(تصاویر) کشف خنجر مسی نادر ۴۰۰۰ساله در غار ایتالیا
در کاوشهای اخیر آثار سنگی و بقایای سرامیکی از نیمه دوم هزاره سوم قبل از میلاد کشف شده است. باستانشناسان دانشگاه Ca' Foscari در ونیز که در کنار همکارانی از اسلوونی در حال بررسی این آثار هستند فکر میکنند برای درک تغییرات اجتماعی، فرهنگی و تکنولوژیکی که در آن زمان در اروپا رخداده است، مهم هستند.
آدابورسوم دفن
اگرچه هدف از ساخت این سازه ناشناخته است، اما دانشمندان معتقدند که مربوط به آدابورسوم دفن شده است، زیرا قطعات جمجمه انسان تا حدی با آن مرتبط است.
آثار باستانی و سرامیکی غار نشان میدهد که گروههایی با «تماسهای نزدیک» با منطقه دالماسی در نزدیکی کرواسی کنونی از آنجا بازدید کردهاند.
محققان همچنین نوک پیکانهای سنگ چخماق، تیغههای بلندی که از همان مواد با استفاده از تکنیکهای فشار ساخته شدهاند، تبرهای سنگی صیقلی، ابسیدین و زیورآلات صدفی را کشف کردند.
شهر عصر برنز
دانشمندان به این نتیجه رسیدهاند که این شواهد نشان میدهد این غار هزاران سال است که مورد بازدید قرار گرفته و نویدبخش تلاشهای کاوش در آینده است.
این موضوع پس از آن صورت میگیرد که یک شهرک ۴۰۰۰ساله در واحهای در عربستان سعودی کشف شد. شهر عصر برنز که اعتقاد بر این است که تقریباً ۵۰۰ ساکن را در خود جایداده است، جوامع باستانی را در حال گذار از سبک زندگی عشایری به شهری بیشتر روشن میکند.
سکونتگاه النطح
گیوم شارلو، باستانشناس فرانسوی، با همکاری محققان سعودی، سکونتگاه النطح را در نزدیکی واحه خیبر کشف کرده است.
محققان بر این باورند که النطح با مساحتی حدود ۲.۶ هکتار (۶.۴ جریب) در حدود ۲۴۰۰ سال قبل از میلاد ساخته شد و تا حدود ۱۳۰۰ قبل از میلاد مسکونی باقی ماند.
به گزارش سایت the-sun شارلو به خبرگزاری فرانسه گفته که یافتههای ما نشان میدهد مردم النطح درگیر فرآیند شهرنشینی کندتر و خاص منطقهای بودهاند.
او خاطرنشان کرد ساختار شهر و موانع سنگی نشان میدهند ساکنان از نظر اجتماعی سازماندهیشده بودند و بیشتر از جوامع عشایری به طور سنتی بر منطقه تسلط داشتند.
این شهرک بهدقت برنامهریزی و با یک منطقه اداری مرکزی، یک منطقه مسکونی با خیابانهای بههمپیوسته و باغهای دیواری و یک گورستان احاطه شده بود.
خنجرها و تبرها و همچنین تکههای سفال و حلقههای سنگهای قیمتی ساخته شده از عقیق که احتمالاً بخشی از جواهرات بودند نیز در این مکان پیدا شد.
کشف کلیسای باستانی
در همین حال، باستانشناسان یک کلیسای باستانی در اولین کشور مسیحی کشف کردند که تنها ۳۵۰ سال پس از قدم زدن عیسی بر روی زمین ساخته شده است.
کارشناسان کلیسای قرن چهارم را در ارمنستان کشف کردند که قدیمیترین کلیسایی است که تابهحال کشف شده است.
کلیسای باستانی به طرز عجیبی هشتضلعی است و قطر آن تقریباً ۱۰۰ فوت است که از کف ملات ساخته شده با کاشی های سفالی ساخته شده است.
همچنین در این مکان باورنکردنی، باستانشناسان مقادیر قابلتوجهی سنگ مرمر پیدا کردند که گمان میرود از مدیترانه وارد شده باشد.
منبع: همشهری
منبع: faradeed-213214