(تصاویر) 10 شاهکار معماری از استاد آلمانی، فرای اتو؛ از ورزشگاه مونیخ تا خیمههای حجاج
فرادید| فرای اتو، معمار مشهور آلمانی که در سال 2015 از دنیا رفت، ۲ سال از عمرش را در یک اردوگاه فرانسوی به عنوان اسیر جنگی گذرانده بود و همانجا بود که اولین بار به عنوان معمار اردوگاه مشغول به کار شد و اردوگاههای موقتی ساخت.
به گزارش فرادید؛ پس از آن بود که اتو حرفه معماری و مهندسی سازه را دنبال کرد؛ معماری که ویژگی شاخص آثارش، ترکیب خلاقیت و زیبایی چشمگیر با سبکوزنی، مقرون به صرفه بودن و دوام است.
در ادامه، ده نمونه از پروژههای خلاقانه فرای اتو را معرفی میکنیم:
۱ قصر طویق؛ ریاض
غرفه آلمانی بخشی از یک برنامه مدرن نمایشگاه درباره پتانسیل فناوری، پیشساخت و تولید انبوه برای ایجاد یک رویکرد بشردوستانه جدید برای معماری بود. از آن زمان جهان هرگز چنین نمایش منحصر به فرد و امیدوارکنندهای از معماری نوآورانه را ندیده است. اتو معتقد بود سایبانهای کششی او نوید یک راهحل معماری ارزان، بادوام و بسیار متنوع هستند.
۳ استادیوم المپیک مونیخ
این ساختار شامل یک ساختار شبکهای میشود که فضاهای مختلفی را شامل میشود: یک سالن، مسیرهای پیادهروی، فضاهای باز و امکانات عملیاتی مختلف. این سقف با پوسته مشبک چوبی هنوز هم بزرگترین در نوع خود در جهان و فاقد زوایای قائمه است و به شیوهای بیومورفیک در چشمانداز پارک قرار گرفته است. این سازه از دو پوسته تشکیل شده که از طریق یک راهروی سایباندار به هم متصل شدند. ابعاد کل سازه ۱۶۰×۱۱۵ متر است. بالاترین نقطه گنبد نیز ۲۰ متر بالاتر از سطح زمین است.
۵ موسسه سازههای سبک
این پروژه شامل یک سالن ورزشی و یک زمین چندمنظوره به مساحت ۷۵۰۰ متر مربع میشود که ممکن است به عنوان یک زمین بازی بزرگ و سه زمین هندبال مجزا از آن استفاده شود. صندلیهای استادیوم در دو سمت شرق و غرب برای ۵۰۰۰ تماشاگر در جایگاههای بتنی در نظر گرفته شدند که زیر آنها، اتاقهای تمرین و رختکن و انبار تجهیزات است. کافه تریا و لابی نیز در برنامه گنجانده شدند. سیستم سازهای از هشت دکل لوله فولادی تشکیل شده است.
۹ چادرهای کوهستانی برای زائران حج
هدف از این انجام پروژه، ساخت مسکن مقرون به صرفه با ترکیب ساختمان و طبیعت به روشی بهینه بود؛ ترکیبی از فضاهای اقامتی خصوصی و دنج با فضاهای گلخانهمانند که هم ارتباط با طبیعت زنده و هم چشمانداز بیرونی را برای ساکنان به ارمغان میآورند.
مترجم: زهرا ذوالقدر
منبع: faradeed-213350