جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > تپه‌های شگفت‌انگیز کشور کره که سرشار از گنجینه‌های طلایی هستند

تپه‌های شگفت‌انگیز کشور کره که سرشار از گنجینه‌های طلایی هستند

گورتپه‌های دوره شیلا (۵۷ قبل از میلاد تا ۹۳۵ پس از میلاد) که اسرار گذشته باستانی کره را در خود دارند، گنجینه‌هایی مملو از آثار منحصر به فرد و خیره‌کننده هستند.

فرادید| پادشاهی شیلا (۵۷ پیش از میلاد تا ۹۳۵ پس از میلاد) در کره که یکی از طولانی‌ترین سلسله‌های پادشاهی تاریخ به حساب می‌آید، امروزه به واسطه‌ی گورتپه‌های پراکنده‌اش یاد می‌شود.

به گزارش فرادید؛ این تپه‌ها نسل‌های پی‌درپی اسرار تاریخ کره را حفظ کرده‌اند و گنجینه‌های ارزشمندی را در خود پنهان کرده‌اند. یافته‌های باستان‌شناسی در این تپه‌ها، از تاج‌ها گرفته تا کمربندها و گوشواره‌ها، نمایانگر نام جیومسانگ پایتخت شیلا (گیونگجوی امروزی) یا «شهر طلا» هستند و چیزهای زیادی را در مورد جامعه پادشاهی شیلای آن زمان فاش می‌کنند، از جمله روابط تجاری، اعتقادات مذهبی و پویایی قدرت. 

دوره سه پادشاهی

مقبره سلطنتی اورآنگ، جیانگجو

امروزه با تماشای پایتخت باستانی شیلا، گیانگجو، از اندازه و کمیت گورتپه‌های پراکنده در چشم‌انداز شگفت‌زده خواهید شد. بزرگ‌ترین این گورها متعلق به پادشاهان قدرتمند و دیگر افراد سلطنتی هستند و گورهای کوچک‌تر مختص اعضای طبقه اشراف هستند. افراط و ماهیت تجملی آن‌ها برای ما یادآور قدرت و ثروت ساکنان آن‌ها است. 

خنجر مرصع کشف شده در یکی از گورتپه‌های باستانی شیلا

این مقبره‌ها نه تنها بقایای متوفی را در خود دارند، بلکه گنجینه‌های زیادی را نیز در خود جای داده‌اند که بسیاری از آن‌ها به طور خاص برای همراهی مردگان در خانه جدیدشان ساخته شده‌اند. بسیاری از این گنجینه‌ها از طلا ساخته شده‌اند. تاج‌ها، کمربندها، جواهرات و دیگر گورنهاده‌ها همگی در این مقبره‌ها پیدا شده‌اند و گواه رونق پادشاهی و سرمایه‌گذاری آن در هنر و فرهنگ هستند. 

تاج‌های طلایی

کلاه طلایی کشف شده در یکی از گورتپه‌های باستانی شیلا

جذابیت طلا با ارتباطات تجاری با چین آغاز شد که طلا از آنجا وارد میشد. بعدها طلا در شهر پایتخت، جیانگجو، واقع در شن و ماسه‌های رودخانه‌های محلی، به وفور یافت شد. کار کردن با آن نیز آسان بود و آن را به ماده‌ای عالی برای شکل دادن به تاج‌های ظریف تبدیل کرده بود. خود تاج‌ها از ورقه نازکی از طلا ساخته شده‌اند که پوشیدن آن نشدنی است. این امر سبب شده که بسیاری بر این باور باشند که تاج‌ها فقط مقاصد تدفینی داشته‌اند. 

جادوگری کره‌ای

آویز زینتی طلایی به شکل پرنده؛ کشف شده در یکی از گورتپه‌های باستانی شیلا

جادوگری یا شمنیسم با آنیمیسم یا جاندارانگاری ارتباط قوی دارد. هر دو عقیده دارند که خبرگان منتخب می‌توانند با ارواح غیبی که کنترل جهان مادی را در دست دارند، ارتباط برقرار کنند. 

اعمال آن‌ها شامل آداب آواز و رقص و همچنین نوشیدن شراب برنج میشد. اعتقاد بر این بود که جادوگران می‌توانند آینده را بر اساس ظاهر طبیعت ببینند. همچنین شایان ذکر است که با ورود بودیسم در اواسط قرن ششم میلادی، جادوگری از بین نرفت و این باورها در کره به قوت خود باقی ماندند. 

جنسیت و مصنوعات

گوشواره طلایی دوره شیلا

باستان‌شناسان از آثار یافت‌شده در گورتپه‌ها برای تعیین جنسیت فرمانروای درون گور استفاده می‌کنند. در مقبره ۹۸ (از ۱۵۵)، یک کمربند طلایی پیدا شد که روی آن عبارت «کمربند برای تولد» حک شده بود که میان آثار دیگر، گمان می‌رود متعلق به خانواده سلطنتی باشند، از جمله تاج‌ها. باستان‌شناسان از این یافته‌ها و یافته‌های مشابه دیگر، استنباط کرده‌اند که زنان می‌توانستند مانند مردان قدرت را به دست بگیرند. 

سایر یافته‌های جالب توجه

مقبره سلطنتی پادشاه میچو، شیلا

گورتپه‌های مرموز دوره شیلا حاوی گنجینه‌های شگفت‌انگیزی هستند و داستان‌های زیادی درباره این دوران دگرگون‌کننده در تاریخ کره برای گفتن دارند. جنسیت، معنویت و قدرت تنها برخی از عناصر جامعه‌ی شیلا هستند که می‌توانیم در بررسی مقبره‌ها اطلاعاتی را درباره آن‌ها بدست آوریم. 

با ورود بودیسم به پادشاهی شیلا در اواسط قرن ششم پس از میلاد، سوزاندن مردگان جایگزین رسم تدفین فرمانروایان در تپه‌ها شد. در نتیجه، صنایع دستی شیلا از این دوره را می‌توان بیشتر در گنجینه‌های یافت‌شده در معابد دید. با وجود این تغییرات، اشیاء یافت‌شده در گورتپه‌ها نشانه‌های انکارنشدنی از مهارت فلزکاران دوره شیلا هستند. کشف آن‌ها کمک بزرگی به میراث فرهنگی کره کرده و با توجه به اینکه برخی مکان‌ها هنوز کاوش نشده‌اند، هنوز چیزهای بیشتری برای یادگیری وجود دارد.

مترجم: زهرا ذوالقدر

منبع: faradeed-213949

برچسب ها
نسخه اصل مطلب