سابقه می پردازیم.

مراسم عروسی در فرهنگِ اقوام و ملل مختلف نمادی از پاکی و نجابت و خوشبختی است؛ ‌ اما در دهه ۱۳۴۰ عروسی‌ای در تهران برگزار شد که مجله «فردوسی» به آن تیتر «عروسی شرم‌آور» داد و از آن به عنوان انحرافی اخلاقی یاد کرد.

خودکشی مرد زن‌نما

پرداختن به این قیبل موضوعات در دهه ۱۳۴۰ برای مطبوعات امری غیرمتداول و استثنائی نبود. در سال ۱۳۴۷ روزنامه اطلاعات  ۲۳ فروردین در گزارشی با تیتر «حالت دوجنسی» به موضوع افراد دوجنسه پرداخته بود و جالب اینکه این گزارش برخلاف خبر مجله فردوسی که تقریبا ۶ ماه بعد منتشر شد، جنبه آموزشی و اطلاع‌رسانی داشت و سعی می‌کرد که خوانندگان را با موضوعی که در آن سال‌ها اطلاعات زیادی از آن در دسترس نبود آشنا سازد.

این گزارش ابتدا ریشه‌های «نرمادینگی» یا «هرمافرودیت» را در آرای یونانیان قدیم و علی‌الخصوص نشریه افلاطون جست‌وجو می‌کند و با ارجاع به افلاطون می‌نویسد افرادی که مخلوطی از هر دو جنس بوده‌اند دارای قدرت مافوق طبیعی بوده و سعی کرده‌اند حتی برای جنگ با خدایان به آسمان‌ها بروند.

 این گزارش سعی کرده به زبانی ساده و همه‌فهم علت علمی دوجنسه شدن برخی افراد و نقش هورمون‌ها را در این مورد بیان کند. بخش‌های بعدی گزارش طریقه معالجه این افراد و علل روحی و جسمی این موضوع است. در بخش آخر هم به یادداشت‌های مرد زن‌نمایی که چند سال قبل از انتشار این گزارش خودکشی کرده بوده اختصاص دارد: «لحظاتی در زندگی من وجود دارد که علاقه زیادی به زندگی زنانه پیدا می‌کنم. خود را می‌آرایم. ناخن‌هایم را بلند کرده لاک می‌زنم. به آرایشگاه زنانه می‌روم. سخت آرایش می‌کنم و چند عاشق دل‌خسته پیدا می‌کنم. چند روز بعد ناخن‌ها را می‌چینم، موها را کوتاه می‌سازم و بار دیگر به‌صورت یک مرد واقعی درمی‌آیم و باز لحظاتی می‌رسد که از این وضع خسته می‌شوم. چرا من نباید مانند همه مردم علایق ثابت و زندگی راحتی داشته باشم؟ این زندگی آشفته و این شخصیت دوگانه مرا در هم کوبیده است... دیگر طاقت تحمل ندارم ...»

در این گزارش عکسی از یک زن ایرانی که قبلا مرد بوده و همچنین دو تصویر از قبل و بعد از عمل تغییر جنسیت یک مرد منتشر شده که در نوع خودش جالب توجه است.

شوخی گل آقایی 

هفته نامه طنز توفیق در شماره ۲۹ سال ۱۳۴۷ مورخ ۲۵ مهر۱۳۴۷ به طور مفصل به این موضوع پرداخت. در این شماره جلد سیاه شده بود تا بازتاب دهنده این رویداد از ذهن گردانندگان توفیق باشد. در این شماره شادروان کیومرث صابری فومنی(گل آقا) در مطلبی با امضاء گردن شکسته به نقد فرهنگ وارداتی پرداخته. در ستون تصنیف‌های جدید با امضاء نی‌نی کوچولو تضمینی از تصنیف معروف عروسی چاپ شده و در صفحه آخر هم کاریکاتوری با امضاء کامبیز منتشر شده. این واکنش‌های تند و شوخی‌های بی‌محابای توفیق باعث شد تا یک دهه این گونه رویدادهای نامتناسب با فرهنگ ایرانی در مطبوعات بازتابی نداشته باشد. 

یادداشت گل آقا در توفیق / ۲۵ مهر ۱۳۴۷

120

منبع: اطلاعات آنلاین

منبع: faradeed-214191

برچسب ها
نسخه اصل مطلب