جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > ماهواره «هدهد» و «کوثر» با موفقیت به فضا پرتاب شدند / ویوئو

ماهواره «هدهد» و «کوثر» با موفقیت به فضا پرتاب شدند / ویوئو

بامداد امروز (۱۵ آبان) به عنوان نخستین ماهواره‌های بخش خصوصی، از پایگاه پرتاب وستوچنی روسیه با ماهواره‌بر «سایوز» با موفقیت به مدار پرتاب شد.

بامداد امروز (۱۵ آبان) «هد‌هد» و «کوثر» به عنوان نخستین ماهواره‌های بخش خصوصی، از پایگاه پرتاب وستوچنی روسیه با ماهواره‌بر «سایوز» با موفقیت به مدار پرتاب شد.

به گزارش «فن‌زی» مراسم پرتاب این دو ماهواره به صورت زنده در پژوهشگاه فضایی کشور پخش شد. ماهواره «کوثر» که ۳۰ کیلوگرم وزن دارد و عمر مداری آن بیش از ۳ سال تخمین زده شده، مجهز به دوربین‌هایی در طیف NIR و RGB و نخستین ماهواره ایرانی با وضوح متوسط ۳.۴۵ متر GSD (فاصله نمونه‌برداری از زمین) است که به معنای پیشرفته‌ترین ماهواره تا سال ۱۴۰۰ در ایران است.

ماهواره کوثر برای کاربردهای کشاورزی، نقشه‌ برداری و حدنگاری مناسب است و محدوده تصویر رنگی آن ۱۵ کیلومتر و نرخ تصویربرداری ۶ فریم بر ثانیه دارد و میانگین سن تیم سازنده این ماهواره ۲۶ سال اعلام شده است.

از سوی دیگر «هدهد» یک ماهواره با استاندارد ماهواره‌های مکعبی است و مأموریت آن ایجاد بستر اختصاصی ارائه خدمات اینترنت اشیا بین‌المللی باند باریک است. بیشترین کاربرد خدمات ماهواره هدهد در بخش‌های کشاورزی، حمل‌ونقل و تدارکات و محیط زیست است. وزن این ماهواره چهار کیلوگرم و ارتفاع مداری آن ۵۰۰ کیلومتر است و عمر مداری چهار سال دارد و برای مقاصد کشاورزی و نقشه‌برداری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کار را باید به بخش خصوصی سپرد 

بعد از پرتاب موفقیت‌آمیز این دو ماهواره، حسن سالاریه، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فضایی کشور اعلام کرد که هدف بزرگ آنها این است که پروژه ساخت ماهواره را به بخش خصوصی دانش‌بنیان بسپارند.

سالاریه در این زمینه گفت: «سازمان فضایی در همان روزهای نخست این برنامه را داشت که سکان بخش فضایی را به دست بخش خصوصی بدهد و در یک فضای رقابتی با در نظر گرفتن معیارهای بازار و نگاه تجاری به صنعت فضایی ورود کند. بخش‌های دولتی ما و پژوهشگاه‌های ما فعالیت‌های متعددی را انجام دادند و اینها مقدمه‌ای برای ورود صنعت فضایی به بخش خصوصی است.»

سالاریه

او ادامه داد: «بسیاری از کسانی که در شرکت‌های خصوصی فعالیت می‌کنند از دل بخش دولتی بیرون آمدند، اما بخش دولتی نمی‌تواند ریسک‌ها را بپذیرد این در حالی است که  بخش خصوصی می‌تواند این ریسک‌ها را بپذیرد. در این عرصه باید سختی‌ها را پذیرفت. هر شرکت خصوصی یک قصه برای موفقیت دارد و سختی کشیدن دارد برای اینکه بتواند به نقطه آغاز فعالیت‌های اقتصادی مثبت برسد.»

به باور او اگر به صنعت فضایی نگاه اقتصاد محور نباشد و با بوددجه دولتی کار کند مانند بسیاری از صنایع دیگر نمی‌تواند موفق شود. او تاکید کرد که در این زمینه باید نگاه دولتی حمایتی و پشتیبانی باشد.او اعلام کرد که مسیر حمایت از بخش خصوصی و واگذاری پروزه‌های فضایی به بخش‌خصوصی به سرعت طی خواهد شد.

سالاریه همچنین در مورد برنامه سازمان فضایی برای پرتاب ماهواره‌های دیگر به فضا گفت: «پیش بینی ما این برای سال ۱۴۰۳ بین ۵ تا ۷ پرتاب داشته باشیم. پرتاب بین المللی و داخلی خواهیم داشت. شهریور ماه  پرتاب چمران ۱ با موفقیت صورت گرفت و تست‌ها آن نیز موفقیت آمیز بود. پرتاب های دیگر هم داریم که توسط پرتابگر‌های ایرانی یعنی سیمرغ و قائم صورت خواهد گرفت.» او ادامه داد: «پرتابی که امروز شاهد بودیم بارها به تاخیر افتاد و جا به جا شد از خرداد ماه قرار بود انجام شود.در نهایت امروز این اتفاق افتاد.» او ابراز امیدواری کرد که  تا پایان سال پنج تا هفت پرتاب دیگر در این حوزه رقم بخورد.

 

 

 

منبع: sharghdaily-947875

برچسب ها
نسخه اصل مطلب