«موشهای تربیتشده» برای مبارزه با قاچاق به کار گرفته میشوند!
فرادید| بازار سیاه محصولات غیرقانونی حیات وحش یک مشکل جدی جهانی است. در حالی که مقامات و دانشمندان انواع روشهای متوقف کردن قاچاق را آزمایش کردهاند، بسیاری از آنها ناکارآمد، پرهزینه یا غیرعملی هستند.
به گزارش فرادید، با این حال، حیواناتی که در تشخیص بو آموزش دیدهاند میتوانند یکی از امیدوارکنندهترین راهحلها باشند. یک تیم بینالمللی از محققان برای این منظور به موشهای کیسهدار غولپیکر آفریقایی (Cricetomys ansorgei) روی آورده است.
این موشها حس بویایی شگفتانگیزی دارند و میتوانند بسیاری از بوهای مختلف و تفاوت بین آنها را تشخیص دهند، ناگفته نماند که آنها میتوانند وارد فضاهای تنگ هم بشوند. این موشها قبلاً برای بو کشیدن مواد منفجره و حتی باکتریهای عامل سل آموزش دیدهاند. آیا آنها میتوانند همین کار را با قاچاق غیرقانونی حیات وحش انجام دهند؟
پاسخ مثبت است! محققان توانستهاند به این موشها آموزش دهند بوی عاج فیل، شاخ کرگدن، فلسهای سیاهچوب آفریقایی و فلسهای پانگولین را شناسایی کنند.
آموزش موشها برای تبدیل شدن به متخصصان تشخیص بو کار کوچکی نبود. ۱۱ موش صحرایی ابتدا باید یاد میگرفتند چگونه بینیشان را چند ثانیه نزدیک بوی هدف نگه دارند و سپس تفاوت بین بوی هدف و غیرهدف را یاد میگرفتند. قاچاقچیان معمولاً از چیزهایی مانند دانههای قهوه و پودر لباسشویی برای دور کردن ردیابها استفاده میکنند.
جلیقه مد روز و کاربردی
این جلیقهها یک توپ کوچک دارند که به سینه متصل شده و با کشیدن آن، صدای بوق تولید میشود. موشها آموزش خواهند دید وقتی بوی هدف را تشخیص میدهند، توپ را بکشند و با صدایی که از این کار ایجاد میشود، مربی را از یافتهشان باخبر کنند.
دکتر کِیت وِب، نویسنده نخست این مطالعه آموزشی، در بیانیهای گفته: «این جلیقهها نمونهی عالی توسعه سختافزاری هستند که میتواند در تنظیمات و وظایف مختلف، از جمله در بندر حمل و نقل برای شناسایی قاچاق غیرقانونی حیاتوحش مفید باشد».
مترجم: زهرا ذوالقدر
منبع: faradeed-213108